Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 9:52 pm 

Powiem jeszcze raz:
- w drodze bonusu sam pokrywałem koszty przesyłki
- silnik który dostałeś był sprawny, jeśli jest obecnie niesprawny, to tylko z Twojej winy
- w związku z powyższym uznaję Twoje roszczenia za bezpodstawne

PS

Skoro przytaczasz artykuły z Kodeksu Cywilnego to wypadało by abyś umiał je właściwie zinterpretować.

Pomimo pomówienia o oszustwo, urazy do Ciebie nie żywię

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt kwi 05, 2011 10:31 pm 

To chłopaki macie problem:) Oski84- Aukcja ktorą wystawiłeś niestety wygląda na taka w której sie sprzedaje kit, w innych twoich aukcjach widać jak piszesz słowa "sprawne stan bdb" tutaj nie napisałes nic. Brak odbioru osobistego tak samo podkresla ten fakt iz jest to rzecz nie nadajaca sie do uzytku. Juz nic nie mowie o wysyłce poczta przesyłka ekonomiczną, nie wiem co spowodowało to że tak to zrobiłeś bo masz w aukcji napisane polecony priorytetowy -10zł. Ja osobiscie bym nie kupił na twojej aukcji bez potwierdzenia stanu przedmiotu. Każdy chyba robił takie wałki na allegro i wiadomo o co chodzi kiedy w aukcji sie nie podaje stanu przedmiotu, albo zapodaje się takie dopiski na stronie o mnie:

W wyniku nowych przepisów prawa Unii Europejskiej(01.08.03) " O zakupie
towaru od osób prywatnych INFORMUJE :
'Przedmioty wystawione na mojej aukcji nie podlegają : gwarancji, rękojmi ani
zwrotowi po dokonaniu transakcji'. Jeżeli bierzesz udział w aukcji, oznacza to że się z tym zgadzasz

Taki text żenią ludzie którzy opychaja chłam na allegro i robią to niby bezkarnie. Niestety jak trafisz na upierdliwego klijenta to ci konto zblokują. I bedziesz musiał kaske zwracać.

A ty mateuszu masz bodajrze az miesiąc żeby zwrocic towar, wiec zgłaszaj do allegro i kłoć sie o swoje skoro cie oszukali, chyba że cie nie oszukali to wtedy lepiej nie kombinuj:P A i uwazaj nastepnym razem co kupujesz bo to żer dla skner a tani ser tylko w pułapce, pamietaj o tym.

PostNapisane: Śr kwi 06, 2011 6:32 am 

Tak dokładnie, mam określony czas na zwrot i tego będę się trzymał. Nie ja uszkodziłem silnik, jestem tego pewien i pieniądze odzyskam.

Niestety oski84 uparcie twierdzi, że ja uszkodziłem i nie chce oddać pieniędzy - czyli tu jest już coś nie tak.
Dziękuje i trochę mnie śmieszy, że człowiek ten pierwszy napisał w owym temacie, a sam jest nie fair.

Pozdrawiam, Mateusz

PostNapisane: Śr kwi 06, 2011 8:32 am 

Ja tam nie wiem jak było naprawde, ale sie domyslam że zostałeś oszukany (to moje zdanie). Tym bardziej że nie jest to twoj pierwszy silnik więc wiedziałeś co robisz jak go podłaczałeś. No nic powodzenia życze w sporze na allegro.

PostNapisane: Pn kwi 18, 2011 8:11 pm 

Witam
Ja odradzam jakichkolwiek kontaktów, transakcji z użytkownikiem comrade13 Krystian Franka.
11 Lutego kupiłem od niego pchełkę oraz starterboxa za kwotę 200zł cena niska wiec się skusiłem.
Miałem go dostać za 3 tygodnie ponieważ jest on teraz w Anglii i jak będzie wracał to go zabierze z Niemiec bo niby tam mieszka. Minał termin pisze do niego, w odpowiedzi dostałem ze nie może wyjechać z Anglii ponieważ miał wypadek i może to potrwać 2 tygodnie. Myślę cierpliwy jestem poczekam. Mineły 2 tygodnie połowa marca pisze do niego oczywiście jeszcze nie wyjechał. Poczatek kwietnia dowiaduje się ze może mi odesłać kasę a jak wróci do Polski to wyśle mi za pobraniem starter i pchełkę. Oki wiec czekam na przelew. Co 2-3 pisze i dostaje odpowiedz „jutro bedzie u ciebie”. W poniedziałek 11 napisał mi ze przelał pieniądze we wtorek „powinna byc dzisiaj kasa, jak nie to jutro z rana dojdzie po pierwszych księgowaniach” dzisiaj mamy 18 marca i kasy dalej nie ma wiec piszę jeszcze raz i ostatnia odpowiedz „jutro bedzie u ciebie”. KRĘTACZ i OSZUST omijać szerokim łukiem

Edit. Po dlugich oczekiwaniach kasa doszła.

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

PostNapisane: Cz kwi 21, 2011 11:23 pm 

Mam identyczny problem z Krystianem z Krotoszyna - nick comrade13.
Wyłudził ode mnie zaliczkę na model samochodu. Auto miało być po 2 tyg. Potem ostałem informację, że wyjechał za granice na jakieś procesy sądowe w Niemczech. Zwodzenie, zwodzenie i ściemnianie.
Żyłem nadzieją, że może jednak się opamięta, może faktycznie jakieś kłopoty. Ale niestety po prawie 2 miesiącach napisał, że źle sobie spakował model i złamał wahacze. Nie może mi w tym stanie modelu przekazać. Gorszej bzdury nie słyszałem.
Poprosiłem o zwrot pieniędzy...i od tego czasu zero kontaktu.
Cóż Policja dochodzeniowa w końcu ukróci jego dziwny proceder i oby okazało się, że nie jestem sam. Bo wtedy ma przewalone na dobre.
Złodzieje i oszuści to wyjątkowy gatunek ludzi. Fuj.

TRAXXAS SLASH 1:10 4WD BRUSHLESS
TRAXXAS E-REVO 1:10 4WD BRUSHLESS
KRAKÓW
http://picasaweb.google.pl/piotr.slash/

PostNapisane: Pt kwi 22, 2011 10:27 pm 

O jak fajnie widze ze moze miec kolezka z krotoszyna bardzo ciekawie niedlugo ;) ja niestety tez za pozno luknalem na to forum i rowniez przeprowadzilem interes z Panem Krystianem Franka,a ze ja tam sie nie bawie w straszenie proszenie itp to zaraz po uplywie terminu wysylki oraz terminu oddania kasy zglosilem sie na policje, przedstawilem wszystkie dokumenty i z miejsca wniosek o sciganie i ukaranie sprawcy ruszyl

PostNapisane: So kwi 23, 2011 7:23 am 

U mnie to samo co u kolegów wyżej, zwodzenie wyjazdem do Niemiec czy Anglii, wypadek, naprawa auta itp. itd. Zamówiłem u niego apke (zaliczka 200zł), która miała być na koniec lutego... Do tej pory nie mam kasy.

PostNapisane: Pn kwi 25, 2011 6:23 pm 
Administrator forum

Konto użytkownika comrade13 zostało dezaktywowane w związku z nieczystymi transakcjami.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn kwi 25, 2011 8:32 pm 

Dziękuję w imieniu swoim oraz innych użytkowników za szybką reakcję administratora.
Użytkownik Comrade13 będzie musiał zmienić ksywę, żeby zaistnieć ponownie. Tutaj ta ksywka jest spalona.

KRAKÓW

PostNapisane: So kwi 30, 2011 9:14 am 

Witam!
Niestety jestem zmuszony do napisania w tym dziale... :(
Odradzam kupowania przedmiotów od użytkownika ako1987 niejaki Marcin Kotulski z Kiełczowa.
Na szczęście zostałem oszukany na niewielką kwotę, ale ten "osobnik" może kogoś oszukać na większą...
16 kwietnia kupiłem od niego zębatkę z tematu: viewtopic.php?f=13&t=55363&p=362930&sid=e930b3f8bf304b72abb522ae45402895#p362930 . Dostałem dane do przelewu - od razu zrobiłem przelew i poprosiłem o maila w celu wysłania potwierdzenia (żeby przyśpieszyć wysyłkę - zbliżały się święta, więc fakt faktem poczta ma opóźnienia, a chciałem żeby wysłał przesyłkę już w poniedziałek) i o dziwo użytkownik napisał mi,że nie trzeba i wyśle w poniedziałek (ale że jako jestem dosyć uparty ;) - "wyciągnąłem" od niego maila i wysłałem potwierdzenie). Pisałem do niego w poniedziałek czy wysłał zębatkę - odpisał, że tak. Minął czwartek, przesyłki nadal nie było. Napisałem do niego z zapytaniem czy jaką formą przesyłki wysłał (priorytet/ekonomiczny) i na tym kontakt się skończył, a użytkownik zmienił status na niedostępny... Próbował się z nim skontaktować przez GG, mailem, telefonicznie i nic. Zębatki, ani odzewu nie ma do tej pory. Kiedy włączę GG (na niewidocznym) to nieraz "koleś" ma dostępne, ale kiedy zmienię status lub napiszę, zaraz zmienia na niedostępny/niewidoczny...

PostNapisane: Cz maja 05, 2011 8:44 am 

Ja przez Krystiana Franke z Krotoszyna jestem oszukany na 400 zł. Kopiłem combo mamba monster max za 800zł oddał 400zł. Jutro idę na policje. Mam do niego numer komórkowy. Od tygodnia nie odpisuje ale numeru dalej używa. Mogę wysłać jak ktoś chce.

I i jeszcze to. Byłem na policji jakieś dwa tygodnie temu i policjant sprawdził jego dane i mieszka w Krotoszynie a nie w Niemczech. Na 100% jest tam zameldowany. Adres oczywiscie tez mam moge podać.

PostNapisane: So maja 07, 2011 8:42 pm 

Jak zglosisz to jest nas trzech bo kolega Piotr tez zglosil sprawe na policje, ja napewno nie zamierzam mu darowac nawet jakby policja zrezygnowala to zaloze mu sprawe cywilna poniose koszta ale kase ma oddac inaczej nie popuszcze bo poki co ledwo 300zl oddal i obiecywal ze maks 3-4 dni bedzie reszta a minely 3tyg :lol:

PostNapisane: N maja 15, 2011 2:12 pm 

Ja niestety także zostałem oszukany przez tego osobnika. Jeśli coś trzeba na policji mówić to mogę go także podać ale nie wiem czy to coś da

HPI RS4 PRO 2

GG: 7760960

PostNapisane: Wt maja 17, 2011 10:58 pm 

Pan Krystian ma gdzieś Policję i jej działania.
Złożył zeznania, że faktycznie ma zwrócić zaliczkę i że uczyni to najpóźniej do 14 maja. Wymyślił jakaś gadkę, że ktoś go oszukał i dlatego nie dostarczył zamówienia. Ktoś to łyknął na Policji. Kolejna ściema z jego strony, która jeszcze bardziej brnie w kłamstwa i uniki.
Oczywiście kasy brak nadal, a dzisiaj 17 maja i nie wierze, że bez mocniejszych argumentów zdecyduje się na oddanie kasy.
Ja mu nie popuszczę, bo nie dam się rąbnąć na kasę przez takiego typka.

KRAKÓW

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 54  Następna strona