Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Wt lis 10, 2009 4:23 pm 

No tak tak już go przeczytałem i wiem że nie raz do niego wrócę, Dzięki.
Ale ty tam podajesz same poszczególne części a mi się nie chce bawić w ich kompletowanie a potem jak wszystko przyjdzie to nie będzie ze sobą grało.
A ten dyfer http://www.lrp.pl/sklep/product_info.php/cPath/1135_1147/products_id/6922 jest już złożony i ma aluminiowy kubek.
Czy ten pożyje dłużej od oryginału czy trzeba go jeszcze jakoś wzmocnić? I czy lepiej będzie jak zamówię 2 i od razu tylni dyfer czy nie ma takiej potrzeby

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lis 10, 2009 10:52 pm 

Jeżeli chcesz mieć dobry wytrzymały dyfer to niestety musisz sobie go sam złożyć bo dobre elementy występują tylko osobno. Te gotowe dyfry nie mają zębatki atakującej a na dodatek odbiorcza nie jest utwardzana i na stare łożysko :(

Teoretycznie możesz zrobić najpierw jeden potem drugi ale z doświadczenia wynika że jak ci się jeden posypał zaraz będzie drugi do roboty.

Przede wszystkim masz bardzo starą wersje modelu aż dziw bierze że się gdzieś jeszcze taka uchowała bo nie produkowana jest już od około pięciu lat.

Żeby dyfry były mocne musisz wymienić:
1) zębatkę atak i odbiór na nowy z nowym mocniejszym łożyskiem. Jeżeli chcesz robić po kolei to zamów sobie zestaw 102246. Jak masz trochę więcej kasy to od razu zamów sobie dwie zębatki od Fluxa (102692) i zrób konwersje na obie osie. Nie zapomnij zamówić sobie łożysk B032.
2) Wymień zębatki wewnętrzne dyfra na 4 satelitowe nr. 87193
3) Wymień kubki dyfra na aluminiowe 86827. Domów sobie uszczelki na wszelki wypadek o nr. 6811
Trochę kasy pójdzie ale wytrzymają dużo więcej niż to co masz.

A co do mojego poradnika to co jest tam napisane wypróbowałem na swoim modelu więc musi wszystko pasować :)

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

PostNapisane: Wt lis 10, 2009 11:15 pm 

innym rozwiązaniem jeśli chcesz mieć wzmacniane dyfry jest napisanie do Tomka Świąteckiego ... On ma chyba coś na sprzedaż jeszcze...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2