Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 30, 2026 5:44 pm

Autor
PostNapisane: Cz sie 16, 2012 7:12 pm 

Witam! Wszelkie informacje na temat oferty na pdmrc http://pdmrc.pl/index.php?showtopic=12728 :) Gdyby ktoś nie miał konta wszystko napisałem poniżej:

Witam! Niestety jestem zmuszony rozstać się z modelarstwem więc poniżej wystawiam moją ofertę. Już wcześniej dokonywałem transakcji przez allegro jak i przez forum i nigdy nikt się na mnie nie skarżył :P Będę się starał żeby tak pozostało :)

Części NOWE, NIEUŻYWANE!

1. Amortyzatory olejowe regulowane 60mm - nowe, nie używane nie rozpakowane nawet (poza dwoma niebieskimi, które rozpakowałem dla sprawdzenia). Do wyboru dwa kolory: grafitowy i niebieski. Niebieskich jak i grafitowych mam po 8sztuk, czyli łącznie 4komplety. https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/AmortyzatoryISerwa
Cena 50zł za komplet (4szt).

2. Serwo Blue Bird BMS 631mg - serwo z metalowymi trybami, wraz ze śrubami mocującymi, serwa są nowe nie rozpakowane. ZOSTAŁA OSTATNIA SZTUKA!. https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/AmortyzatoryISerwa
77zł za sztukę.

3.Łopaty śmigła do micro helikopterka Kyanite Opal- choć do innych helikopterków powinny też pasować. Jeden wirnik A i jeden B. Nowiutkie, nieużywane!https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/OpatyDoMikroSmigOwca
Cena za oba 2zł.

Części i modele używane mniej lub bardziej :P

1. Regulator mechaniczny z TL-01b. Prawdopodobnie działa, nigdy nie był używany więc raczej powinien :P
Czekam aż ktoś zaproponuje cenę :)

2.Karoseria Audi TT (ta nowsza wersja) wraz z wycieraczką przednią i lusterkami. Karoseria bez pęknięć lecz jest zmatowiona, długo stała w sklepie na pólkach, a później u mnie w szafie, prawie nieużywana. Trochę ją okleiłem na czarny mat z czerwonymi progami, ale jeszcze nie skończyłem oklejania. Na razie wygląda tak: https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/AudiTt. Foli oczywiście można się pozbyć i okleić lub pomalować według własnego uznania. Cena 50zł.

3. Regulator i silnik- combo bezszczotkowe sensorowe-regulator wysokiej klasy LRP z silnikiem sensorowym.
Sam regulator za granicą jest sprzedawany za 150$(dolarów).
W regulatorze wtyczki zostały zmienione na goldy 4mm oraz został dokupiony do niego radiator.
Silnik jest rozbieralny, zostały w nim zmienione łożyska na nowe.
Dodatkowo dokładam zębatkę 17t.
Regulator jest bardzo lekki, wytrzyma prawie każdy silnik(3,5zwoja i więcej w silnikach bezszczotkowych i 5,5zwoja i więcej w silnikach szczotkowych), z resztą cały opis znajduje się w linku poniżej.
https://www.lrp.cc/en/products/electronic-speed-controls/competition/brushless-brushed/produkt/lrp-sphere-competition-brushless-brushed/details/
Silnik niestety nie wiem jaki dokładnie, bo naklejka na nim częściowo się zdarła, chyba jest na nim napisane evo 3. Jeśli dobrze pamiętam sprzedający mi mówił że ma 6000 lub 7000kv, ile zwoi ani jaka moc niestety nie wiem. Wiem tylko, że trzymając go w ręce i puszczając na pełne obroty, czuć że ma kopa Dołączona grafika
Kupiłem ten zestaw od gościa który mówił, że są z tym zestawem jakieś problemy, gdy poszedłem do sklepu modelarskiego po diagnoze, okazało się, że to tylko któreś z łożysk się zatarło, więc wymieniłem oba Dołączona grafika
Po kupnie tego zestawu nie jeździłem na nim, sprawdziłem tylko czy działa. Zdjęcia: https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/ComboRegulatorRLP
Cena 285zł

4. Tamiya Buggy Baja King RTR, jest to model na podwoziu tl-01, napęd 4x4. Jeżdżony może 4 razy. Model sprzedaje jako rtr czyli: podwozie, karoseria, serwo, elektronika wymieniona (standardowo był regulator mechaniczny, ja wsadziłem do modelu znany regulator teu-101bk), silnik Mabuchi Motor, aparatura Hitec Aggresor, ładowarka do pakietów i dwa pakiety, jeden 3300mah drugi 4000mah, jednak pakiety już trochę mają (używałem w innym modelu) i na pewno wchodzi w nie trochę mniej niż jak były nowe. Dodatkowo dodaję też nieużywaną zębatkę atakującą, oryginalne amortyzatory wraz ze śrubkami je mocującymi (niestety jedną zgubiłem, ale myślę, że na amortyzatorach olejowych jeździ się lepiej, więc nie ma potrzeby zmieniać amortyzatorów na fabryczne), jedną zapasową zapinkę do karoserii, fabryczny regulator mechaniczny, oraz instrukcje do samochodu i do aparatury. Elektronika (czyli regulator, odbiornik, kable i on-off, nie są przyczepione do modelu, więc można to zrobić według własnego uznania, gdzie komu będzie wygodnie). Niestety od nowości ma skazę na podwoziu (niegroźną bo psuje tylko i wyłącznie wygląd i nie wpływa na mechanikę ani wytrzymałość modelu), wygląda jakby w tym miejscu był nadtopiony, widać to na jednym ze zdjęć. Kolejną wadą jest źle wykonana karoseria, są zacieki, nie jest do końca wycięta(zostawiłem jej trochę więcej żeby podwozie było bardziej obudowane, jeśli ktoś zdecyduje się kupić mogę na życzenie odciąć nadmiar karoserii), ale ogólnie podczas jazdy a nie przyglądania się z bliska nic nie widać i auto prezentuje się bardzo ładnie. Model jest bez jakichkolwiek usterek, do amortyzatorów jest wlany nowy olej. Myślę, że warto zastanowić się nad tym modelem, bo ma bardzo mały przebieg (kupiony jako nówka, potem jeżdżony 4 razy po około 10-15minut), a jest trochę doinwestowany (nadajnik, odbiornik, nowy regulator, nowe amortyzatory z przodu i z tyłu). Same przednie amortyzatory kosztowały mnie 50zł, a jeszcze trzeba było do nich dokupić olej. Zdjęcia:https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/TamiyaBajaKingTl01b
Cena 430zł

5. Thunder Tiger MTA4 - Monster Truck po konwersji na elektryka. Zdjęcia z pracy nad nim: https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/ElectricMTA4 , tu zdjęcia gdy prace były prawie skończone: https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/MTA4ElectricEdition. Zawieszenie usztywniłem więc już ma prześwit jak przed konwersją, nie siedzi taki jak na zdjęciach. Puki co aktualnych zdjęć nie mam, postaram się je jak najszybciej dodać. Model jest cięższy niż gdy był spalinowy. Regulator Hobby King 150A, silnik 1900kv ale najprawdopodobniej się zepsuł. Gdy był jeszcze spalinowy wyjeździł 4litry lub mniej w tym jeden na dotarciu, gdy już był elektryczny wyjeździł łącznie może z 2 godziny, więc bardzo mało używany. Zębatko adbiorcza chyba od kyosho 666, atakująca od caster racing 10t, obie zębatki z hartowanej stali. Centralny dyferencjał. Półosie wychodzące z centralnego dyfra są firmy reely, naprawdę tanie, a nie mam do nich zastrzeżeń. Na wszelki wypadek dokładam 4zapasowe, dwie na przód i dwie na tył. Łącznie 6 półosi: 4półosie od reely, 1 przerabiana(wydłużana albo skracana pzez kogoś, nie pamiętam) i 1 dorabiana. Między półosie dałem podkładki z wężyka paliwowego. Dokładam do tego 2 buzzery oraz zapasową zębatkę 10t z hartowanej stali. Mocowanie dyfra i silnika z aluminium 5-6mm. Mocowanie pakietów jest aluminiowe, nie wygląda pięknie ale mieści pakiety różnych rozmiarów (od 2s po 6s) i mocno je trzyma. Można też zrobić własne mocowanie pakietów. Jedyne elementy fabryczne jakie zostały przerobione, to mocowanie serwa (odciąłem część na odbiornik i koszyczek na baterie), boczne plastikowe wanienki (dodatkowe otwory) i aluminiowa płyta główna (również dodatkowe otwory). Serwo oryginalne, nie mam na co narzekać. Przy konwersji pomagał mi jeden z forumowiczów, gdyby ktoś potrzebował mocowań silnika, dyfra czy bateri mogę dać na niego namiar(mocowania bateri ma inne niż ja, bardziej profesjonalne :P ). Mam też do niego pakiety 2x 6s i 2x 2s, oraz złączki pozwalające podpiąć baterie jednocześnie w 6s 10000mah, lyb 4s 5000mah. Mogę też sprzedać z aparaturą Hitec aggressor 2.4ghz prawie nówką, jeszcze na gwarancji, lub bez.
Przeróbka kosztowała mnie wraz z ceną modelu (nie wliczając pakietów i aparatury) ok 2850zł, a jeszcze spaliłem regiel za 370zł(teraz siedzi w nim mocniejszy Hobbyking 150A za ponad 400zł(trochę mnie zrobli w balona z ceną, bo ten regulator to akurat mogłem kupić trochę taniej), nie ma prawa się spalić). Włożyłem w to auto wszystko co mogłem, miałem się nim cieszyć do ukichanej śmierci, ale niestety jestem zmuszony go sprzedać :( Gdyby mi ktoś zaproponował cenę która zwróciłaby mi koszta byłbym bardzo zadowolony, ale wiem, że to mało prawdopodobne więc czekam na Wasze oferty.
Niewiele się osób o niego pyta, zapewne się przestraszyli tych 2850zł, ale spokojnie wiem że tyle nie dostanę :P To może ja zaproponuje cenę: 1600zł, do negocjacji mniejszej lub większej, w zależności od waszych umiejętności przekonywania :D

6. ładowarki Imax b6 - Ostatnia sztuka! kupione w sklepie, na gwarancji, z instrukcjami i papierami, użyte kilka razy. W skrócie mówiąc od nówek różnią się tylko tym, że mają dorobione przejściówki na lipole :P https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/ImaxB6 Cena za sztukę 99zł Sprzedane!!!

7.Pakiety lipo hardcase 5000mah 2s. Na sprzedaż ostatnia sztuka, Turnigy (20c), jak ostatnio ładowałem ją po ich całkowitym rozładowaniu weszło ponad 5000mah, mało używana, nigdy nie spuchły. Turnigy 85zł.Sprzedane!!

8.Pakiety lipo Zippy 5000mah 6s. Na sprzedaż dwie sztuki, jedna z nich mało używana w stanie bdb, druga niestety miała mniej szczęścia. Doszło w niej do zwarcia. Przytopiła się końcówka od balancera i trzeba ją wymienić. O dziwo napięcie pokazywane przez miernik wynosi ponad 25V, minimalnie mniej niż napięcie drugiej (jest to raczej wynik tego że nie ładowałem jej od jakiegoś czasu, a tę baterię nienaruszoną całkiem niedawno). Pakiet po zwarciu nie spuchł, nie nagrzał się, nie stracił napięcia, więc prawie na pewno nic mu nie jest. Za baterię nie ruszoną chcę 210zł, za drugą której prawdopodobnie nic nie jest 160zł

9.Tamiya TT-01 po tuningu - Dodaję wszystkie oryginalne części(poza zwrotnicami, jedna popękała, a druga jest podpiłowana), a do tego: przednie górne wahacze aluminiowe regulowane, przednie zwrotnice aluminiowe, wał aluminiowy, kardany CAPPU (złego słowa o nich nie słyszałem, sam też powiedzieć nie mogę :) ), przednie kielichy metalowe nie wiem czy alu :P , one way, łożyska, super wytrzymały orczyk :D Z części home made (które można wymienić na oryginalne, które dodaje) zrobiłem: Tylne wahacze regulowane, tylny zderzak piankowy, układ skrętny pozwalający na większy skręt(ma niestety luzy ale mnie to osobiście w jeździe nie przeszkadzało, poza tym oryginalny układ skrętny też miał luzy jak w każdej tt-tce). Calutka elektronika została zmieniona: silnik bezszczotkowy 3215kv, regulator 30A z goldami (silnik i regulator są od kompletu, mimo że regulator ma 30A oryginalnie był dodawany do bagusów 1:10, w tt-01 w ogóle się nie grzeje), poza tym jeszcze serwo to Blue Bird BMS 631MG. Zębatki atakująca i odbierająca są stosunkowo nowe, od ich zamontowania jeździły może ze dwa-trzy razy. Dodaję też zapasowe zębatki atakujące i odbierające dyferencjałów, trochę smaru, 4komplety kół(dwa komplety z oponami do driftu, jeden z oponami gumowymi bierznikowanymi i jeden komplet z gumowymi slikami, silnik ma jednak taką moc że można było na tych slikach driftować, po czasie jednak rozerwało jedną oponę, reszczie z tych trzech opon niewiele do tego brakuje) i karoserię BMW e30 (oczywiście Tamiya, z kloszami, niestety bez naklejek tylnych świateł i ogólnie sfatygowana). Mogę też dodać obciążnik, który podczas driftu mocowałem z przodu modelu dla jego dociążenia. Zablokowałem też tylny dyfer. Mogę też dorzucić za odpowiednią dopłatą aparaturę nadajnik i odbiornik (lub dwa, drugi na zapas lub innego modelu) Hitec Aggressor 3ds 2.4ghz (najlepsza na jakiej pomykałem, a było ich ze sześć).
Bez aparaturki chcę za niego 925zł (nowego tyle że z apką(badziewną 40mhz) kupiłem za 850zł, a ma sporo części tuningowych drogich i przydatnych(wartych kilkaset złotych, nie sto, czy dwieście, tylko ponad 500zł)).
Z nadajnikiem i dwoma odbiornikami chcę 1190zł. Aparatura Hitec aggressor 2.4ghz- warta 300zł za nadajnik z odbiornikiem, a tu jak widzicie chcę 265zł za nadajnik z dwoma odbiornikami, wszystko sprawne i mało użuwane)
Jeśli kupicie też u mnie przynajmniej jedną ładowarkę i pakiet, macie pakiet za pół ceny :) Nieaktualne, bo imaxy już się rozeszły :P
No i zdjęcia oczywiście:https://picasaweb.google.com/118149084053604003134/TT01Sprzedam

Wszystkie zdjęcia:https://picasaweb.google.com/lh/myphotos

Kontakt na pw lub Sttigg@interia.pl

Mam na sprzedaż jeszcze parę innych rzeczy, ale dziś już nie dam rady więcej pisać rozpiszę się bardziej i uzupełnię niektóre opisy innego dnia

Ostatnio edytowano Pn paź 29, 2012 9:02 pm przez Sttigg, łącznie edytowano 15 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sie 29, 2012 9:20 pm 

UP!

PostNapisane: Pt wrz 07, 2012 5:40 pm 

Imaxy się skończyły, pakiet Turnigy tańszy!!!

PostNapisane: N wrz 16, 2012 7:32 pm 

UP!!! Niższe ceny niektórych rzeczy!!!Zależy mi na szybkiej sprzedaży pakietów bo już nie mam czym ich ładować!!!

PostNapisane: N wrz 23, 2012 4:43 pm 

WSZYSTKO TANIEJ!!! PAKIETY TAŃSZE O 20zł NA PAKIET!!!

PostNapisane: Wt paź 16, 2012 3:05 pm 

UP!
Chciałbym jeszcze serdecznie poprosić wszystkich upośledzonych umysłowo o:
a) Nie pisanie wiadomości typu: "kupie to ale za pół ceny(lub całkiem darmo), z darmową przesyłką za pobraniem",
b) Nie pisanie wiadomości że coś się kupi: "tak tak na pewno kupuję", jeśli nie ma się zamiaru tego kupować, (nie chodzi mi o przypadki kiedy ktoś się zastanawia, tylko o takie kiedy ktoś pisze "kupuje")
c) Nie robienie mnie w *****! np: "kase już wysłałem" po czym dwa tygodnie później kasy brak, a nikt się nie raczy wytłumaczyć czemu...
Z góry dziękuję tej normalnej części populacji ludzkiej, po prostu za to że jest normalna (czyli takiej która stosuje się do powyższych podpunktów bez konieczności ich przeczytania).
Reszcie życzę rozjechania modeli przez inne modele (te w skali 1:1)
Pozdrawiam

PostNapisane: N paź 28, 2012 11:55 am 

UP!

PostNapisane: Śr lis 07, 2012 7:24 pm 

Jak się komuś cena nie podoba to negocjować!!! Na zachętę może pakieciki 10% taniej? :D