Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:36 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn maja 30, 2011 2:49 pm 

Witam
Ja również miałem tego pecha i trafiłem na Krystiana F. z Krotoszyna - nick comrade13. I jak wszyscy nie doczekałem się na towar, ale na szczęście oddal pieniądze lecz musiała interweniować policja. Z tego co wiem sprawa zostanie umorzona, ponieważ w tym przypadku kwota została zwrócona. Widać, że ta osoba robi sobie "pożyczki" bezprocentowe i jeśli ktoś już pójdzie na policję to jest szansa, że odzyska pieniądze, więc jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił to niech czym prędzej to zrobi. Ta osoba korzysta też z kont innych osób, w moim przypadku była to prawdopodobnie jego dziewczyna. Przestrzegam przed tym "panem" bo to naprawdę krętacz jakich mało i będzie was zwodził aż wam się znudzi. Sprawę na policji można zgłosić do 1 roku.
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn cze 06, 2011 9:45 pm 

Miałem pech handlować z osobą o nicku kuzilodz czyli Tomasz Stefaniak
Kupiłem od Niego komplet kół w skali 1:10 http://allegro.pl/show_item.php?item=1626547600 , pomimo uregulowania należności do dzisiaj nie dostałem przesyłki. Zero reakcji na maile czy inne próby kontaktu - jutro idę na Policję żeby zgłosić ten fakt...

PostNapisane: N cze 12, 2011 8:29 am 

Witam. Kupiłem regulator turnigy trackstar 150A, Okazało sie że regulator nie działa w 100%, a mianowicie jak podłacze 4s to odrazu sie wyłacza. Regulator kupiłem w sklepie rc electro town. Osoba która prowadzi ten sklep rozmawiała ze mną (bardzo szybko odpisywał) do momentu aż nie powedziałem magicznego słowa gwarancja. Przez weekend nie miałem z nim kontaktu, co robić w takiej sytuacji. Prosze o szybką pomoc bo niewwiem co robić, W poniedziałek bedzie 10 dzień od daty zakupu, 7 od odbioru paczki pobraniowej, mam mu to odesłać??

Tutaj regulamin tego sklepu.
http://www.rc-electrotown.pl/index.php? ... how&page=2

Błagam was o pomoc. poczatkiem lutego kupiłem Mambe od słynnego rystiana Franke, ani combo ani kasy, Teraz regulator mi nie działa:( Załamany jestem...

Pisze tutaj nie z tego powodu że sprzedawca jest nieuczciwy bo mam nadzieje że jest poza tym wszystko szybko wysłał tylko tak jakby kontakt się urwał (może to z powodu ze weekend), A ja niechce kolejne kasy przewalić jak wyśle zbyt puźno.

PostNapisane: N cze 12, 2011 12:30 pm 

Wyluzuj. Jest weekend, chyba człowiek może odpocząć? Znajomy też kupił tam ten regiel, na 4S działał pięknie, ale na 6S od razu się spalił. Regiel został odesłany, a sklep wymienił go na nowy. Jeśli rozwiążesz pozytywnie sprawę, daj mi znać na PW, bo robienie antyreklamy uczciwym sprzedawcom nie jest OK.

PostNapisane: N cze 12, 2011 12:51 pm 

Okej, rozumie weekend:) Podkreśliłem to że to nie jest nieuczciwy sprzedawca a wręcz przeciwnie, tylko mam taki problem pomieszany z załamaniem bo od lutego próbuje kopic jakieś combo:D A chodzi mi tylko oto żeby nie przekroczyć tych 10 dni na odesłanie. Sprzedawca w 100% jest uczciwy tak jak napisałem, próbował mi pomóc jak mógł, jednak pewnie przezto że gadaliśmy w piątek to dlatego nie odpisał bo zawsze odpisuje po paru minutach. Czyli bardzo dobry kontakt, tylko muszę to w poniedziałek wysłać zęby nie minęło to 10 dni od kupna.

W takim razie uspokoiłeś mnie i bardzo dziękuje za tą odpowiedz, w poniedziałek zadzwonię do tego sklepu.

10 dni to czas na zwrot towaru, gwarancja jest dużo dłuższa. - Tomek Lipert

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 8:12 pm 

Ja nie jestem poszkodowany w tych sprawach ale mam do was pytanie : Czy nie wkurza Was gdy ktoś wystawia na Allegro model , lub akcesoria ( BCM) i gdy cena go nie satysfakcjonuje wycofuje wszystkie oferty z powodem np: model uszkodzony. Czy to jest legalne ?

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 8:50 pm 

Zgłaszasz sprawę do allegro, nastepnie sprzedawca dostaje ostrzeżenie chyba po 2 czy 3 ostrzeżeniach konto zostaje zablokowane.

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 9:06 pm 

Tylko ostrzeżenie ? Ja tu sobie myślę że tanio model kupiłem , a tu zakończenie aukcji przed czasem bo model rzekomo uszkodzony. Przecież jak wystawiam coś na sprzedaż to stan tego przedmiotu nie powinien się zmieniać.

PostNapisane: Pn cze 20, 2011 9:12 pm 

Dużo osób nadal użytkuje przedmioty wystawione na aukcjach (ja osobiście nie), więc zdarzają się takie przypadki, że coś się popsuje, jednak zdecydowana większość to po prostu niezadowolenie z ceny. :) Pozdrawiam.

PostNapisane: Pt sie 05, 2011 2:26 pm 

Witam,

Wracam w temacie do człowieka nazywającego się KRYSTIAN FRANKE z Krotoszyna. Czy udało Wam się odzyskać Wasze pieniądze? Czy są nowi naciągnięci i okradzeni? Czy miał z nim ktoś kontakt w ostatnich kilku tygodniach? Widział? Słyszał?

Bo mam z nim patową sytuację i nie wiem czy już czas do sądu ostatecznie czy może jeszcze pomęczyć Policją?

Pozdrawiam

TRAXXAS SLASH 1:10 4WD BRUSHLESS
TRAXXAS E-REVO 1:10 4WD BRUSHLESS
KRAKÓW
http://picasaweb.google.pl/piotr.slash/

PostNapisane: Pn wrz 05, 2011 12:17 pm 

Witam.

Nie polecam robienia interesów, z Panem Mateuszem Ciepluchą z Braniewa kom. 518 971 399. Pan zakupił rzeczy za które nie zapłacił twierdzac ze zapłacił i wszelkie mozliwe wymówki. Stracony czas tylko. Jakieś wymysły, że przelew idzie tydzien itd, rzygać się chce.

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 6:58 pm 

Zostalem oszukany przez osobe z forum, nick LUTEK , jest to Patrzyk Ś

Kupilismy razem z kuzynem model od tej osoby, GS Racing Vision RTR, jako niesprawny, w opisie bylo ,ze nie dzialaja serwa, brakuje sprezynki mocowania kolanka wydechu.....
Paczka poszla za pobraniem, odebralismy i szok....
model w oplakanym stanie, brak elementow ( np wylacznika,koszulki anteny,urwany amortyzator za przyczyna zerwanego gwintu ....itp)
Zalalismy model paliwem, przy drugim szarpnieciu rozpadla sie szarpanka (sznurek i ta blaszka). Wiec dalismy temu spokój , postanowilismy sprawdzic elektronike .......i tu zonk, odbiornik nie dziala, polepiony tasma, w srodku widoczne slady"naprawy"
Tego samego dnia podjelismy kontakt GG, Lutek napisal, ze szarpanka byla świeżo po naprawie i ze to nasza wina, ze odbiornik dzialal przed wyslaniem, a ze gwint w ramie zerwal sie w paczce itp
Zaproponowalismy,ze odsylamy paczke i chcemy zwrot kasy, skoro wszystko jest w takim stanie, to kij wie co z silnikiem i napedami
Niechętnie ale sie zgodzil, ze odeslemy na nasz koszt i ze bedzie ok
Po naprawieniu szarpanki, spakowalismy model i odeslalismy ZA POBRANIEM....
Lutek paczki nie odebral, tlumaczac ze nie dotarla....Zadzwonilismy na poczte, okazalo sie ze paczka tam lezy, bo odiorca nie chce jej odebrac......Poinformowalismy o tym Lutka, on zmienil swoja wersje na to, ze paczki nie odbierze bo sie obawia,ze w paczce zamiast modelu beda np kamienie.....
Po ty udalo sie mi podjac kontakt z jego matka ( lutek ma 15 lat), ta powiedziala mi ze widziala ,ze model byl sprawny przed wlozeniem do paczki ( a to ciekawe, bo kupowalismy go jako uszkodzony) i ze zapyta syna jak to dokladnie bylo.....
Zaproponowalem jej, aby odebrala paczke, a jesli nie to oddala kase za przesylke ktora trzeba tyle razy oplacic przez odsylanie paczki w te i we wte oraz za naprawe modelu, za elementy ktore nie byly zgodne z opisem i ze wystarczy nawet 100 zl.....i bedzie ok
Dzisiaj sznowna mama, powiedziala mi przez telefon, ze paczki nie przyjmie, kasy nie odda i ze jej nic nie udowodnie, bo nie mam na to kwitow......i ze syn nieletni itd
Na te chwile nie mam ani modelu ani kasy.....Model pewnie wroci ( trwa to juz pewnie kolo miesiaca, jestem stratny na kosztach ewentualnej naprawy, oraz zupelnie nie potrzebnie za koszta wysylki.
Jest to normalne oszustwo i nie mam zamiaru tego darowac, nawet jak bym mial doplacic 10 X tyle
czy ktos zna osobiscie tych ludzi?

Raportuj ten post

PostNapisane: Cz wrz 15, 2011 10:11 pm 

Wydrukuj maile, posty z forum, historię GG. Jak masz sms'y to zapisz.

Spisz całą historię kontaktu, co gdzie, o której godzinie.

Bez emocji idziesz na komisariat do policjanta i przedstawiasz problem.
Jak policjant jest kumaty to wykona telefon i mamusi zmięknie rura.

m.

PostNapisane: Wt wrz 20, 2011 8:34 pm 

co do sytuacji z mama i synkiem to sprawa moze wygladac roznie, kumpel kiedys kupil od lepka pewien przedmiot za 500zl wplacil kase ale go nie dostal a policja sprawe umorzyla bo gosciu nieletni i nie posiada dochodow,rodzicow tez nie mozna bylo obciazyc i sprawa po 4miesiacach zakonczyla sie tym ze sledztwo umarlo smiercia naturalna ze tak powiem.

w odpowiedzi na pytanie Piotra2901 to jak juz wiesz Krystian F. kase oddal mi w calosci, na dwie raty i trwalo to pol roku ale ostatnie zakonczylo sie powiedzeniem.

PostNapisane: Śr wrz 28, 2011 5:43 pm 

U mnie niestety sprawa z Krystianem Franką się nie skończyła. Oddał połowę kasy ale reszty już chyba nie zamierza. Niezbyt mam czas ganiać po komisariatach ale pójdę, bo oszustom NIGDY nie wolno darować.
Oni właśnie na to liczą, że Ci się nie będzie już chciało.

Czytając Twój post tym bardziej czuję się zmotywowany.

Ciekawe czy Krystian Franke mieszka tam gdzie deklaruje w przelewach bankowych, bo bywam ostatnio w tamtych okolicach i mogę się nie powstrzymać przed złożeniem mu wizyty. Może wyjdę na tym mocno do przodu z odsetkami i odszkodowaniem za straty moralne.

TRAXXAS SLASH 1:10 4WD BRUSHLESS
TRAXXAS E-REVO 1:10 4WD BRUSHLESS
KRAKÓW
http://picasaweb.google.pl/piotr.slash/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 54  Następna strona