Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 8:21 pm

Autor
PostNapisane: N maja 15, 2011 12:07 pm 

Witam, niestety jestem zmuszony do sprzedaży tego wspanialego modelu jakim jest OFNA Ultra LX-onE. W skład licytowanego zestawu wchodzi:
podwozie OFNA Ultra LX-onE
zestaw bezszczotkowy LOSI Xcelorin 2100kv
serwo Savox
pakiet lipo Turnigy 4500mAh 4s 30c
włoskie koła PMT- wartość nowych 140zł
akcesoryjny Bec 5a
drugie podwozie OFNA Lx-one na części
oprócz drugiego podwozia skrzynka części zamiennych
karoseria od Xraya XB-8 w stanie bdb
oryginalna karoseria (mocno popękana)
oryginalne pudełko i instrukcja od Ofny
instrukcja do ESC i silnika
KABEL Esc-Komputer !!! umożliwia programowanie regulatora z komputera.
Losi Quick Programming Card- umożliwia zmiany podstawowych funkcji bez użycia komputera.
Zębatka atakująca 16T

Kilka słów o modelu:
Wszystko oprócz oryginalnej karoserii, którą proszę traktować jako dodatek, jest w stanie bdb lub dobrym.
Model przede wszystkim dopracowany- był moim oczkiem w głowie, robiony przeze mnie, dla mnie- nie na odwal się.
Model doinwestowany- regiel i silnik Losi Xcelorin- zestaw naprawdę godny polecenia, ma możliwość dokładnego ustawiania krzywej gazu, hamulca, zestaw się nie grzeje- silnik nie przekracza 55st, regiel 45st! Cyfrowe serwo najlepszej firmy- Savox.
Ofna LX-onE to super podwozie- nic się nie sypie, dyfry się nie mielą, łożysk nie trzeba co chwile wymieniać- starczy 1 raz na sezon. Model ma set-up na łódzki tor Modelcars. Niedawno zostały wymienione oleje w dyfrach- zalane są 7000,5000,2000 – i ten set-up się najlepiej spisuje. Wagowo gotowy do jazdy- lżejszy od HB D8e, podobnie jak Xray 808e 2010! i nieznacznie cięższy od HB Ve8. Model z powodzeniem startował na zawodach- wielokrotnie był na pudle ;) W podwoziu jedyne co zostało wymienione na lepsze to zębatka odbierająca na metalową bo była plastikowa.
Do modelu dodaje masę, masę częsci- min. dyfry, amortyztory, wieżyczki, wahacze, zwrotnice, płyte podłogową- wszystko to kupiłem okazyjnie na Ebayu, myślałem że się przyda, jednak OFNA jest pancerna i jedyną rzecz jaką kiedyś wymieniłem to urwany wahacz...
Model ma nową karoserie od Xraya XB-8- po 1 zawodach jest, stan dobry... Karoserie dodatkowo mocowana na żółtych rzepach- baaardzo mocne, można bez spinek śmigać
Jedyne co mogę zarzucić to to, że przednia wieżyczka amortyzatorów jest lekko zgięta, natomiast nie przeszkadza to, bo amortyzator jest niżej mocowany.
Do regulatora dolutowałem akcesoryjny BEC- żeby szybkie i mocne serwo Savox mogło chodzić na 100% możliwości.
Za dopłatą dorzuce:
100zł koła Proline Revolver z felgami HB- stan! Jak nowe- po jednym, 8minutowym biegu- nie widać żadnego zużycia, cena samych opon to 44$ + wysyłka,więc oferowana cena jest śmieszna
130zł odbiornik 2,4ghz Spektrum Sr300- wkładany oryginalnie do modeli LOSI- i właśnie z takiego go wyjąłem- używany 10min w Losim.
450zł aparatura 2,4ghz Spektrum DX3.0 z odbiornikiem Sr300 (Spektruma, nie Losiego) wraz z pudełkiem instrukcją itp. itd- kupiona w styczniu w USA
90zł używana ładowarka Accucell 6
Na koniec powiem tylko tyle, że wyjątkowo przypadło mi to podwozie, ta elektronika do gustu, i w życiu bym nie zdecydował się na sprzedaż gdyby nie problemy finansowe. Cena na aukcji jest bardzo atrakcyjna w stosunku do tego ile włożyłem w ten model... sam regulator z silnikiem 400$... I to naprawdę jest okazja...
Kontakt 784-502-609 po 17.00
CENA: 1300zł

ZDJĘCIA
https://picasaweb.google.com/1178506009 ... fnaNaSell#

CZĘŚCI ZAMIENNE:
http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc00707gp.jpg/

TEAM BOCA BEARINGS

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość