Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 03, 2026 2:40 pm

Autor
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 6:45 pm 

Model samochodu zdalnie sterowany w skali 1:5
Carson C 5 z karoserią Alfa Romeo 156
Silnik benzynowy Zenoah 23ccm
Moc 2,86 KM

Model jest używany, nosi ślady użytkowania, jednak jest sprawny. Silnik odpala "na dotyk". Model ma wymienione dwa serwa na nowe. Serwo skrętu ma miesiąc. Świeca jest nowa. Zbiornik paliwa pękł mi. Próbowałem go kleić, trzymał jakiś czas, ale ostatnio zauważyłem, że benzyna wycieka. Trzeba go jeszcze raz porządnie skleić. Samochód ma wgiętą płytę podwozia (widać na zdjęciach) oraz pękniętą plastikową obudowę silnika - jednak nie ma to wpływu na jazdę (gdy jest założona karoseria nic nie widać). 3 miesiące temu wymieniłem zębatki napędowe.Samochód posiada z przodu "zderzak", który jest wykonany z materiału podobnego do twardej gąbki. Uchwyt, którym jest przykręcony do podwozia jest pęknięty - wymaga również sklejenia lub wymiany (nie przeszkadza to w jeździe). Podwozie posiada normalne ślady użytkowania.
Jeżeli chodzi o tłumik to jest to konstrukcja i wykonanie jest moje. Myślę, że zdaje egzamin, bo autko chodzi o wiele ciszej. Bez tłumika jest głośniejszy od traktora i ciężko go opanować, ponieważ ma za dużą moc i traci przyczepność.
Karoseria nosi ślady użytkowania, na przedniej szybie jest lekko pęknięta (2cm). Posiada otarcia i zagięcia, które są normalne przy użytkowaniu takiego modelu. Szyby boczne i tylna są wycięte w celu lepszego chłodzenia.
Jestem amatorem i nie używałem tego samochodu na żadnych wyścigach, silnika więc nie żyłowałem.

Wystawiłem aukcję na Allegro http://www.allegro.pl/item275652616_spalinowy_model_w_skali_1_5_carson_alfa_romeo_156.html

Zdjęcia modelu: http://majkelt.tivi.net.pl/rc/Thumbnails.html

W skład zestawu wchodzą:
* kompletne podwozie z silnikiem Zenoah 23 ccm (2,86KM)
* karoserię Alfa Romeo 156
* dwa serwomechanizmy (każdy ponad 15kg udźwigu)
* oryginalny akumulator pakiet 6V 1500mAH Ni-Cd (używany)
* moduł Fail Save zapobiegający utracie kontroli w przypadku zakłóceń na linii nadajnik-odbiornik.

Uwaga: model nie zawiera aparatury sterującej!

Kontakt ze mna: gg: 4242946, tel 502361446

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość