Przygody ciag dalszy
Po wyregulowaniu silnika przez Jakca (ul.Dwernickiego sklep) dzis znow osfajalem rexia
Zaczne moze od silnika jest prawie genialnie

zapala za 3-5 razem trzyma rowno obroty switnie pracuje na maxymalnie otwartej przepustnicy , nie ma problemow z ruszanie na pełnym gazie ze stania!! Tylko raz na czas srednio 5 razy na bak gasnie z nieznanych mi przyczyn bez zadnej reguły ... moze kabel od zbrionika do silnika jest za krotki ( jest taki idealny) i cos przerywa ale watpie bo byly dachy skoki i nie gasl a gasl w takich prostych mometach...podczas przyspieszania, na postoju-nigdy na pelnym gazie..dziwne.
Ogolnie jazdy byly super!Z nie milych aspektow moja szarpanka co zgasl czyly jakies 5 min byla krotsza poniewaz sie wyrywala z kolka mimo mega wilkich soplow albo rozrywala kolko ( na ktore sie ją nawija) wiec teraz juz linki nie ma...a ja z 4 razy odkrecalem tylny most pozac sie o silnik...ale warto bylo jazda była extra

- mysle nad zrobieniem tego kolka z metalu ... i tyle
Teraz tak jesli idzie o skoki i loty to -- skakalem z 30 cm poziomu na nizszy o nierownym zakonczeniu-uskoku wiec ladowania byly rozne z regolo idelanie wszytko

ale tak z 10 razy byly ostre i w zaden sposob nie kontrolowane dachy ktore ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu zawsze konczyly sie na kolach

straty to 1 zapinka wiec tu wszytko super...
Niestety raz zdazylo mi sie niechcacy podjechac pod pjonowa sciane po czym zaczac wjezdzac na nia(pełny gaz) i wdrapac sie tak na 10 cm od ziemie po czym efektowny fikolek i znow 4 kolo -- ten wyskoko jednak skonczyl sie chyba marnie -- mowie chyba poniewaz nie wiem co jest przyczyna zjedzenia jednego zeba w przednim dyferencjale na głownej zebatce
moze to byl skok ale watpie ... po jezdzie jak juz linka od szarpanki byla za krotka zeby zaplaic jak pchnolem model zorjetowalem sie ze cos jest nie tak i rozkrecilem przedni dyfer...
http://www.olsza.k-ow.net/~mid/rex/
tak to wyglada
narazie autko mam w czesciach ... dopuki nie bede mial zebatki nie ma co go składac ...
Poniewaz mam mozliwosc dorobienia sobie zebatki nie bede kupowal nowego tylko dorobie sobie

i tu pierwsze moje pytanie
z jakiego materialu polecacie zrobic taki dyfernecjal (i inne czesci) - dorobie wsztkie 3 zebatki

-- co za tym idzie zamierzam chyba ( tu tez licze na wasze opinie) wszytkie zebtaki sobie dorobic - miec na zapas z calego modelu z jakis twradych moteriałow

kolejne pytanie co polecacie dorbic poza zebatkami w ramach tuningu mechanicznego

- bardzo licze na wasze wskazówki !
Z innych trapiacych mnie problemow jest czesc 223297_BB_00_FB.EPS.jpg (patrzcie www) nie wiem jak to nazwac ale odpada mi to z dyfrow

a chyba nie powinno ale znow srobki sa zafixowane wiec nie wiem czy moge je mocniej podokrecac

:)
Ogolnie chyba nie idzie mi najgorzej zabawa super

narazie krecenie przy nim sprawia mi tyle samo frajdy co jazda - a mozliwsc dorobienie wszytskich parwie czesc pozwala mile patrzyc w przyszlosc
Ale sie rozpislame
Pozdrawiam wsyztkich !
ps. heh

wstyd sie przyznac ale jak juz poskrecalem wsio tyle ze osobno silnik, plyta, mosty zostaly mi 2 dosc dlugie srobki i za cholere nie wiem gdzie je dac

licze ze jak juz bede skaldal wszystko razme znajda sie jakies dziurki na nie

:)