Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 21, 2026 4:27 am

Autor
PostNapisane: Pn gru 09, 2013 10:14 pm 

Cześć.

Potrzebuję cztery uszkodzone elektrycznie ( elektronika lub silnik ) serwomechanizmy na łożyskach ze szczelną obudową. Uszkodzenia mogą również obejmować przekładnie zębate oraz połamane mocowania serwa. Uszkodzenia nie mogą obejmować mocowania orczyka tzn. wielofrezu oraz gwintu na głównej zębatce. Najlepsze będą serwomechanizmy z metalowymi zębatkami np. TowerPro MG995.

Mieszkam w Poznaniu, więc oferty z tej miejscowości będą miały największy priorytet.

Oferty z jednym serwomechanizmem, będą również brane pod uwagę.

Jeśli jest ktoś zainteresowany, to proszę o szybki kontakt na PW. W wiadomości proszę wpisać sugerowaną cenę, stan i opis serwa oraz miejsce zamieszkania.

Dziękuję. Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt gru 13, 2013 3:48 pm 

Witam,

Posiadam jeden uszkodzony serwomechanizm SANWA ERG-VR (posiada łożyska i metalowe zębatki). Jest to w pełni oryginalny egzemplarz, bez żadnych zmienianych elementów. Jestem jego pierwszym właścicielem.
Serwo to przestało działać prawdopodobnie na skutek zwarcia spowodowanego dostaniem się wody do odbiornika (recievera). W związku z powyższym, tylko silnik powinien być uszkodzony. Poza tym, nie udało mi się zbyt długo tego serwa poużywać (ze względu na powyższą przyczynę). Serwo rozkręciłem i nie ma żadnych mechanicznych śladów zużycia, wszystkie zębatki i mechanizmy są sprawne.

Moja sugerowana cena to: 50 zł + koszty wysyłki (moja lokalizacja: Warszawa)
W ramach tej kwoty mogę dołożyć jeszcze drugie uszkodzone, nieco słabsze serwo SANWA SX-112 (nie ma niestety łożysk, ani metalowych zębatek). Przestało działać prawdopodobnie na skutek przepalenia lub przegrzania silnika. Rozkręciłem, cała mechanika sprawna. Może elementy tego serwa, też będą się mogły na coś przydać.

Kontakt:
660 763 838
marcinsutkowski@op.pl

PostNapisane: Pn gru 16, 2013 6:39 pm 

awian24 napisał(a):
Cześć.

Potrzebuję cztery uszkodzone elektrycznie ( elektronika lub silnik ) serwomechanizmy na łożyskach ze szczelną obudową. Uszkodzenia mogą również obejmować przekładnie zębate oraz połamane mocowania serwa. Uszkodzenia nie mogą obejmować mocowania orczyka tzn. wielofrezu oraz gwintu na głównej zębatce. Najlepsze będą serwomechanizmy z metalowymi zębatkami np. TowerPro MG995.

Mieszkam w Poznaniu, więc oferty z tej miejscowości będą miały największy priorytet.

Oferty z jednym serwomechanizmem, będą również brane pod uwagę.

Jeśli jest ktoś zainteresowany, to proszę o szybki kontakt na PW. W wiadomości proszę wpisać sugerowaną cenę, stan i opis serwa oraz miejsce zamieszkania.

Dziękuję. Pozdrawiam.

Nieaktualne.
Temat zamknięty.