Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 8:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 7:30 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
Zmianę oferty można będzie dokonać jedynie za pomocą kolejnego posta - oczywiście nie wcześniej niż za 7 dni.

a co jesli np.model ulegnie uszkodzeniu i kupujacy zechce powiadomic o tym wczesniej niz 7dni od daty ostatniego postu?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 7:34 pm 

zazwyczaj jest tak, ze modelu do sprzedaży się już nie używa.
wtedy pewnie trzeba będzie napsiać do admina, albo któregoś z modów,
aby zedytowali, bo sporadycznie podobno mogą
w szczególnych przypadkach...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 7:34 pm 

Za drugim rozwiązaniem jestem jak najbardziej za.
Ale pierwsze wydaję mi sie po prostu nietrafione :wink: .
Taki przykład - mam wyprzedaż( http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... highlight= ), w której aktualnie nic nie moge zmienić. Dopiero przy najbliższym odświeżeniu będę mógł napisać co sprzedałem, aby wszyscy to widzieli. Takie jest moje zdanie i go nie zmienie. Na forum jest w tej chwili kilka wyprzedaży i myśle, że wiekszość się z tym nie zgodzi. Moge się mylić... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 7:44 pm 

Rafał Piesio napisał(a):

Kolejnym etapem usprawniania forum "Sprzedam", a może i reszty forum będzie automatyczne zablokowanie możliwości zamieszczania dwóch postów pod rząd przez tego samego użytkownika w okresie krótszym niż 7 dni - dzięki temu nie będzie potrzeby nadzorowania i banowania za zbyt częste odświeżanie - samo forum na to nie pozwoli - to rozwiązanie chyba nikomu nie będzie przeszkadzało?

przyznam szczeze iz jak narazie twoje kolego posuniecia majace na celu porzedek na forum moim zdaniem byly jak najbardziej sluszne jednakze ta kwestja ktora poruszyles w ostatniej wypowiedzi na moje oko jest hmm bez sensu
fakt moze i by to troche porzadku wprowadzilo jednakze zaluzmy taka sytuacje ktora zreszta mnie osobiscie zdazyla sie kilka razy, a mianowicei:
biorac udzial w jakiejs tam dyskusji odpowiadam na posta poprzednikow w zwiazku z tematem X w ktorym sie juz wypowiadalem, pisanie tego posta zajmuje jakis tam okreslony czas, i go wysylam, w tym samym czasie inny z kolegow cytuje mnie z poprzedniej wypowiedzi i jego post pojawia sie przed moim, niestety ja sie z nim nie zgadzam, i co?? i wedlug twojego planu okazuje sie ze nie moge sie do niego odniesc bezposrednio tylko musze czekac az ktos inny sie wtraci, a niedaj bog nikt inny nie bedzie bral w tej dyskusji udzialu i okazuje sie ze kolega wyzej wymieniony bedzie czekal na moja odp. 7 dni
hmm niebardzo :?:

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 7:52 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
ciach...

Kolejnym etapem usprawniania forum "Sprzedam", a może i reszty forum będzie automatyczne zablokowanie możliwości zamieszczania dwóch postów pod rząd przez tego samego użytkownika w okresie krótszym niż 7 dni - dzięki temu nie będzie potrzeby nadzorowania i banowania za zbyt częste odświeżanie - samo forum na to nie pozwoli - to rozwiązanie chyba nikomu nie będzie przeszkadzało?

Wiem, że w phpBB by przemo jest taka opcja żeby kolejny post był doklejany do poprzedniego, co nie powoduje "up"-a .. Może takie rozwiązanie ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 8:00 pm 

Wojtek Minda napisał(a):
a co jesli np.model ulegnie uszkodzeniu i kupujacy zechce powiadomic o tym wczesniej niz 7dni od daty ostatniego postu?

A co w takim przypadku robisz z ogłoszeniem na Allegro?

Kacper Sykuła napisał(a):
(...)Na forum jest w tej chwili kilka wyprzedaży(...)

tak - to jest argument... hmm - zrobimy tak - damy jeszcze dwa tygodnie na zakończenie się tych wyprzedaży (odblokuję możliwość edycji postów - kasowanie nadal będzie zablokowane), a potem wprowadzimy blokadę edycji postów na stałe

Wojciech Taperek napisał(a):
(...)biorac udzial w jakiejs tam dyskusji odpowiadam na posta poprzednikow w zwiazku z tematem X w ktorym sie juz wypowiadalem, pisanie tego posta zajmuje jakis tam okreslony czas, i go wysylam, w tym samym czasie inny z kolegow cytuje mnie z poprzedniej wypowiedzi i jego post pojawia sie przed moim, niestety ja sie z nim nie zgadzam, i co??(...)

może nie wyraziłem tego dość jasno, może nie doczytałeś kolego, ale poza forum "Sprzedam" nie zamierzamy blokować możliwości edycji postów - nawet jeśli gdzieś tam na innych forach wdasz się w dyskusję i Twój post będzie ostatni i nie będziesz miał prawa napisać kolejnego przed upływem tych 7 czy iluś tam dni, o ile nikt inny nie dopisze nic po Tobie, to i tak będziesz mógł wyedytować swojego ostatniego posta i ustosunkować się w nim do postów, które pojawiły się na forum kiedy Ty pisałeś odpowiedź. Czy to Cię zadowala kolego?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 8:13 pm 

Rafał Piesio napisał(a):
Wojtek Minda napisał(a):

Nie musialem jeszcze tak robic ale odwolalbym oferty i wytlumaczyl jaka zaszla sytuacja.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 8:17 pm 

Wojtek Minda napisał(a):
Rafał Piesio napisał(a):
Wojtek Minda napisał(a):

Nie musialem jeszcze tak robic ale odwolalbym oferty i wytlumaczyl jaka zaszla sytuacja.

widzisz? - masz odpowiedź...

Erik Turlejski napisał(a):
Rafał Piesio napisał(a):
ciach...

Wiem, że w phpBB by przemo jest taka opcja żeby kolejny post był doklejany do poprzedniego, co nie powoduje "up"-a .. Może takie rozwiązanie ?

1. co złego jest w tym, które ja zaproponowałem, a które Ty cytujesz?
2. czym Twoje rozwiązanie różni się od zwykłego wyedytowania posta?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 8:47 pm 

Cytuj:
tak - to jest argument... hmm - zrobimy tak - damy jeszcze dwa tygodnie na zakończenie się tych wyprzedaży (odblokuję możliwość edycji postów - kasowanie nadal będzie zablokowane), a potem wprowadzimy blokadę edycji postów na stałe

Czyli jak ja mam wyprzedaż tu na forum to co mam zrobić ? do każdej części stworzyć oddzielny temat ? Czy jak ? Bo nie rozumiem.

Team Losi 8ight-t - sprzedam

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 9:07 pm 

Rafał Piesio napisał(a):

Wojciech Taperek napisał(a):
(...)biorac udzial w jakiejs tam dyskusji odpowiadam na posta poprzednikow w zwiazku z tematem X w ktorym sie juz wypowiadalem, pisanie tego posta zajmuje jakis tam okreslony czas, i go wysylam, w tym samym czasie inny z kolegow cytuje mnie z poprzedniej wypowiedzi i jego post pojawia sie przed moim, niestety ja sie z nim nie zgadzam, i co??(...)

może nie wyraziłem tego dość jasno, może nie doczytałeś kolego, ale poza forum "Sprzedam" nie zamierzamy blokować możliwości edycji postów - nawet jeśli gdzieś tam na innych forach wdasz się w dyskusję i Twój post będzie ostatni i nie będziesz miał prawa napisać kolejnego przed upływem tych 7 czy iluś tam dni, o ile nikt inny nie dopisze nic po Tobie, to i tak będziesz mógł wyedytować swojego ostatniego posta i ustosunkować się w nim do postów, które pojawiły się na forum kiedy Ty pisałeś odpowiedź. Czy to Cię zadowala kolego?

no coz masz racje zostaje mozliwosc edycji ale...
hmm moze i sie to sprawdzi okaze sie w praniu :lol:

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 22, 2007 9:55 pm 

Adam Dylewski napisał(a):
Cytuj:

Czyli jak ja mam wyprzedaż tu na forum to co mam zrobić ? do każdej części stworzyć oddzielny temat ? Czy jak ? Bo nie rozumiem.

albo osobne ogłoszenia, albo odświeżanie/aktualizowanie za pomocą kolejnych, osobnych postów nie częściej niż 7 dni.

tu również się odwołam do Allegro - tam można sprzedawać w jednym ogłoszeniu jedynie takie same przedmioty, dla różniących się przedmiotów trzeba wystawiać osobne aukcje...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 6:51 am 

wydaje mi się że większy bałagan na forum zrobie dodawając nowy temat dla każdego przedmiotu (mam ich około 30) niż dodając normalnie jeden temat z wyprzedażą. Co o tym myślisz ?

Team Losi 8ight-t - sprzedam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 9:12 am 

Adam Dylewski napisał(a):
wydaje mi się że większy bałagan na forum zrobie dodawając nowy temat dla każdego przedmiotu (mam ich około 30) niż dodając normalnie jeden temat z wyprzedażą. Co o tym myślisz ?

Sprawa wydaje się prosta:
Po sprzedaniu jakiejs części, Kupujący pisze posta, że ją nabył i po krzyku :-).
Jeśli komuś zależy na kupnie, to na pewno chętnie poświęci trochę więcej czasu na przeanalizowanie całego wątku ;-).
Każdy użytkownik forum zna zasady i kontaktuje się ze Sprzedawcą przez PM (po pprzeczytaniu wątku, po prostu sprawdza, czy to co go interesuje z wyprzedaży nie jest np. zarezerwowane).
A potem już wszystko toczy się "normalnie" :-D.

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 10:08 am 

Zgadzam się z Jackiem - jeśli ogłoszenie jest prawidłowo skonstruowane (wyczerpujące opisy, linki do fotek, cena itd.) wówczas nie powinno być pytań.

Jeśli nadal jest potrzeba zadania pytania - można i należy to zrobić poprzez pm nie śmiecąc na forum - i do tego będziemy zachęcać...

Na forum, w postaci postów, pojawiać się powinny (ze strony kupujących) tylko posty typu: kupuję przedmiot X czy Y. I tyle.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 23, 2007 2:54 pm 

Dla wszystkich, którym wydaje się, że mogą przechytrzyć moderatora :twisted:

http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?p=177774

Ogłoszenia nie kasuje, niech zostanie jako przestroga :).

--------

Co do planów wprowadzenia zmian w działaniu działu 'Sprzedam'. Moim zdaniem rewolucje są potrzebne. Daliśmy Wam wolną rękę, ale nie stosowaliście się do regulaminu. Poprzez nowy 'system' nie ucierpią użytkownicy którzy poprawnie, do tej pory, formułowali swoje ogłoszenia (nazwa tematu, linki do zdjęć, wyczerpujące opisy). Będzie to po prostu zdopingowanie do zachowania przejrzystości postów osób które do tej pory o to nie dbały.

Jeżeli to się nie sprawdzi - a istnieje i taka możliwość - będziemy szukać nowych rozwiązań.

Mariusz Koziorowicz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna strona