Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 07, 2010 7:20 pm 

Z tego co widzę pisał z miejscowości Halle z jakiegoś centra handlowego... jak oszukał to go pewnie złapią- kamery są w każdym miejscu w centrum handlowym szczególnie w kafejkach.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 09, 2010 1:25 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
UWAGA!!! niezły numer...

Dziś skończyły się dwie aukcje z ciekawymi silnikami NOVAROSSI 3,5cm które podobno są nowe:
http://www.allegro.pl/item866738617_nov ... chody.html
http://www.allegro.pl/item866755288_nov ... chody.html

Żadnej z nich nie wygrałem ponieważ proponowana przezemnie kwota była zbyt niska co chyba widać. Podczas trwania aukcji nie kontaktowałem się ze sprzedającym ani telefonicznie ani mailowo. Tym czasem otwieram skrzynkę pocztową i widzę wiadomość następującej treści:

Tomaszu, a zgłosiłeś sprawę do Allegro? Warto również do nich puścić sygnał aby zajęli się sprawą i próbą wyłudzenia...

Ofna Dominator
xmods Pontiack Firebird

PostNapisane: So sty 09, 2010 11:10 pm 

Taaak, sprawę zgłosił już prawdziwy sprzedający ! Dostał maile od oszusta odemnie i od innch biorących udział w licytacji.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 10:26 am 

Witam wszystkich, 9 grudnia znalazlem ogloszenie na rc forum tego oto sprzedajacego Adrian Łusiak, sprzedam paliwo Byron 2,5l(mozna znalezc w dziale sprzedam) po rozmowie na gg ustalilismy cene z przesylka 70zł, pieniadze wpłaciłem od razu czyli 9 grudnia przelew był z Mbanku do Mbanku,takze sprzedajacy potwierdzil od razu ze ma pieniadze na koncie i jutro wysle paliwo priorytetem tak jak ustalilismy.Po tygodniu sie odezwalem na gg i poinformowałem ze nie mam paczki.Adrian twierdzi ze wyslał i zapewniał ze na pewno doojdzie.Zażądałem aby podal mi numer nadania.To zaczął zwodzic ze to mama wysyłał i i wysle na gg wieczorem, potem ze mama zostawila w pracy, mama jeszcze na wigilijnej imprezie itd. Minął kolejny tydzien.W koncu napisal ze zgubil ale na pewno dojdzie bo wyslał.Ostatni kontak jaki z nim mialem był 2stycznia napisal ze paczka do niego wrocila w co watpie((chciałem wiedziec jaka jest adnotacja na paczce skoro wrociła, to odpisał ze paczka jest jeszcze na poczcie ),no ale trudno miał ponownie mi wysłac w poniedziałek 4stycznia priorytetem(mial podac numer nadania na gg).Paliwa nie mam do dnia dzisiejszego, malo tego juz nie odpowiada mi na gg i nie mam z nim zadnego kontaktu.Adrian Łusiak nalezy do Łódzkiego Klubu Modelarstwa Sportowego, myslałem ze to powazniejszy sprzedajacy.Widze ze loguje sie i pisze na forum, cos znowu sprzedaje.Jezeli ktos go zna prosze aby go zmotywował do wywiazania sie z tej tranzakcji

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 2:21 pm 

Kolego wysłałem Ci paliwo więc dumnie czekaj na nie ;) Nie martw się nie chce Cie oszukać.

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 3:32 pm 

Z tego co wiem to są ogromne opóźnienia , które związane są z taką pogodą (samochody się zakopują , pociągi się bardzo spóźniają) .
Osobiście również czekam na paczkę i mój kolega także a więc należy uzbroić się w Cierpliwość !!
Z tego co wiem to przy wysyłce paczki dostaje się potwierdzenie nadania ? Więc można zrobić foto i wysłać ...

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 3:46 pm 

No to spore te opóźnienia bo tak się składa ze kupiłem od Adriana 8 grudnia serwo hitec hs985mg i tez go nie ma do tej pory, pieniążki przelałem jak zwykle chwile po zakupie. 6 stycznia napisałem żeby się dowiedz co się stało z tym serwem, odpowiedz przyszła następnego dnia:
Cytuj:
śrubki dziś wysłane. Oddam Ci kase za serwo ponieważ pękła lekko obudowa ;/ Kase przeleje Ci na konto. Mam problemy z internetem więc jestem rzadko przy kompie. Pozdrawiam

Nastepnie czekam 5 dni na kasę, wiec pisze jeszcze raz i dzisiaj dostaję taka odpowiedz:
Cytuj:
Wysłałem Ci serwo bo miałem 2 ;)

Ręce opadają...

Sprzedam części do Jammina x1/x2 CRT ---> PW

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:16 pm 

Nie chce tutaj ani krytykowac ani sie podlizywac jednak mialem kontakt/interesy z osoba sprzedajaca paliwo.Kupilem od tej osoby sero hitec hrs5996tg,pieniazki wplacilem w ciagu jednego(czy tam 2 dnie).Na paczke ze sprzetem nie musialem dlugo czekac bo byly to 3 dni od jej wyslania.Cala transakcja zamknela sie w granicach tygodnia.(wszystko odbylo sie 1,5 miesiaca temu)

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 1:08 am 

Do Michał Kowalski , jakbys kupil z 10 rzeczy na allegro w dniach 7-10 grudnia i wszystkie dochodza po 3-4 dniach priorytetem(mam w domu 12-14 grudzien) ,a Adrian nawet nie chce odezwac sie na gg i potwierdzenia wysłac to o czyms swiadczy( bo ja bym na rzęsach stanął żeby pokazac kupujacemu że wysłałem towar(foto z potwierdzeniem i tak dalej, numer nadania) A tu widze kolejny kupujacy " nabity w trąbe"(kupil od Adriana Łusiaka serwo 8 grudnia(kupujacy Radoslaw Fiuk) i nie dostal paczki z tym za co zapłacil.A takie pisanie "Kolego wysłałem Ci paliwo więc dumnie czekaj na nie Nie martw się nie chce Cie oszukać." to mam glęboko gdiześ miesiąc czekania i nic. Miałes mi od razu po wysylce od razu numer nadania wysłac i co? Przestałes sie odzywac wogóle na gg, a tu widzę kolejny oszukany przez ciebie(Radoslaw Fiuk).Także albo numery nadania paczek nam podaj albo zwracaj pieniadze na konto, to już nie są żarty.Kolejny krok to zglaszam na allegro , a następny to idę na Policję i zglaszam sprawe oszustwa.Niech to sie ruszy za pól roku, ale się ruszy.Radek Fiuk pisz do mnie na pw( czyli archiwum gg z Adrianem i przeslesz mi dowód wpłaty dla Adriana na konto)Ja nie mam 10 lat ,żeby tak się bawić.Założenie sprawy i koszta sądowe kosztują okolo 500zł już to przerabialem i dostałem pełen zwrot(ktoś mial problem ze sprzedającym zapraszam na pw podam wszystkie szczegoły, wzór pisma itd) Takze Radek Fiuk jezeli Adrian( nie wysle, nie odda pieniedzy, biore wszystkie kosza załozenia sprawy na siebie obys mi tylko dowody przeslal na maila)

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 9:58 am 

Nikogo nie oszukałem. Niech sam Radek powie że sprzedałem mu drogi model i tranzakcja poszła bez problemu :D

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 10:47 am 
Administrator forum

Adrian,

Wyślij kolegom poprostu dowody wysłania i tyle

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 7:14 pm 

Adrian to chyba tylko u Ciebie są opóźnienia na poczcie !! Ja teraz składam model to wiem ile paczki idą przesyłki priorytetowe wysłane do godz 15 są na drugi dzień a przesyłki wysłane po godzinie 15 są 2 dni później. Ogólnie dużo sprzedaje kupuje wiec nie zwalajcie winy na pocztę

a powiem jeszcze poczta bardzo się poprawiła pod względem przesyłek

a na dowód:

Zamówiłem paczkę . Wysłana dnia 29.12.09 a u mnie była o godzinie 11 dnia 31.12.09.

A jeśli jest jakiś opóźnienie to max 1-2dni ale nie 1miech !

Pozdrawiam

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 7:20 pm 

Paczka najwyraźniej zaginęła - miesiąc to dość długo - proponuje znaleźć numer i dzwonić na pocztę , pytać co się dzieje z paczką ...
Z tego co wiem to po 14 dniach od nadania paczki można złożyć reklamację ?
Jeśli Adrian nie ma druczku to może iść na pocztę i prosić o jego kopię ponieważ na poczcie przecież też mają druczek z dowodem nadania nie ?

Ostatnio edytowano Śr sty 13, 2010 7:27 pm przez Michał Kowalski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 7:26 pm 

kwasio, ja na przesyłki kurierskie czekam 1-2 dni, więc jeżeli poczta tak działa to poco bulić na kuiera :?

PostNapisane: Śr sty 13, 2010 7:31 pm 

ja narzekać na PP nie mogę, paczki dochodzą w 1-2 dni, maxymalnie 3.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 54  Następna strona