Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 8:57 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Który lepszy?
Ankieta wygasła Wt mar 09, 2004 11:55 am
Savage 77%  77%  [ 10 ]
T-maxx 23%  23%  [ 3 ]
Liczba głosów : 13
Autor
PostNapisane: So lut 28, 2004 11:55 am 

Jak już pisałem na forum tuning mechaniczny(Monster Przeróbka) dowiedziałem się że nie warto go przerabiać. odpowiedzi były żebym kupił lepiej Savage 25. Zastanawiałem się jeszcze na T-maxem(nowym) który posiada rozrusznik sam w sobie. Podajcie jakieś cechy obu typów. Chciałem kupić ze sklepu Tower Hobbies ale wole z polskiego ale nie ma.
Może ma któś używanego, dobrego, taniego spalinowego Savage lub T-maxxa na sprzedaż.

Z góry dzięki za odpowiedź

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 12:00 pm 

Jeszcze jedno czy oba mają wsteczny bieg? Jak ktoś by chciał sprzedać to niech powie czy samochód ma wsteczny czy nie i ile kosztowało by jego wstawienie.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 12:41 pm 

Ja sie na MT zbytnio nie znam, co do wstecznego to T-maxx ma to w serii, a Savage 25 ma w opcji i trzeba sobie dokupic, koszt chyba ok 40$ . sprawdz na TH :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 4:14 pm 

Szukając po forum znalazłem link do strony:

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... otohosting

Czy ma on wsteczny i czy jest dostępny do zakupu w polsce?
Wygląda prościej niż inne samochody spalinowe ale jeździć napewno sie da, tańszy. Zastanowie się i zobacze czy kupie go czy Savage lub T-Maxxa
Jak by ktoś miał linki to niech poda.

Z góry dzięki

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 4:52 pm 
tomalo

jest taki w Krakowie w sklepie KAL-POL na ul. Dwernickiego tylko nie wiem za ile...

a odnosnie Reksia to pogadaj z Midgarsormem :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 5:25 pm 

Chyba ten Rex na Dwernickiego 2300zł . bylem tam z miloszem ostatnio. a milosz taki model wlasnie ma :) wiec pogadaj z nim :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 8:37 pm 

-Krystek- Witaj
po 1 twoje prownanie jest dosc malo trafne poniewaz T-maxx jest w skali 1:10 a Savage 1:8 to jest bardzo duza roznica. Roznica tez bedzie znaczaca w osiagach z powodu duzej roznicy w silnikach :) Ja osobiscie tych dwuch MT bym nie porownywal ... pozatym czytalem tu ze T-maxx jest bardziej traktowany i produkowany jako droga zabawka a nie model -sam tego nie wiem tak czytalem na tym forum :)

Jesli idzie o Rex'a to rzeczywiscie jest on w sklepie na dwernickiego z apratura ( tyle ze z standartowymi servami) za 2400 zł od reki .
Jest to bardzo fajny MT robiony na bazie amerykanskiego MT firym XTM Tornado jego nastpeca dosc bliskim konstrukcyjnie jest jeden z lepszych MT Mammoth płyta jego tez jest wykorzystywany w buggu X-Terminatorze :)
o niego pytaj Bugiego :)

Wracjac do Rexa wrazenia z jazdy bede mogl przedstawic dopiero jutro :) - mam taka nadzieje . Narazie mozesz przczytac w moim watku moje pierwsze kroki z nim :)
Jesli idzie o konstrukcjie i materiały jest pod wrazeniem wszytko prezentuje sie bardzo solidnie i prosto ! co było dla mnie wazne gdy go wybieralem ( ceno wchyodzi tak samo jak savage 25 od zbyszka-z allegro)
Jego prosta konstrukcja daje duze mozliwosci na przyslzosc jesli idzie o wiekszy silnik ewentualna skrzynie ( owej nie posiada jest tylko jedno przelozenie, tylko do przodu- ale podbno przy mocy 2,5 km wystarcza na poczatek :) Czesci mozna dopasowywac od rozncyh modeli innych firm. Jesli idze o czesci dedykowane wszytko mozna dostac w europeiskiej firmie conrad(to takie cos w stylu makro tyle ze do karzdego produktu przykleja swoje logo) nie wiem czy polska fila je sprowadzi ale na pewno wszytko jest w niemczech wiec odsc blisko! Pozatym praktycznie wszytko pasuej z XTM (usa) mowa o czesciach do X-Terminatora oraz Mommotha.

tu jest modelarskie kompendium wiedzy luknij sobie
http://www.radiocontrolzone.com/cars/index.asp (klikasz na gorze po lewej aby wjesc na forum tam jest wszytko :) )

To wszytko co jestem Ci nrazie o nim powiedziec :) po jezdzie i kolejnych testach w terenie bede wiedzial znacznie wiecej :)

uhh ale sie rozpisalem ...:) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 9:37 pm 

Więć wsteczny można do niego zastosować. Od bugiego dowiedziałem się ,że jest za ok. 40$ na Tower Hobbies. Czy łatwo będzie w nim go zastosować(wmontować) i czy jest w sklepie polskim przekładnia z biegiem wstecznym?

Dzięki za odpowiedzi

Tytuł:
PostNapisane: So lut 28, 2004 9:55 pm 

-Krystek- napisał(a):
Więć wsteczny można do niego zastosować. Od bugiego dowiedziałem się ,że jest za ok. 40$ na Tower Hobbies. Czy łatwo będzie w nim go zastosować(wmontować) i czy jest w sklepie polskim przekładnia z biegiem wstecznym?

Dzięki za odpowiedzi

wszystko musisz z USA sciagać

Tytuł:
PostNapisane: N lut 29, 2004 1:05 am 

ewentualnie zachodnio europejskie sklepy wysylkowe :) nie znam takich ale powinno cos byc tyle ze drogo ...
ale polukaj tez na ebay'ach :)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 29, 2004 8:43 am 

Mam aparature Sanwa Dash Saber działałaby ze spaliniakami czy trzeba kupić lepszą? Chodzi mi o jazde do przodu do tyłu i hamulce. I nie wiem na jakiej zasadzie działają te hamulce w spaliniakach. To co wiem to chyba, że serwa jakoś zaciskają te tarcze ale na jakiej to zasadzie jest?
Od razu 4 koła zaciska.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 29, 2004 9:55 am 

Tylko SAVAGE!!! Tu nie ma czego porownywac bo Savage jest najlepszy z najlepszych :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: N lut 29, 2004 10:11 am 

Ale na Tower Hobbies pisało, że do Savage 25 trzeba apaatury 3 kanałowej. A jak sprawdzałem do innych to 2 kanałowej. Do Savage Ss hyba też. I czy Dash Saber pociągnoł by Savage lub Rexa. I jak bym zastosował wsteczny. Czy by to działało. Czy ta aparatura będzie mogła napędzać go do przodu, do tyłu i hamować? Czy będzie trzeba lepszej?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 29, 2004 10:16 am 

Jesli masz autko co jezdzi do tylu to potrzebujesz 3-kanalow. Jeden kanal na gaz, hamowanie. Jeden na skrecanie a jeden na jazde w tyl. Proste i logiczne...

p.s fajne okreslenie "aparatura bedzie napedzala" hehe :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: N lut 29, 2004 10:27 am 

Dzięki za odpowiedź. Czyli jak bym miał tego Savage lub Rexa to drązek do przodu i do tyłu(ten pionowy) to było by gdybym nacisnoł do przodu to gaz a do tyłu hamulec. A ten poziomy to skręty.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona