Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 11:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr mar 17, 2010 8:35 am 

A może kolega Wiktor powinien iść do jakiegoś specjalisty a nie radzic mi co mam zrobic ja tylko sie wypowiadam bo poniekąd sprawe troche znam i widziałem model na alledrogo i takie jest moje zdanie ze jak fotki są i nie napisane jest wyraznie ze serwomechanizmy nie wchodzą w skład aukcji to są w zestawie.Różnie ludzie interpretują pojęcie elektronika :idea:
A jezeli zdjecia z galerji nie są integralną czescią aukcji to po co te zdjecia a moze nie stac Kolegi na to aby zapłacic za fotki na allegro :?:
Chora sytuacja

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

Ostatnio edytowano Śr mar 17, 2010 11:58 am przez kalaf5, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 9:00 am 

Panowie a moim zdaniem szukacie kwadratowych jaj odkad sie bawie w modelarstwo a nie jest to moze długo to jesli jest napisane ze bez elektroniki normalna przyjeta rzecza w swiadku modelarskim jest ze również bez serw a jesli te serw sa dla ciebie takie bezcenne powiedz dam ci dwa serwa sanvy bez wtyczek 102 (tylko musisz sam je odebrać)napewno sa swietne głownie na skret wiec niewiem po co ta afera.

Pozdrawiam i Miłego Dnia.

Łukasz

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 9:17 am 

Widze ze nie śledzisz dokładnie tematu odwołam sie tu do wypowiedzi Sebasa gdzie też wyraznie napisał ze serwa zalicza do elementów mechanicznych ale spór nie toczy sie o to czy jest to element mechaniczny czy elektroniczny :wink:
A tak apropo to nie kolega Nilden powinien byc oskarzany tylko kolega :arrow: Wiktor
Ale nie mnie o tym sądzić
Pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 11:13 am 

kalaf5 napisał(a):
... a bynajmniej widziałem model na alledrogo i takie jest moje zdanie ...

Kolego jak nie widziałeś aukcji na allegro to po co piszesz? No może że chciałeś zabłysnąć używaniem słowa, którego nie znasz definicji, w razie czego:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119

Sprawa jest prosta, sprzedający nie napisał dokładnie co wchodzi w skład aukcji, a kupujący nie zapytał - problem kupującego. Bo jak by było inaczej to kupujący powinien mieć pretensje, że nie dostał narzędzi, ręcznika, suwmiarki, stołu i 8 kafelek podłogowych - bo to też jest na zdjęciach.

Dajecie sobie na wstrzymanie, czy któryś z Was stracił jakieś pieniądze? bo czasu na pewno straciliście więcej na pisanie o tym na forum nić to jest warte.

1:10 E-revo Brushless
1:10 Revo 3.3 Devil
1:10 TT-01 Alu BL Sprzedane
1:14 Scania R620 Highline Sprzedane
1:10 W budowie, nadal - Man Kat 8x8
1:16 Traxxas Fiesta - Ken Block
1:10 Traxxas Spartan
FILMY - moje modele

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 12:12 pm 

Łukasz M Kolego bawisz sie w modelarstwo w zawody dla ciebie mogą być najniższa półka ! Kupowałem model aby mieć już serwa wsadzam obornik z kwarcem i sie bawię! anie będę latał i szukał k@#$ serw i jeszcze płacił 100-200 dolarów jak ty pokazałeś człowieku.... :? :? kolego kolejna sprawa nie kierował do mnie.. weź mnie nie drażnij :!:

Fotki podajesz na allegro pot aby przedstawić aktualny stan przedmiotu sprzedawanego albo sie pisze fotki poglądowe!!
I nie każdy panowie jak wy tutaj cwaniaki alfy i omegi :!: :!: :!: :!: Będzie miał zapasowe serwa :!:

kolejny kolega co mądrala jest 102 wiesz szkoda że nie standardowe hobao! człowieku !

temat podobny jak do tego co do przesyłki do był tutaj poruszony ze paczka miała kosztować 20 zł a kosztuje 30 zł i ktoś nie odbiera paczki bo nie został po informowany no niby Błacha sprawa ale jest!

I wiktor troszkę poleciał w kulki bo rozmawiałem z nim on twierdzi że nie.... może ktoś ma zaniki pamięci, mógł nic sie nie odzywać na forum nic bym już do niego nie miał allegro by zdecydowało czy ja mam racje czy nie! po sprawie :!:
A tutaj mi robi brudu aby na mnie uważać noo..... kolego....

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 1:00 pm 

Słuchaj koleś, jak się nauczysz pisać, to może będę skłonny Ci dać odpowiedź na Twoje żale. MOJE IMIĘ I NAZWISKO TO: MATEUSZ ŁUKASZUK!

Radzę wrócić do szkoły, zająć się nauką (najlepiej dogłębne studiowanie słownika poprawnej polszczyzny + ew. ortograficznego) i nie robić smrodu dla uczciwych osób.

btw. nikt nigdzie Ci nie napisał, że modelarstwo jest tanim hobby. Co do serwa jako elementu mechanicznego to już nie mam siły tłumaczyć... Jak grochem o ścianę, no ale nic.

Pozdrawiam

#nilden

to Ty chciałeś te serwa od sprzedającego model, więc wypada wiedzieć co się kupuje i polecam we własnym zakresie sprawdzić te parametry ;)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Ostatnio edytowano Śr mar 17, 2010 2:23 pm przez Mateusz Łukaszuk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 1:15 pm 

kolejny kolega co mądrala jest 102 wiesz szkoda że nie standardowe hobao! człowieku

to ja dobrym serwem w gratisie słuze a ty takie bzduty wypisujesz pokory troszke pokory a pozatym nie przypominam sobie zebysmy kolegami byli naucz sie troszke szacunku.

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 2:14 pm 

:evil: :evil: Wiecie co ok Per Pan MATEUSZ ŁUKASZUK! dobra pomyliłem do błędu trzeba sie przyznać....

:lol: :lol: :lol: serwa 102 ok super... dzięki tylko podaj parametry serwa zobaczymy jakie sa te rewelacyjne serwa!

i powiem tak wet za wet :!: :!:

wiq14 OSTRZEGAM przed użytkownikiem który sprzedaje przedmioty z niedokładnym opisem oraz z fotografiami na allegro uznając że każdy powinien się domyśleć co on ma na myśli! a potem ma pretensje i żale.. Nawet uzgadniając telefonicznie wypiera się tego!

koniec panowie i na koniec dodam to forum mi przypomina polski sejm :!: NA UKŁADY NIE MA RADY

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 3:06 pm 

Może sprzedający lub kupujący dałby link do aukcji i będzie jasne czy były serwa czy ich nie było. Aukcje z allegro są w archiwum ponad miesiąc lub dłużej.

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 4:38 pm 

oto link do aukcji
http://allegro.pl/item914810159_kyosho_axe_rossi.html
Oceńcie sami
Pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 4:52 pm 

"Podwozie sprzedaję bez elektroniki – wszystko inne – koła, buda, silnik, wydech jest w zestawie."

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 5:06 pm 

Ja jako..... "lajkonik" moge tylko napisać że
1 - należy się spytać
2 - serwo chocby na allegro jest w dziale elementy elektryczne(ponad 70) (choć faktem jest że ok 7 sztuk jest w mechanicznych)
3 - troszkę wyrozumiałości dla języka i kultury

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 5:31 pm 

Ja napiszę to co myślę o całym temacie , a konkretniej o serwach .
Servo jest zasilane prądem tak samo jak silnik w modelu elektrycznym . Po silniku w serwie jest kilka przekładni tak samo jak w modelu elektrycznym po silniku [ Zębatki atak i odbiór , później atak i odbiór w dyferencjale . ] I silnik i servo jest regulowane za pomocą regla / płytki drukowanej w servie . Servo za pomocą drążków rusza kołami , silnik E za pomocą osiek , zębatek itp. rusza kołami . Kierując się tym co napisałem możemy powiedzieć że silnik E i jego dalsze elementy to element mechaniczny . :lol: Więc dlaczego model elektryczny się tak nazywa . :lol: Tak już na serio to wg . mnie servo jest elementem elektrycznym ! Ponieważ jest zasilane prądem z akumulatora i jest sterowane za pomocą układu elektrycznego . Mam nadzieję że moja wypowiedz jest zrozumiała . Wyrażam tu też moje zdanie , że serva nie powinny być w zestawie ponieważ auto było sprzedawane bez elektroniki . Podkreślę też że to jest moje zdanie ponieważ opinie w tym temacie są sprzeczne .

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 6:04 pm 

Dobrze popatrzcie w takim razie na fotki
Są w galerji link do niej jest na aukcji
Tak apropo to mamy rozstrzygnąc czy serwa są przedmiotem aukcji bo opinie na temat jakim one są elementem nie są zgodne
Pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

Ostatnio edytowano Śr mar 17, 2010 6:17 pm przez kalaf5, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr mar 17, 2010 6:10 pm 

W galerii są zdjęcia zatytułowane kyoscho rebulid . Nie pisze tam model do sprzedania wszystkie elementy które są na zdjęciu są w sprzedaży . Widzę też że nie można ciebie przekonać nie musisz słuchać opinii moich , ale innych doświadczonych modelarzy [siebie nie mogę tak nazwać] .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Następna strona