Wczoraj zmajstrowałem sobie w autku (niestety to zwykła zabawka R/C a nie żadne porządne auto ale przerabiac sie da) super neony. Wykorzystałem do tego dwie techniki mojego pomysłu. Na zderzakach z tyłu i z przodu użyłem opakowań po wkładach do długopisów (takich przezroczystych elastycznych z folii, trzeba pojśc sobie do papierniczego i kupic jakiś tani wkład najlepiej do takiego długopisu jakim piszecie w szkole, ewentualnie można się ładnie uśmiechnąć do pani sprzedającej to może znajdzie jakieś na zapleczu to wtedy bedzie za free\ja wybrałem ta opcje

) Następnie idziemy do elektryka i kupujemy diody, chyba że takowe posiadamy to nie. Wsadzamy je do woreczka od wkładu podłaczamy bateryjke i działa. A pozatym można takie gotowe urzadzenie przyczepić na powierzchni zaokrąglonej. Dla nadania lepszego efektu na jednej ze stron folii można przylepić sreberko... bedzie lepiej odbijało

.
Metoda montażu neonków z butelki po wodzie mineralnej:
1. Kupujemy wode mineralna (dla domu sie przyda), kolor butli niebieski (jeśli ktoś chce kolor niebieski diody dla spotęgowania efektu niebieska butla to samo z zieloną wtedy zielona butla) biała butelka do innych kolorów diod (niestety przy białej efekt nie jest taki ładny)
2. Wycianmy z możliwie płaskiej częsci butelki protokąt długość wedle potrzeby szerokość taka aby zmieściła się dioda po zrobieniu z prostokąta swojego rodzaju walca. Spinamy ze sobą dwa dłuższe boki za pomocą zszywek
3. Wsadzamy do środka diodki montujemy baterię i gotowe. Wystarczy jeszcze okleić z jednej strony sreberkiem i efekt jest bombowy.
Pozdrawiam... Miłego iluminowania. Fotki wrzuce za tydzien