Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 12:50 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 7:55 pm 

Witam, przyglądając się dyskusji odnośnie sezonu letniego 2006 dla eketryków widzę że przewidziane są zmiany odnośnie rozgrywanych klas. Chyba mam poprostu pecha połączonego z brakiem większych umięjętności w kierowaniu modelami i poprostu dość późnym zainteresowaniem tą jakby nie było dyscypliną modelarstwa i współzawodnictwa. Chciałbym dowiedzieć się jakie klasy są przewidziane do startu w eliminacjach i MP na sezon letni 2006???? Rozumiem dyskusje, obawy itp że poprostu tych klas jest za dużo, też denerwuje mnie to że jadę na zawody 400km i jeżdzę 3 X po 5 minut. Zacząłem starty w TS ale jakoś na podeście się źle czułem jako 28letni człowiek. Wprowadzono klasę 540 i uważałem że mogę spróbować uczyć się jeździć. Nieukrywam że jeżdząc na kilka eliminaji chciałbym i wystartować w MP a tu widzę że wszystko kroimy i ograniczamy klasy. nie uśmiecha mi się narazie startować w STANDARDZIE bo i po co, moje 9 miesięczne doświadczenie nie pozwala mi godnie rywalizować z najlepszymi. Proszę tylko aby przy zatwierdzaniu klas, pomyślano o tych starszych zwodnikach którzy niedawno co zaczeli swoją przygodę.

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 8:03 pm 

nie tylko ty masz problem.. mój wygląda podobnie, doswiadczenie mam minimalne w jeździe mikro... jeżdze w standart tu się jeżdzi dość łattow.. ale nie myslę o openie i narazie nie chce choć.. niedługo będzie trzeba ! bo to co wywalczono likwidują...

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:06 pm 

No a ja mam zamiar startować w E 18 std i w f czym mam startować bo nie w openie :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:11 pm 

ja jede do borzecina na swoje pierwsze zawody, a mikro jeszcze nie jeździłem. mam nadzieje, że na treningu sie nauczę :D
Ja nie bede jechał 400km a raczej moj tata, żeby pojeździć 20min na zawodach i wrocić

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:41 pm 

Panowie, nie róbcie zamieszania. Nikt nie ma zamiaru likwidować klasy M18standard, będą się rozgrywały nadal zawody w tej klasie, może nie będzie jej tylko na EMP i MP, ale przecież są jeszcze zawody innej rangi np. GP, klubowe itd.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:42 pm 

hmm ile takich zawodów odbyło się w sezonie tym który własnie mija ? :]

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:49 pm 

Nie pytaj ile było, tylko zbierzmy się do "kupy" i zróbmy coś aby ich było więcej i były częściej, ale do tego muszą być Wasze chęci. Osoby chcące organizawać takie zawody są, środki techniczne również się znajdą. Do tematu wracamy w Borzęcinie - trzeba się spotkać w grupie "zainteresowanych" i pogadać :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:54 pm 

ja bym z chęcią na to poszedl.. są dwa problemy- mam 12lat nie zbyt wiele zdziałam :(
po drogie- nie moge zbyt daleko jeździć... po całej polsce..

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 9:56 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Nie pytaj ile było, tylko zbierzmy się do "kupy" i zróbmy coś aby ich było więcej i były częściej, ale do tego muszą być Wasze chęci. Osoby chcące organizawać takie zawody są, środki techniczne również się znajdą. Do tematu wracamy w Borzęcinie - trzeba się spotkać w grupie "zainteresowanych" i pogadać :)

Krzysiek ja byłbym zainteresowany ale mnie w Borzęcinie nie będzie :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 12:05 am 

nie wiem czemu nie chcecie jezdzic w klasie standard..startuje tam na zawodach przynajmnie tylu zawodnikow,ze jest final c,a czasem nawet d wiec kazdy swoimi umiejetnosciami dopasuje sie do ktorejs dziesiatki. Szukacie klasy w ktorej od razu bedziecie w pierwszej piatce? Mowicie,ze nie stac was na taki sprzet jaki w danej kalsie maja najlepsi..i co z tego skoro nadal sie uczycie utawiac model i samej tehcniki jazdy,opanowania,koncentracji itp. Ja kiedy zaczynalem na hali istnialo praktycznie tylko e-12 i nie zastanawialem sie nad inna klasa tylko cieszylem ze z zawodow na zawody udawalo mi sie skoczyc o kilka miejc i nie byla to nawet pierwsza dwudziestka,bo przez dlugi czas za osiagniecie uwazalem final c. Zastanowcie sie nad sensownoscia tych nowych klas,moze poprostu wystarczy pobrubowac sil tam gdzie klasa jezdzi caly rok zarowno na EMP jak i na GP?!

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 7:01 am 

Jeśli chcecie niezależnych zawodów to jestem chętny, aby je organizować w Łodzi lub okolicach.
Uważam ze lekarstwem na obecną sytuację jest rozdzielenie zawodów na 2 grupy a nie zmniejszanie ilości klas:
1 - Standard i Open
2 - 540, TS, Micro można tu dołożyć jeszcze Micro MT.
Tak się składa ze nasze modele są kierowane do tej grupy i nie ukrywam, że jestem zainteresowany organizacją takich zawodów.
Jedyny problem, który mnie powstrzymuje to fakt, że nikt do tej pory nie organizował latem zawodów on-road halowych.
Niemniej uważam, że jeśli na takie imprezy chciałaby przyjeżdżać grupa ok. 30 zawodników to już warto o tym pomyśleć. A jednocześnie była by to ciekawa próba przed sezonem 2006/2007.
Ciekaw jestem, co o tym myślicie?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 10:10 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Jeśli chcecie niezależnych zawodów...jestem zainteresowany organizacją takich zawodów.
Jedyny problem, który mnie powstrzymuje to fakt, że nikt do tej pory nie organizował latem zawodów on-road halowych....

A po co latem opalać się przy lampach elektrycznych?
Poza tym jasno jest minimum 14 godzin na dobę, a i inne są ustawienie modelu na halę, a inne na asfalt.
-------------------------
Pan Jan Pasiut od paru lat na początku sezonu robi zawody z rozbiciem na kilka dni, w który startują modele dwóch klas.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 10:31 am 

Cytuj:
Jeśli chcecie niezależnych zawodów to jestem chętny, aby je organizować w Łodzi lub okolicach.
Uważam ze lekarstwem na obecną sytuację jest rozdzielenie zawodów na 2 grupy a nie zmniejszanie ilości klas:
1 - Standard i Open
2 - 540, TS, Micro można tu dołożyć jeszcze Micro MT.
Tak się składa ze nasze modele są kierowane do tej grupy i nie ukrywam, że jestem zainteresowany organizacją takich zawodów.
Jedyny problem, który mnie powstrzymuje to fakt, że nikt do tej pory nie organizował latem zawodów on-road halowych.
Niemniej uważam, że jeśli na takie imprezy chciałaby przyjeżdżać grupa ok. 30 zawodników to już warto o tym pomyśleć. A jednocześnie była by to ciekawa próba przed sezonem 2006/2007.
Ciekaw jestem, co o tym myślicie?

Czemu 540 ma byc w 2 grupie ?? JESTEM PRZECIW!
Mam zamiar jezdzic i w 540 i w STD wiec poco mam tracic 2 dni jak mozemy spokojni zrobic wszystkie DTM razem i bedzie w jeden dzien??
Pozdrawiam
Kuba

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 11:25 am 

I tak źle i tak niedobrze :) niestety wszystkim się niedogodzi, zawsze ktoś będzie niezadowolony. Może trzeba się zdecydować na jedną klasę?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 3:35 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Może trzeba się zdecydować na jedną klasę?

Moze byc ;)

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 134 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona