A może:
http://www.rctrax.pl/product/Traxxas-E- ... 110/?id=10Ten byłby jeszcze lepszy, ale to już droga zabawka:
http://www.rctrax.pl/product/Traxxas-1- ... otka/?id=9No dobra, powiedzmy, że decyduję się na jakiś RTR . Sprawa rozegra się między 3 modelami pewnie:
Savage, Bullet i Traxxas....Choć cały czas jeszcze świta mi ta wersja KIT Savage XS.....sam nie wiem....
Mam kilka pytań, które być może pomogą mi podjąć decyzję...1) Krótko, który z tych 3 modeli RTR w sumie na podobnym pułapie cenowym jest lepszy?
2) Jak z dostępnościa części do nich? Do którego łatwiej coś dokupić (głównie w Polsce)?
3) Traxxas ma silnik szczotkowy (mam Recona, fakt ,że krótko, więc narazie silnik daje radę), więc zgaduję, że przesiadka na pakiety Lipo raczej nie wchodzi w grę ...? (chodzi mi o zniszczenie silnika)
4) Który lepiej zachowa się , gdy niespodziewanie wjedzie do morza na chwilę (Recon "zgasł" po 3 s) ?
5) Wiadomo, że Savage XS jest najmniejszy, tym samym najłatwiej go wrzucić do plecaka i pojechać z młodym pobawić sie w teren (on dostanie Recona w "spadku" a ja się zajmę nowym, Bullet jest troszkę większy, Traxxas to już spora maszyna (z jednej strony plusik, ale do transportu już nie bardzo) - co o tym sądzicie?
6) Prowadzenie autek - jak oceniacie jazdę nimi po asfalcie? Recona jak rozpędzam, trochę trudno mi zachować prostą jazdę (fakt małe to to, ale ważne, by autko także na nawierzchni , gdzie można poświrować przed ludźmi, którzy znają tylko "zabawki z Tesco"

i gdy widzą nawet pędzącego Recona - robią duże oczy (zgaduję ,że lekka zazdrość). Jak mknąłem sobie Reconem nad morzem, to nie tylko dzieciaki się tam bawiące patrszyły z zainteresowaniem, ale starsi również. (Tak po prawdzie, żadko się widuje u mnie w mieście modele, a zabawki nie mają szans na takie zabawy).
7) Możliwość dania większego kopa? Wiem, że Bezszczotka w 2 modelach HPI daje możliwość jazdy na 3s (po zastosowaniu innych zębatek oraz oczywiście przy innych pakietach

) w Taxxasie - raczej za dużo nie zmienię, jeśli chodzi o prędkość i osiągi ogólnie (pytanie, czy przy mojej w sumie jeździe rekreacyjnej, jest to mi potrzebne do szczęścia...? ).

Szczotka, bezszczotka..? Ponoć dłużej wytrzyma bezszczotka i ma lepsze osiągi.
9) Jak tak sam czytam to co piszę, to raczej Traxxas odpadnie pewnie z kalkulacji, czy go brać (za duży, szczotka jako minus wg mnie...) - ale czy mam rację?
10) No i na koniec , zastanwiam sie nad wersją KIT... Savage...Producent mówi,że jest szczegółowa instrukcja, jak go złożyć, kompletując odpowiednie podzespoły, więc pewnie mi -laikowi w kwestii modelarstwa - udałoby sie go w końcu odpalić...? Z drugiej strony modelarstwem zajmuję się od miesiąca, a juz 2 razy rozkręciłem Recona aż do wysypania kuleczek z dyferkó, jakoś go poskładałem - nadal jeździ, latam helikopterkiem e-sky'em Hunter, dokupiłem 2 dodatkowe pakiety Lipo , skompletowałem przejściówki w sklepach modelarskich, dodatkowe podzespoły, wiec jak na tak krótki staż, myślę, że nie jest ze mna tak źle i szybko złapałem zajawkę

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC W PODJĘCIU DECYZJI BARDZIEJ DOŚWIADCZONYCH USERÓW, MAJĄCYCH KONTAKT Z MONSTER TRUCKAMI.