Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 12:53 pm 

zabanowanie Marcina Pogorzelskiegto to była moja własna decyzja.
i nawet przeczytałem obydwa wątki zanim to zrobiłem.

jeśli są to dwa różne zamówienia, to powinny być stosownie oznakowane w temacie. jeżeli temat nowego postu jest identyczny jak starego - należało kontynuować stary - z zachowaniem regulaminu.

nadal aktywna jest funkcja "edit" - można było wyedytować ostatniego posta w poprzednim wątku...

drugi temat o identycznym tytule jak pierwszy, stworzony w terminie, kiedy za odświeżenie starego tematu należałby się ban uważam za usiłowanie ominięcia regulaminu.

sorry, ale bana nie zdejmę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 1:35 pm 

Rafale, zdajesz sobie sprawę że jednocześnie pozabawiasz pewnej garstki osób możliwości zaoszczędzenia "paru" złotych na sciągnięciu z rcmartu? może lepiej najnormalniej usunąć stary temat? pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 1:40 pm 

_bollo_ napisał(a):
Rafale, zdajesz sobie sprawę że jednocześnie pozabawiasz pewnej garstki osób możliwości zaoszczędzenia "paru" złotych na sciągnięciu z rcmartu? może lepiej najnormalniej usunąć stary temat? pozdrawiam!

dla chcacego, nic trudnego.
przeciez w temacie masz podany kontakt ze sprowadzajacym

...to po pierwsze,

a po drugie - taka sama sytuacja jest w przypadku zabanowania każdego innego użytkownika na forum "sprzedam" - nie widzę tu żadnej różnicy (rafał)

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 1:49 pm 

Rafale, jest takie porzekadło: gdy ktoś mówi Ci, że masz ogon to można to zbagatelizować, ale jeżeli powtarza to czwarta z kolei osoba to jednak, mimo wszystko, warto się obejrzeć.

"_bolo" dla chcących zawsze pozostaje email, więc nikt, nikogo, nic nie pozbawił.

Edit: W tym wszystkim chodzi mi o to, że życie płata czasami figle i warto dla dobra sprawy czasami popatrzeć na sprawę z pewnego dystansu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 2:17 pm 

Koledzy, to samo mam na myśli. Rcauto staje ssię forum policyjnym. Nie można było wysłać jakiejś uwagi na PM? sam takową dostałem, za co dziękuję - gdyby nie ona, również zostałbym zbanowany, nawet policja najpierw strzela w powietrze ;) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 4:31 pm 

dla mnie zbanowanie Pana Marcina jest dalej bez sensu... Rozumiem gdyby
usilowal sprzedac wlasne przedmioty (np. zuzyte felgi :p ) ale tak nie bylo..
nawet srubki przy okazji nie probowal sprzedac :] tylko zbiera ludzi na
zamowienie, a jak wczesniej pisal _bollo_ bardziej krzywdzicie innych, nie
dlatego ze teraz sie z nim nie skontaktuja (bo podal dane kontaktowe), tylko
dlatego iz go zrazicie i wiecej nie bedzie pisal, ze cos zamawia w RcMart'cie...

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 4:40 pm 

_bollo_ napisał(a):
... nawet policja najpierw strzela w powietrze :wink:

Bardzo słuszna uwaga. Panowie, jak czytam posty na tym forum to od pewnego czasu włosy mi dęba stają. Mam wrażenie, że ktoś prowadzi tutaj jakieś dziwne rozgrywki polityczne lub załatwia prywatne sprawy(konflikty, kłótnie) wykorzystując do tego forum. Jak tak dalej będzie wyglądała dyskusja na tym forum to niczym się nie będziecie różnić od forum zarządzanego przez Pana Matukina :evil: Jesteście zawodnikami, kolegami lub nawet przyjaciółmi a zachowujecie się jak dzieciaki w piaskownicy gdzie jedno drugiemu zabrało samochodzik. Szanuję pracę moderatorów i wiem, że musi być ktoś, kto trzyma w garści porządek na forum, ale ostatnimi czasy zachowanie kilku z nich oraz kroki przez nich poczyniane niczym się praktycznie nie różnią od pracy klawisza,służbisty i w konsekwencji karierowicza dążącego do celu po trupach.
Moderatorzy - jak narazie macie możliwość nadawania banów a co potem :roll: zaczniecie strzelac do kumpli, którzy nieodpowiednio zachowali się na forum lub napisali posta nie stusując się do pewnych z góry narzuconych formuł. To woła o pomste do nieba, czasy terroru i niewolnictwa juz dawno minęły. Nie starajcie się tego na siłe wprowadzać ponownie, bo jestem więcej niż pewien, że nie zyskacie tym sobie rzeczy fanów.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 5:54 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Jeżeli zostaje moderatorem to zostają mi powierzone jakieś obowiązki z których się wysiązuję. Czy jak jesteś w pracy i dostaniesz polecenie od szefa "zrób to" to czy odpowiesz mu "spadaj" ? no raczej niebardzo

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 6:05 pm 

Adrian Kopeć napisał(a):
... Czy jak jesteś w pracy i dostaniesz polecenie od szefa "zrób to" to czy odpowiesz mu "spadaj" ? no raczej niebardzo

Zgadzam się z Tobą, ale zawsze należy kierować się rozumem ponieważ równie dobrze szef może się do Ciebie zwrócić z polecenie: -idź mu wbij nóż w plecy
Czy wykonasz takie polecenie bez zastanowienia czy jest ono słuszne :roll: tylko dlatego, że wydał je szef ?
Rozumiem, że z powierzonych obowiązków nalezy się wywiązywać, ale zawsze należy dążyć do jakiegoś kompromisowego rozwiązania sytuacji - a nie bezwzględnego stawiania pod ścianą i wykonywania wyroku: zrobiłeś nie tak jak się należy a za to należy się strzał w głowę :idea:
Czy tak Wam do tego tęskno ? Róbmy swoje ale bądźmy ludźmi - w końcu po coś mamy mózgi.

Ostatnio edytowano Pn kwi 30, 2007 6:08 pm przez Gismo_PL, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 30, 2007 6:06 pm 

Nie chodzi zaraz o takie traktowanie sprawy, przecież to chyba od Ciebie Adriane dostałem ostrzeżenie o nieprawidłowym ogłoszeniu, zdaje mi się że można było identycznie postąpić w tymprzypadku, jednocześnie cenie Was (Moderatorów) za to, że porządkujecie z taką dbałością to forum, jednak co innego wyrzucać z niego nowicjusza, który często (nie obrażając nikogo) pisze bo pisze, a wywalić zawodnika z pewnym bagażem dośiwadczeń? i to chyba nie pierwszy raz się tak dzieje. Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 02, 2007 9:39 pm 

jestem tutaj raczej czytającym niż piszącym, ale...
bylem z synem na zawodach w Ursusie i mojemu synowi spodobalo sie modelarstwo RC. zapragnal miec model (do tej pory ma raczej zabawki) i ewentualnie wystartowac w zawodach. zaczalem sie rozgladac za sprzetem. napisalem pierwszy swoj post w dziale KUPIE i przegladalem ogloszenia w dziale SPRZEDAM. no i dzis dostalem ostrzezenie... Mysle sobie "nie jest dobrze, jestem tutaj nowy, glupi, nie znam zasad, a tu dosc policyjne zasady... w sumie zelazna dyscyplina, jak w wojsku, kto sie wychyli tego w leb... ostrzezenie przydzielil mi szanowny Adrian Kopeć, który polecil mi uwaznie czytac regulamin. o ile pamietam, wczesniej przegladalem ten regulamin i nie wydawalo mi sie ze popelnilem jakies przestepstwo wobec niego. przelecialo mi nawet przez glowe ze moze ten regulamin to jakis taki tekst jak teksty umow prawwiniczych, ze niby na oko wszystko jasne ale od tylu i tak zawsze znajda na ciebie haka... dalej to ju zbyla korespondencja z Panem Adrianem Kopciem, no i sedno sprawy, nie zgadzam sie z powodem mojego ostrzezenia a Pan Adrian juz przestal sie do mnie odzywac, widocznie polecial rozdawac ostrzezenia komu innemu... nie napislaem nic o co jestem OSKARZANY, na dodatek podobno post, w ktorym popelnilem to przestwepstwo, zostal skasowany, a ja chyba chory jestem, bo moja starcza pamiec (36 lat) nie posiada wiadomosci o zadnym innym poscie, napisanym przeze mnie, niz te dwa ktore nadal sa na forum...

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 03, 2007 7:14 am 

shiraak napisał(a):
... a ja chyba chory jestem, bo moja starcza pamiec (36 lat) nie posiada wiadomosci o zadnym innym poscie, napisanym przeze mnie, niz te dwa ktore nadal sa na forum...

Najwyraźniej jest tak jak napisałeś kolego :wink: - czyli jesteś chory :lol: . Czegobyś nie robił to i tak zrobią z Ciebie głupka :cry: a jak będziesz żadał wyjasnień lub będziesz się nosił z zamiarem wyprostowania sprawy to dostaniesz bana i na tym się skończy Twoje uczestnictwo na forum.
Kochani moderatorzy - nie bądźcie służbistami :!:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 07, 2007 8:15 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
Jeżeli Forumowicz lub Zawodnik dopuści się naruszenia zasad funkcjonowania tego forum, wówczas zostaje upomniany przez Moderatora lub Administratora forum, jeśli mimo tego upomnienia dopuści się recydywy zostaje ukarany. Łagodniejszą jej formą jest przeniesienie do grupy Nowicjuszy, aby tam mógł uczyć się poprawnych zachowań oraz kultury. Dzięki temu zachowuje on również prawo przeglądania forum.

czemu jedno wyklucza drugie?

Mariusz Koziorowicz napisał(a):
- Jeżeli odświeżamy ogłoszenie przez utworzenie nowego wątku wówczas należy usunąć stary wątek (lub poprosić o to Moderatora) - dublowanie ogłoszeń jest traktowane jak dublowanie tematów na każdym innym forum - czyli banem (minimum na miesiąc)

z jednego wynika, ze najpierw powinienem zostac ostrzezony o tym ze lamie regulamin, a z drogiego ze zbanowany odrazu

RCWawa Team Zapraszamy

Mateusz to nie mój brat!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2007 12:11 am 

Marcin Pogorzelski napisał(a):
Rafał Piesio napisał(a):
Jeżeli Forumowicz lub Zawodnik dopuści się naruszenia zasad funkcjonowania tego forum, wówczas zostaje upomniany przez Moderatora lub Administratora forum, jeśli mimo tego upomnienia dopuści się recydywy zostaje ukarany. Łagodniejszą jej formą jest przeniesienie do grupy Nowicjuszy, aby tam mógł uczyć się poprawnych zachowań oraz kultury. Dzięki temu zachowuje on również prawo przeglądania forum.

czemu jedno wyklucza drugie?

Mariusz Koziorowicz napisał(a):
- Jeżeli odświeżamy ogłoszenie przez utworzenie nowego wątku wówczas należy usunąć stary wątek (lub poprosić o to Moderatora) - dublowanie ogłoszeń jest traktowane jak dublowanie tematów na każdym innym forum - czyli banem (minimum na miesiąc)

z jednego wynika, ze najpierw powinienem zostac ostrzezony o tym ze lamie regulamin, a z drogiego ze zbanowany odrazu

jest coś takiego jak przepisy ogólne i przepisy szczególne (uczyłem się o tym na prawoznawstwie) - tak jest np. w kodeksie cywilnym. masz tam np. napisane w przepisach ogólnych, że za umowę uważa się każde wyrażenie woli - również ustne.
potem, w przepisach szczególnych - np. dotyczących kupna-sprzedaży nieruchomości masz napisane że jedyną formą takiej transakcji jest forma pisemna potwierdzona notarialnie.
też można zapytać: dlaczego raz piszą, że umowa to KAŻDE wyrażenie woli, a raz - że tylko pisemne i do tego potwierdzone przez notariusza? czy jedno wyklucza drugie?no raczej nie.
teraz wróćmy do naszego forum: tam gdzie cytujesz mnie - jest to przepis ogólny, dotyczący funkcjonowania całego forum. tam, gdzie cytujesz Mariusza - jest to przepis szczególny, dotyczący tylko forum "Sprzedam".
mam nadzieję, że to wyjaśnienie jest satysfakcjonujące?

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2007 12:15 am 

Ze swojej strony dodam, że regulamin jest w trakcie zmian.

Sugestie? - PRV!

Mariusz Koziorowicz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona