Witam chciałem się podzielić z wami moją oponią na temat savaga 3.5
Wszystko zaczęło się gdy zajawiłem się na savaga choć nie byłem przekonany czy to dobry model bo: podobno sie wywraca na zakretach, jest brzydki, przegrywa z revo itd...
Bojac sie, ze te opinie to prawda postanowilem jednak zaryzykowac lecz problem byl jeszcze wiekszy bo nie mialem tyle kasy
Napisałem do firmy hpi.pl, a dokładniej do Pana (o nicku Festiwal Modelarstwa). Otrzymałem wiadomość, że posiadają savaga pokazowego lecz niestety był to savage 3.5 ! Powiem szczerze, że nie byłem zadowolony bo chciałbym startować w mistrzostwach. Ale, że portfel mały- nie miałem innego wyjścia.
Dane miałem takie: model uzywany raz, przepalil 3l paliwa Tornado 16%. Oczywiście był docierany.
Nastepnego dnia po zamowieniu i zaplaceniu model doszedl do mnie około godziny 10 rano.

.
Wyjolem moj model z pudla, choc myslalem ze zapomnieli tam savaga wlozyc( takie lekkie pudlo). Polecialem do pokoju rozpakowywac sava (mam fote jeszcze z pudlem i savem zapakowanym).
Otworzylem cale pudlo i wyjolem sava. w tym samym momencie przyszli (z podworka) Piotrek i Sebastian. I sie zaczelo "odpal savaga!".
Odpalilem bez problemu (ale z poczatku zapomnialem dopompowac paliwa) Zapalil w moim domu no i fajnie. Poszlismy na pole posmigac i odziwo moj sav (jak podszkolilem sie nim jeździc) wyprzedzil savaga SS

na zakrecie lecz na prostej nie bylo latwo go zostawic w tyle

wrecz niemozliwe. Gdy tor zostal gruntownie poszerzony zaczela sie prawdziwa jazda! Zdziwilo mnie to, ze zamiast wywrotek sava na sniegu (bardzo mocno ubitym) wpadal w poslizg, a to czysta przyjemnosc prowadzic takiego smoka bokiem
Ogolnie wrazenia mam bardzo pozytywne z jazdy Savagem 3.5 i nie jest az taki zly jak niektorzy mowia. Kiedys bede chcial sie zmierzyc z savagem 4.6 SS i to moze byc ciekawe (jak dla kogo). Model zapala (jak dobrze dopomuje paliwo (pompka) za 2 szarpnieciem. Jak jest jeszcze w miare cieply to łapie za pierwszym razem!!!
Model jest wspaniale dotarty, nie lapie temperatur (przy seryjnej budzie- bez dodatkowych wlotow)
Nauczylem sie uzywac chamulca
Model super- polecam wszystkim, ktorych nie stac lub nie koniecznie chce miec inne wersje Savaga