Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 10:46 am

Autor
PostNapisane: Pn sie 10, 2009 3:26 pm 

Mam do sprzedania asso Rc18b - kopia, ale przeczytaj do końca.

Jestem drugim właścicielem auta, jest bardzo zadbanie, zarówno pierwszy właściciel jak i ja więcej dokładał części niż jeździł, powodem jest głównie brak czasu.

Auto stało sie połączeniem najlepszych cech oryginału i kopii (bo i kopia miała swoje niepodważalne zalety) Tak więc.

- Wymieniony został silnik na oryginalny od asso
- Zostały założone metalowe regulowane drążki
- Amortyzatory wymieniono na olejowe (dorzucam również standardowe sprężynowe)
- Pakiet 1400 Ni-MH 1,2V (racing battery 6 cell) (dorzucam też oryginalny nieprzerobiony, jak znajdę to dodam też jedną złączkę md żeby można było przerobić)
- Koła wymienione na oryginalne, opony mają jeszcze kolce (dorzucam również standardowe nieco zmęczone)
- Złącza do ładowarki przerobione na micro deans (mogę dorzucić przejściówkę na typowe Tamiya)
- Zębatka odbierająca dopiero co wymieniona,
- Dokupiona aluminiowa podstawka pod silnik z radiatorem
- Wymienione micro serwo na odrobinę mocniejsze
- Buda nieco pobrudzona lakierem , brakuje mi jednego "zaczepu" (kwestia dokupienia za 30gr)
- Regulator i odbiornik standardowe podobnie jak reszta.

Wszystko w pudełeczku z kilkoma zapasowymi śrubami. (można odebrać osobiście w warszawie)

Jeśli już wspomniałem o zaletach kopii (bo wada w postaci luzów i kiepskiego silnika udało mi się już wyeliminować). Po pierwsze autko wcale nie jest kruche, plastik naprawdę fajnej jakości. miękki zderzak przedni jest naprawdę skuteczniejszy niż w oryginalne (sam się nie złamie i nie naradzi podzespołów) i aparatura, jeśli chodzi o precyzję nie dostrzegam żadnej różnicy w porównaniu z oryginałem jednak posiada ona możliwość doczepienia zewnętrznego akumulatora zamiast koszyka na baterie .
Autem pojeździłem w sumie może 45 min, głównie po trawie i w domu (1:18 na to pozwala). RTR - wystarczy ładowarka do pakietu i baterie do aparatury.

Sprawdzi się dla kogoś z mniejszym budżetem a chcącym startować offroadem w zawodach (klasa 1:18) lub dla osób chcących potrenować w domu :)

Ceny nie podaję bo tyle w nim zmieniłem że trudno mi go wycenić. Czekam na propozycje na PW. (jako że w regulaminie jest podane że musi być cena to podaję: sto tysięcy euro do dużych negocjacji). Mogę też dosłać zdjęcia na "maila"

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość