Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 10:41 pm

Autor
PostNapisane: N mar 09, 2014 6:30 pm 

http://allegro.pl/hpi-savage-flux-hp-br ... 89627.html

Mam do sprzedania HPI Savage Flux HP RTR skala 1/8 z silnikiem bezszczotkowym i radiem 2.4 GHz - używany ale w bardzo dobrym stanie.
HP w nazwie oznacza High Power - zwiększona moc względem standarowego Savage Flux.
Ten model to prawdziwy gigant - wystarczy zobaczyć załączone zdjęcie w którym dla zorientowania w skali postawiłem obok zwykłą szklankę i inny model Off-Road w skali 1/12.
Jeżeli nie wiesz czym to się je to spójrz na ten film
http://youtu.be/GZZtnaNCFGg

Zdjęcia są tutaj -> http://www.flickr.com/photos/polrus/sets/72157642107906934/

Jeżeli myślisz że standardowe opony do HPI Savage są ogromne zobacz jakie opony założone są w tym zestawie ! Są to opony aut klasy 1/5 marki KM Racing Pioneer. Dzięki nim model ma jeszcze lepszą przyczepność i większą prędkość. Dzięki tak dużym oponom model przeskakuje przez jeszcze większe przeszkody. Te opony wraz z hubami kosztowały mnie około 400 zł.

Uwaga to nie jest zabawka dla dzieci - to model "hobby grade" auta który waży 17 funtów, a na LIPO 6S rozpędza się do 100 km/h więc przy uderzeniu może narobić dużo szkody - np. bez problemu złamać człowiekowi nogę, albo dziecku nogę wyrwać !!!

Model ma niesamowite przyspieszenie i prędkość nawet po bardzo trudnym terenie. Często z uwagi na moje zainteresowania używałem go do Crawlingu - te opony na prawdę wgryzają się w podłoże i pozwalają mu się wspinać po niesamowitych stromiznach.

Model od zawsze po użytkowaniu był myty i smarowany najwyższej klasy smarami teflonowymi.
Całkowicie sprawny mechanicznie i elektrycznie - wystarczy podłączyć załączone w zestawie akumulatory i można jeździć.

Model nosi ślady użytkowania widoczne na zdjęciach ale nie wpływają one w żaden sposób na sprawność mechaniczną czy osiągi. Karoseria założona na model nosi ślady otarć tak jak widać na zdjęciu. Na spodnich płytach też widać ślady otarć wynikające z normalnego użytkowania.

Dodatkowo gratis dołączam dodatkową nowiutką Karoserię z której zdałem jedynie folię. Auto na tej drugiej karoserii nigdy nawet o nic się nie otarło.

Do auta dołączam oczywiście gratis
- radio 2,4 GHz w pełni sprawne z kompletem baterii.
- 4 baterie LIPO 6000Mah 7,4V - 2 z nich są lekko napuchnięte dlatego spiąłem je opaskami ale na pewno gwarantują w sumie godzinę dobrej zabawy.
- 2 baterie LIPO 5000Mzh 7,4V (te zielona na zdjęciach) - niestety druga z tych zielonych baterii ma jakiś problem z jedną celą i daje tylko 3,8 zamiast 7,4. Sumarycznie przy 3 celach (2 baterie zielone) auto i tak ma dobre osiągi i doskonale nadaje się na rozgrzewkę i Crawling). Wiecie ile kosztują te baterie i tak naprawdę nawet w takim stanie są warte około 800 zł.
- wspomnianą wyżej nowiutką dodatkową karoserię - wartość ponad 100zł
- zestaw części naprawczych - wheelie, zderzaki, nakrętki kontrujące koła, zębatki , dystanse do amortyzatorów
- komplet oryginalnych kół HPI savage - w pełni sprawne
- instrukcja obsługi w języku angielskim
- poskładany oryginalny karton.

Jako ze to typowe auto do szaleństw na bezdrożach nie przyjmuję zwrotu . To całkowicie sprawne auto ale nie chciałbym żeby ktoś przez brak umiejętności je uszkodził przy pierwszej jeździe i powiedział, że tak już było. To auto ma gigantyczną moc. Czasami ciężko je okiełznać nawet doświadczonym modelarzom.
Chętnych z okolicy Śląska zachęcam do odwiedzenia mnie i zobaczenia auta/jazdy próbnej żeby się przekonać że jest całkowicie sprawne i warte swojej ceny.

Jeśli ktoś chciałby jeszcze dokładniejszych zdjęć lub filmu to bez problemu mogę zrobić.

cena 2199

Za goły nowy model zapłacisz 2730zł z biednymi kompletem baterii NiMH - więc na dzień dobry wydasz kilkaset więcej na baterie LIPO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość