Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 25, 2026 3:44 pm

Autor
PostNapisane: So lis 29, 2008 6:28 pm 

JAK W TEMACIE, KIT, STAN DOBRY, UZYWANY REKREACYJNIE.

http://profile.imageshack.us/user/robert145/images

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 3:24 pm 

Witam,

Przepraszam ze sie wtracam ale wydaje mi sie ze powinienem zabrac glos co do oferowanych przedmiotow przez robert45 z racji tego ze niedawno nasz kolega modelarz kupil jammina x1 CRT od kolegi:
http://www.allegro.pl/item462969016_462969016.html w aukcji jest cytat "...Model jest w dobrym stanie na biezaco wymienialem wszystkie uszkodzone czesci..." po otrzymaniu przesylki okazalo sie ze kardany sa tak wytrzaskane ze kwalifikuja sie od razu do wymiany- 140zl (pin w kardanie wybil sobie taka dziure ze zostalo niecaly 1mm scianki). Poza tym przebieg podawany przez kolege mial sie nijak do stanu faktycznego zakupionego modelu...

Na szczescie udalo sie dogadac ze sprzedajacym na czesciowa rekompensate zaistnialego problemu.

Pisze tylko dlatego zeby sprzedawca zaczal rzetelnie informowac o stanie swoich modeli ktore sprzedaje, poniewaz wiekszosc z nas wydaje ciezko zarobiona/zaoszczedzona kase na to hobby. Bez sensu jest kupowac cos co nie nadaje sie do jazdy i moze spowodowac zniechecenie potencjalnego modelarza.

To od nas samych zalezy jak bedzie sie rozwijalo to hobby, jednoczesnie jak sprowadzimy zwyczaje z samochodow skali 1:1 pod tytulem "nie bite, jezdzone przez emeryta w niemczech, z przebiegiem po 15latach na poziomie 45tys km, to za niedlugo ludzie beda bali sie kupowac modele uzywane, tym samym my zmieniajac sprzet bedziemy musieli sprzedawac je za bezcen jezeli wogole uda nam sie je sprzedac...??

Prosze o glos w tej sprawie i ewentualnie o przeneisienie pozniejszej dyskusji do innego dzialu.

Sorki za Offa :) Mysle ze powinnismy edukowac srodowisko modelarzy...

Pozdrawiam!
Tomek

Tytuł:
PostNapisane: N lis 30, 2008 3:29 pm 

nie powinienem tu pisać bo to nie ten dział. Kupiłem od kolegi roberta jammina cr pro. Napisał ze model jest w idealnym stanie, tylko kardany srednie, plyta bez wiekszych rys, wszystko bez luzów i to byla w 100% prawda. Kardany wymienilem i tyle. Możliwy jest przebieg gdyz jammin ma słabe kardany co widac w seri X2 (poprawili ten błąd).

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 5:50 pm 

to właśnie jo kupowołem tego jammina jak wyżej napisał Tomek kardany były w opłakanym stanie ......

Sprzedający po dłuższej namowie zaproponował 50 zł i ani grosza więcej nie miołem czasu na "wadzenie" się z nim i przystałem na to ..... lecz ja nie polecam tego sprzedającego ....

Gdyby miał prawdziwego "ducha" modelarze pokryłby chociarz koszty tych kardanów .....

P.S kardany przy kołach też nie są w BD stanie ale nie chce wywoływac wojny ..... Co mi przyjdzie z tego ze pan argumentował to że nie da więcej że model jest po tuningu ... ?? co mi z tego tuningu jak bd musiał do niego nocajmniej 300-400 zł wyłożyc żeby mógł pożądnie śmiagac ?? hmmmmmm

ja Panu takiego czegoś nie życze lecz prosze pamiętac że fortuna kołem sie toczy .,......