Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 11:23 am

Autor
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 8:26 am 

No to mamy zawodnika z którego możemy być dumni...Kuba Rózycki zajął drugie miejsce na międzynarodowym finale Niemiec w klasie GP Start.Gratulacje dla Kuby i Trenera,(opiekuna,sponsora,mechanika no i ojca w jednym). www.kyosho.de/event/bildpop.php?report=458&image=2973

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 8:57 am 

Gratulacje!

m.a.

ps: Kolego Lesławie, byś napisał na czym GP start w DE polega, modele, silniki,
podobne to do ic10-start ? jak z popularnością i takie tam :-)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 9:02 am 

Kuba gratulacje!!!!!!!!! Adam- ja wiedziałem, że tak będzie!!!!!!!!!

Prezio, ty mały SZATANKU- oczywiście i gratulacje dla ciebie!!!!

Ostatnio edytowano Cz wrz 04, 2008 11:13 am przez Michał Woszczek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 9:33 am 

Gratulacje Kubuś i Prezio!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 10:14 am 

Michał Abramowicz napisał(a):
Gratulacje!

m.a.

Nie wiem wszystkiego (spaliny są mi nieco odleglejsze).Liczę,że Adam wezwany do tablicy odezwie się,a on w klimatach niemieckich i Kyosho jest bardziej kompetentny.
Ogólnie to chyba chodzi o model ,taki "pudełkowiec".Ale jaki to model to już nie jestem pewien,choć poszlaki wskazują na Fazera lub FW-05T.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 11:14 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Gratulacje!

m.a.

Nie wiem wszystkiego (spaliny są mi nieco odleglejsze).Liczę,że Adam wezwany do tablicy odezwie się,a on w klimatach niemieckich i Kyosho jest bardziej kompetentny.
Ogólnie to chyba chodzi o model ,taki "pudełkowiec".Ale jaki to model to już nie jestem pewien,choć poszlaki wskazują na Fazera lub FW-05T.

Klasa start FW-05, ale Prezio ma przecież V-One SS. Faktycznie to trzeba poczekać aż (zapewne dumny) tato-trener się wypowie dokładnie

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 11:25 am 

...ps: Kolego Lesławie, byś napisał na czym GP start w DE polega, modele, silniki,

Witam,

Kiedyś zadałem sobie trochę trudu i przetłumaczyłem przepisy do Kyosho World Cup (dla zainteresowanych link - KWC PRZEPISY 2008). W przepisach można doczytać się informacji nt. pozostałych klas GP-Sport i GP-Race. Generalna zasada cyklu polega na tym, że stworzone zostały klasy od najniższej do najwyższej, tj. modele z pudełka (dopuszczony tuning ogranicza się do minimum) poprzez modele z tuningiem (ograniczenie silnika do modelu GXR-15 w klasie GP-Sport), aż do modeli w klasie GP-Race (odpowiednich efrowskiej klasy IC-10 z dopuszczoną karoserią typu LOLA).

Co do samych zawodów można powiedzieć jedno - impreza świetnie zorganizowana (dobrze przygotowany tor, zaplecze serwisowe, gastronomiczne i wieczorne programy "fakultatywne"), sprawnie przeprowadzona i .... pogoda jak na zamówienie. Poziom zawodników w każdej klasie bardzo wysoki i równy. Wystarczy spojrzeć na wyniki eliminacji w klasie GP-Start - różnica między 1 a 3 zawodnikiem to 1,5s, a to przecież w hierarhii klasa najniższa.

Za wszelkie ciepłe słowa pod adresem chłopców biorących udział tj. Kuby i Jarka wielkie dzięki. W całej masie technicznnych problemów związanych z trudnościami z ustawieniem silników (organizator zapewniał paliwo - zawartość nitro 33% !!! - obligatoryjnie dla klas GP-Start i GP-Sport) można uznać, że zawody były udane. Kuba miał wprawdzie realne szanse na wygraną, zabrakło zimnej krwi i zastosowania się do założeń taktycznych ale młodość chyba ma to do siebie :)

Wielka szkoda, że nikt inny z naszych zawodników nie zdecydował się na start w tej imprezie, to wprawdzie "tylko" puchar marki ale ze sportowego punktu widzenia bardzo dobra szkoła jazdy. Cóż, następny sezon przed nami :)

ps. ... Gratulacje należą się Marcinowi Malinowskiemu z Jelcza-Laskowic. Karoseria Kuby, którą Marcin nam malował wygrała w konkursie na najładnieszą karoserię wśród wszestkich modeli (TO TA)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 11:32 am 

Adam Różycki napisał(a):
Wielka szkoda, że nikt inny z naszych zawodników nie zdecydował się na start w tej imprezie, to wprawdzie "tylko" puchar marki ale ze sportowego punktu widzenia bardzo dobra szkoła jazdy. Cóż, następny sezon przed nami :)

ps. ... Gratulacje należą się Marcinowi Malinowskiemu z Jelcza-Laskowic. Karoseria Kuby, którą Marcin nam malował wygrała w konkursie na najładnieszą karoserię wśród wszestkich modeli (TO TA)

Nawet nie wiesz jak bardzo chciałem tam być, mam nadzieję, że next time się uda.

A powiedz, pozwiedzałeś coś, jakieś stadiony, Czy Kyosho dało może swoim zawodnikom nowy wzór naklejek albo inne ciekawsze niż ściganie rzeczy? ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 11:40 am 

No gdyby LOK miał w Swoich osiągnięciach takie sukcesy to pewnie rozmowy w Ministerstwie odnośnie przyszłego roku były by łatwiejsze...

Ps.Adam,mam nadzieję,że upublicznienie tej informacji nie spowoduje podniesienia kary za niewystartowanie w ME.Ile było ostatnio 75 EUR?

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 04, 2008 12:04 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
...A powiedz, pozwiedzałeś coś, jakieś stadiony, Czy Kyosho dało może swoim zawodnikom nowy wzór naklejek albo inne ciekawsze niż ściganie rzeczy? ;)

... dało możliwość pościgania się i na tym poprzestańmy :)

Zaremba Lesław napisał(a):
Ps.Adam,mam nadzieję,że upublicznienie tej informacji nie spowoduje podniesienia kary za niewystartowanie w ME.Ile było ostatnio 75 EUR?

Modelarstwo, szczególnie sportowe to dośc drogie hobby ale płacę za nie we własnym zakresie. Za amatorszczyznę rachunki płaci LOK, a właściwie podatnicy, bo kilkset tysiecy złotych LOK otrzymuje od Państwa. Chyba wymieniona kwota (75 Euro) nawet jak wzrośnie nie będzie dla LOK'u problemem - tym bardziej, że Pan Zbyszek C. oszczędzi na budowie toru w Michałowicach - powinien podziękować chyba właścicielowi terenu, że go nie wpuścił :)... a może nie wpuścił 31.08 bo była niedziela, dzień święty... :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 05, 2008 6:51 am 

Kolejnym wyzwaniem młodego zawodnika,będzie start w Otwartych Mistrzostwach Niemiec.w dniach 13-14.09.Zawody odbędą się również a Hamm.
Sukcesem jest już zakwalifikowanie się do ścisłej czołówki finałowej.Wszak w Niemczech odbywają się zawody strefowe i z nich jadą Ci naj...
Tam Kuba spotka się z takimi zawodnikami jak: Pietsch, Giesa, Wischniewski, Krause .
Trzymamy kciuki..

Ps.Mała dygresja dla trenera-mechanika-sprawdzaj prąd i pakiecik. :D