Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lip 29, 2009 8:34 pm 

niestety musze dodac tutaj nieucziciwego sprzedawce z allegro.Kupiłem u niego używany model brama 10b. Model miał miec przejezdzone 5 pakietow. Ale to co zobaczyłem po rozkreceniu modelu przerosło moje oczekiwania. Mimo ze na forum jestem niedługo to w modelarstwie spalinowym nieco dłużej. A wiec model jak sie okoazało miał zjechane dyferencjały, wymieniana zebatke atakującą i odbiorczą ( co według mnie przy 5 pakietach nie powinno miec miejsca, )a do standardowej baterii wchodzi nie wiecej jak 1200mah. Model kupiłem bo chciałem sprobowac jak to jest z elektrykami i nie spodziewałem sie cudów w wykonaniu modelu ale stwierdzenie na aukcji ze model ma wyjezdzone tylko 5 pakietów bylo oczywistym przegieciem. Podobnie ładowarka która kupiłem u tego Pana miała miec gwarancje, jednak nie było jej w pudełku. Jednym słowem nieuczciwy człowiek. Kolejnym minusem jest tez fakt ze sprzedaje rzeczy ktorych w rzeczywistosci nie ma na stanie. Kupiłem ładowarke na ktora musiałem czekac tydzien bo akurat sie skonczyły, a gdybym wiedział ze tak jest to napewno bym u niegonie kupił. jednym słowem nie polecam
oto adres sklepu:
http://www.lrp.pl/sklep_rybnik/ osoba z która sie kontaktowałem to Pan Łukasz Sz. sklep znajduje sie w Rybniku

Ostatnio edytowano Śr lip 29, 2009 9:11 pm przez pawel sarnacki, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lip 29, 2009 9:06 pm 

Taki morał dla wszystkich:
modele czy silniki po 5 pakietach czy 1L to w 90% lipa.

PostNapisane: Cz sie 20, 2009 8:01 pm 

sprawa wyjasniona,

Pzdr

Ostatnio edytowano Cz sie 20, 2009 8:28 pm przez fantomR, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz sie 20, 2009 8:12 pm 

Z tym Jammnikiem było podobnie w kwestii wysyłki z tego co pamiętam

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 8:17 pm 

Witam

Nie polecam zakupów u użytkownika: tonyxD.

A teraz wszystko od początku:

Użytkownik sam na mojego e-maila wysłał ofertę że sprzeda mi silnik za 90zł plus koszta wysyłki.
Ja się zgodziłem. On wystawił aukcje ja zalicytowałem i chciałem czekać. On zakończył przed czasem o czym nawet nie wiedziałem bo nie siedzę cały czas na kompie jak on:). Wysłał e-maila i po chwili zakończył aukcje.
Teraz dalej po zakupie nie odzywałem się może z 1 dzień
Później wysłałem e-maila że do końca tyg zapłacę. Kolega stwierdził że tak długo nie będzie czekać.
Powiedziałem spoko to do wtorku wpłacę. Otrzymałem e-maila z jego zgodą.
Po czym jakieś 20 minut temu napisał że jednak sprzedał kumplowi.

Tylko cud mnie uratował że nie wysłałem dzisiaj kasy bo chciałem to uczynić.

Dlatego nie polecam tranzakcji z tym użytkownikiem.
Bo można stracić nerwy a nawet pieniądze.
Zapewne konto allegro tatusia :)

Link do aukcji:
http://www.allegro.pl/item800199126_sil ... kazja.html

Pozdrawiam

PATI_RC Drift Team

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 8:53 pm 

poprzez formularz allegro piszesz maila z pytaniem kiedy otrzymasz wylicytowany towar. W związku z podejrzaną licytacją wybierasz przesyłkę pobraniową. Po chamskiej odpowiedzi lub braku odpowiedzi dzwonisz pod numer z danych allegro, prawdopodobnie odbierze tatuś. Moze chociaż synkowi kilka batów wlepi. Do allegro piszesz maila z informacją, że są zawyżone koszty przesyłki.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 12:00 am 

Toście mnie pocieszyli teraz, od piątku czekam na potwierdzenie przelewu (tata miał niby wieczorem sprawdzić...). Oczywiście jeśli potrwa to dłużej zamieszczę dodatkowe informacje. Tymczasem czekam cierpliwe na potwierdzenie nadania paczki albo chociaż zwrot gotówki.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 8:22 am 

No wiec chyba coś tu jest nie tak, też prawie kupiłem ten silnik patrzcie na wiadomośc z niedzieli:
Od: tonyxD
Wysłane: Nie Lis 01, 2009 8:10 pm
Do: CHARLIE
Wiadomość
oki wiec czekam na 80zł dene do przelewu ponizej.

Robert K.

po wplacie pieniedzy prosze podac adres do wysylki.
czekma na odpowiedz pozdro

Dobrze ze nie wpłaciłem. Widocznie koleś próbuje kilku osobom sprzedac ten silnik.

było: SLASH 4x4 ultimate Losi XXX-4; XRAY XT8 brushless/XB8/ Asso (b4.1; b44) E-revo Brushless, Jammin CRT.5, Slash 2wd, Asso SC10, TL 8ight -T, E-REVO 1:16 VXL

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:12 pm 

sebas86 napisał(a):
Toście mnie pocieszyli teraz, od piątku czekam na potwierdzenie przelewu (tata miał niby wieczorem sprawdzić...). Oczywiście jeśli potrwa to dłużej zamieszczę dodatkowe informacje. Tymczasem czekam cierpliwe na potwierdzenie nadania paczki albo chociaż zwrot gotówki.

a co kupiłeś?

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:13 pm 

CHARLIE napisał(a):
No wiec chyba coś tu jest nie tak, też prawie kupiłem ten silnik patrzcie na wiadomośc z niedzieli

a to nie licytowałeś, a gość Ci zaoferował silnik do sprzedania?

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:24 pm 

Cytuj:
a co kupiłeś?
Model, ale o nim niżej...

Cytuj:
Paczka jednak doszła, niemniej... może zacznę od opisu oferty, która niestety została już usunięta.

Cytuj:
witam mam na sprzedaz model firmy academy podobientwo e-firestorma 10T w pelni lozyskowany model jest rtr czyli gotowy do jazdy + ladowarka modeltronic bc100. sprzeadje wszystko to co na foto wszystko w 100 % sprawne, lozyska sa dobre + ,plyta podowozowa jest peknieta ale dozucam druga sprawna gratis.
Najbardziej zależało mi na model, który jak się okazało z RTR ma jedynie wspólne tylko to, że jest wszystko co powinno w tak sprzedawanym zestawie być. Szkoda tylko, że nie sprawne w takim stopniu jak opisał to autor. Uszkodzony regulator, który sam w losowych momentach załącza wsteczny na pełne obroty, z prawdopodobnie wymienionymi MOSFET-ami (przepalony laminat, niechlujne luty). Dwa pęknięte podwozia (jedno klejone w strategicznym miejscu - mocowanie przedniego zawieszenia... drugie w lepszym stanie, ale jednak uszkodzone). Dodatkowo połamany jeden ze słupków mocujących serwo (które dzięki temu lata sobie luźno przy skręcaniu). Brakuje także kilku śrub mocujących różne elementy (wspomniany słupek serwa, mocowanie tylnego zawieszenia i kilu innych). Ogólnie model jako tako się trzyma, ale aby wyjść z nim gdziekolwiek muszę dorobić jeszcze kilka części i dokupić nowy regulator lub spróbować naprawić ten, który już nabyłem...

Krótko mówiąc, zanim cokolwiek kupicie u tonyxD, zastanówcie się dwa razy, obejrzyjcie dokładnie zdjęcia i wypytajcie o wszystko...

PostNapisane: Cz lis 05, 2009 8:16 pm 

nie prubuje sprzedac go kilku osobom tylko ze jak wy piszecie ze kase wplacicie za tydz to ja dziekuje bo w ofercie bylo napisane ze potzrebuje szybko kasy silnik sprzedany koledze o nicku Gzza.
koszta wysylki nie byly zawyzone poprostu nie orientuje sie w cenniku poczty polskej wiec napisalem 10zł

PostNapisane: Cz lis 05, 2009 10:20 pm 

www.poczta-polska.pl/cennik.htm :)

PostNapisane: Cz lis 05, 2009 10:27 pm 

Kolego, ale chyba nie wiesz, że zakup na allegro to transakcja kupna-sprzedaży, z której się nie wywiązałeś.
Wedle prawa mogę pozwać ciebie do sądu z powództwa cywilnego.
Poza tym zgodziłeś się na wpłatę do wtorku, po czym po kilku godzinach napisałeś innego e-maila.

Jak chciałeś sprzedać to mogłeś jednej osobie a nie kilku, przez co mogłeś doprowadzić, że kilku użytkowników wpłaciłoby tobie pieniądze za towar. Jestem ciekaw, co wtedy byś zrobił.

PATI_RC Drift Team

PostNapisane: Śr lis 11, 2009 12:51 pm 

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że zgadzam się z kolegą martinpoz co do pierwszeństwa transakcji dokonywanych przez Allegro. Sprzedający również niepotrzebnie podał dane do przelewu kilku osobom jednocześnie, wprowadzając dodatkowe zamieszanie. Kiedy przeczytałem o tym na forum, sam zacząłem się niepokoić, czy to nie przekręt.

Na plus mogę zaliczyć, że w moim przypadku kontakt ze sprzedającym był bardzo dobry, a sama transakcja przebiegła bez problemów. Należy tylko pamiętać na przyszłość, żeby pośpiech nie brał góry, bo konsekwencje tego widać tutaj.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 54  Następna strona