Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 11, 2026 9:52 am

Autor
PostNapisane: Wt sie 14, 2012 11:18 am 

Witam
Mam do sprzedania model HPI Savage HP z silnikiem Tork 2200 kv. Jeżdżę nim już drugi sezon i śmiało mogę powiedzieć, że nie ma lepszego monster trucka do bashu lub śmigania po szutrze.

Nie będę rozpisywał jego specyfikacji, ponieważ zorientowani wiedzą gdzie szukać. Do sedna. Jak mówią, prawdziwa jazda zaczyna się od 6s i tak też jeździłem. Silnik i regulator nie mają jakichkolwiek problemów z napięciem 22,2v. Combo nie przegrzewa się tak jak w przypadku Mamby Monster, a na brak obrotów nie mogło narzekać. Programowanie regulatora jest dziecinnie proste. O renomie samego modelu świadczy jego niedostępność na rynku wtórnym oraz fakt, że został wybrany najlepszym modelem roku 2011
(http://www.hpieurope.com/kit-info.php?l ... tNo=107113).

Savage Flux jest modelem niezwykle wytrzymałym zarówno jeśli chodzi o plastiki jak i elementy metalowe. Potwierdzam wytrzymałość części Heavy Duty. Przez cały okres użytkowania ani razu nie wymieniłem wahaczy, c-hubów, zwrotnic czy wieżyczek poza zębatką w centralnym dyferencjale (która nie była Heavy Duty). Zniszczeniu uległy jedynie wheelie bar, śruby mocujące zderzaki, jedno z mocowań zwrotnicy (naszczęście panowie z HPI pomyśleli o tym i każda ze zwrotnic jest symetryczna) oraz arm brace(mocowanie pinów wahaczy), którego zastąpiłem identycznym, wyciętym przez siebie.
Seryjne opony zastąpiłem modelem Dirt Bonze na felgach Proline, które zapewniają świetną przyczepność (zero porównania do seryjnych gum)opony podklejone są od wewnątrz powertape’m .

W skład zestawu wchodzi jeden pakiet Turnigy 3s 5000mAh po ok. 10 cyklach, ładowany zawsze z balanserem, niskim prądem co wpłynęło na jego żywotność ( w dalszym ciągu wchodzi ponad 5000mAh). Pokrywy battery casów są wycięte w celu wyprowadzenia zabezpieczonych przewodów.

Standardowe serwo wymieniłem na Hitec HS-895MG.

Do modelu dodaję aparaturę Sanwa M8 z modułem nadawczym Spektrum 3001 Pro i odbiorczym Spektrum 1001 Pro (najwyższa klasa), w której czas reakcji został skrócony do 3,0 milisekundy!

http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... Id=SPM1113
http://www.spektrumrc.com/Products/Defa ... ID=SPM1205

Bardzo czytelny wyświetlacz i prosta obsługa. Aparatura jest zasilana pakietem 3s dołączonym do zestawu. Jedynym jej mankamentem jest antena nadajnika przymocowana opaską zaciskową (poprzedni właściciel), lecz nie wpływa to na jej działanie; antena nie wypada, po prostu jest mniej estetyczna.

Model posiada nową karoserię HPI Doge Charger ’69.

Przewody dodatkowo zabezpieczone są taśmą izolacyjną. Batery casy mocuję dodatkowo rzepami (konieczność przy bashu). Model jest gotowy do wysyłki; wymieniony olej w dyfrach, nasmarowana przekładnia, dopełnione amortyzatory). Całość wysyłam w oryginalnym kartonie.

Zapasowe części: pełne butelki oleju do amortyzatorów o gęstości 30WT 60ml oraz oleju do dyfrów 30000 poj. 75ml. Poza tym wszystkie drobiazgi widoczne na zdjęciach.

Mankamenty modelu (widoczne na zdjęciach):
- urwane śruby mocujące zderzaki
- pęknięty wheelie bar (w zasadzie nie wpływa na jego działanie)
- otarcia elementów plastikowych

Zalety modelu:
- duża wytrzymałość
- duża ilość i niska cena części oryginalnych oraz zamiennych
- świetne chłodzenie silnika i regulatora
- uniwersalny w każdym terenie
- wysokiej klasy osprzęt
- duża moc

Biorąc pod uwagę elementy, które uległy zniszczeniu i jego dużą masę stwierdzam, że nie ma na rynku modelu bardziej wytrzymałego. Miałem (nie)przyjemność polatać E-revo z MMM, trwało to 5 minut następnie pękł stabilizator osi. Jeździłem kilkoma modelami ze stajni Traxxas i wiem, że bez wymiany wszystkiego na RPM nie ma co wychodzić z domu.
Model sprzedaję, ponieważ nie mam czasu nim jeździć, do tego brak nowych miejscówek. Model znam od podszewki, więc przyszłemu nabywcy oferuję pomoc w każdej kwestii związanej z eksploatacją.

Model wystawiony w trybie przyspieszonym. Czekam na brakujące części, o których mowa wyżej. Chcę sprzedać model w stanie jak najbardziej zbliżonym do wzorowego. Na razie zdjęcia zrobione telefonem. Wkrótce porządne foty razem z aukcją na Allegro.
ZDJĘCIA:
https://plus.google.com/photos/10837907 ... 0266329505

CENA NA ŻYCZENIE.
Wszelkie dodatkowe informacje udzielę mailowo: pawelrasiewicz@wp.pl lub Tel: 518 930 711. 14.08.2010 tylko telefonicznie.
Zapraszam do licytacji !

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość