Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lut 26, 2006 1:38 pm 

Jan Pasiut napisał(a):
Nie w temacie ale Artur poruszył sprawę toru terenowego w Nowym Sączu.
Każdy tor ma swoje plusy i minusy, dotyczy totakże naszego.
Dla modeli spalinowych być może jest troche za mnały, ale jest całkiem dobry dla modeli z napędem elektrycznym.
Rozrost modeli i klas spalinowych nastąpił gwałtownie w roku ubiegłym
i być może nasz tor na chwile obecną nie spełnia oczekiwań tych modelarzy którzy go krytykują, ale jest jeszcze dużo takich którzy chetnie przyjadą na ten dodatkowy dzięń wczesniej aby się na tym torze pościgac.
Nie ma juz możliwości jego powiększenia i dlatego wcale jako organizatorzy nie upieramy się aby na tym torze rozgrywać zawody eliminacyjne do MP modeli z napędem spalinowym.
Wykorzystując kilka wolnych dni majowych, organizujemy te zawody przede wszystkim dla młodych modelarzy przy okazji zawodów na torze asfaltowym, Większość z nich wywodzi sie z polski południowej i nie muszą ponosić dodatkowych kosztów związanych z udziałem w zawodachmodeli terenowych rozgrywanych osobno .
W nie tak odległych czasach były na naszym torze rozgrywane międzynarodowe zawody, (fakt że tylko z napedem elektrycznym) i nie było wtedy krytyki toru.
Wyśmiewanie się z naszych zamiarów organizowania zawodów na tym torze jest trochę nie na miejscu, zwłaszcza że pamiętam nie tak odległe lata kiedy na godzinę przed zaplanowanym startem organizatorzy i modelarze szukali miejsca na rozegranie klas modeli terenowych.
Oczywiście nie należy wracac do tamtych czasów, ale myslę że kazdy organizator wkłada duzo starań i poświęca mnóstwo własnego czasu po to aby wszyscy modelarze byli zadowoleni po odbytych zawodach, a takie ironiczne stwierdzenia wcale nie zachecaja na przyszłość.

Pozdrawiam wszystkich tych którzy wystartują modelami terenowymi w Nowym Saczu, zresztą pozostałych także :D

Witam
Znalazłem wypowiedz w innym temacie więc założylem nowy.
Jeżeli sami piszecie że tor się nie nadaje do rozgrywania zawodów modelami spalinowymi to po co rozgrywać zawody o takiej randze jak EMP ??
Może warto zastanowić się czy nie przenieść na inny termin i do innej miejscowosci takiej imprezy , a u was poprostu zrobić jakieś tam spotkanie dla chętnych pośmigania sobie modelikiem po trawie .
Jeżeli sami sie przy tym nie upieracie żeby odbyły się u was EMP modeli spalinowych i większość zawodników też jest przeciwna to dlaczego jeszcze nikt nie podjoł decyzji o przeniesieniu tej imprezy na inny dzień i do innego miasta i ??
Przepraszam jeśli kogoś urazilem ale jest jeszcze czas na zmiany i rozpoczęcie sezonu w lepszym miejscu .
Pozdrawiam
Adam Tuz

www.rcbziom.spec.pl
GG 2088405

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 26, 2006 1:49 pm 

Cieszę się ze taka propozycja wyszla od innego zawodnika. Popieram jak najbardziej. Modele elektryczne można tam zostawić bo dużo jest tam mlodych chlopców i mają tor na miejscu.
Moją propozycją jest Murowana Goślina , może ktoś ma inne propozycje i niech sie M.G. wypowie czy nie widzą przeszkód na imprezę.

PostNapisane: N lut 26, 2006 1:51 pm 

Termin moze zostac,(czesc ludzi juz musi sobie rezerwowac terminy na wyjazda na zawody)ale mozna przeniesc te zawody np. do Nowego Targu,(o ile chłopaki z NT dadza rade przygotowac tor) rejon ten sam, a tor zdecydowanie lepszy, tzn nie ma porównania do Nowego Sącza...

Ostatnio edytowano N lut 26, 2006 2:07 pm przez Michał Bugajski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 2:00 pm 

Tor w murowanej chyba nie gotowy jeszcze - ten nowy. Moze Pan Festiwal wyjdzie z inicjatywa i napisze list do LOK-u. Twierdzi ze ma tor i bezinteresowne podejscie do rozwoju modelarstwa. Nie jest to żadna uszczypliwosc tylko mysle dobre rozwiazanie. A i Pan Zbigniew moze sie pokusi o rozmowe z Panem Darkiem. Zycze powodzenia.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 2:01 pm 

Ja także bym przeniósł na Murowaną a na 2 miejscu stawiałbym Nowy Targ bo rozpoczynać nowy sezon OFF-ROAD na takim torze jak w Nowym Sączu to mi sie to nie widzi....

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 2:06 pm 

Z tego co mi wiadomo to Nowy Targ także planuje przebudowę toru, bez modernizacji M.G. jest lepszym torem ale nie będę się upieral. Chcę się ścigać i chcę to robić na torach najlepszych , ciekawą propozycją może być Malinka , wszystko jest kwestią dogadania.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 2:08 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Z tego co mi wiadomo to Nowy Targ także planuje przebudowę toru, bez modernizacji M.G. jest lepszym torem ale nie będę się upieral. Chcę się ścigać i chcę to robić na torach najlepszych , ciekawą propozycją może być Malinka , wszystko jest kwestią dogadania.

Dokładnie dogadanie sie to podstawowa kwestia. Tylko niech termin pozostanie bez zmian :!:
A jeszcze jest Tor w Rzeszowie, ale o tym trzeba by z Marcinem porozmawiac.

PostNapisane: N lut 26, 2006 3:01 pm 

Moją propozycją jest Murowana Goślina , może ktoś ma inne propozycje i niech sie M.G. wypowie czy nie widzą przeszkód na imprezę.

Niestety mimo, że Murowana jest chętna do organizacji zawodów w kwietniu najprawdopodobniej tor będzie akurat w przebudowie, więc raczej nie będzie to możliwe...
Zresztą niech się jeszcze Michał wypowie :)

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 3:24 pm 

aj bym byl moze za torem w Zgierzu, na malince? co Wy na to?
lub jesli w Murowanej wyrobimy sie z torem, to w Murowanej :)

aha a w Nowym Targu sa juz zaplanowane 2 zawody, wiec robienie tam trzeciej byloby lekka przesada (moja opinia)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 3:48 pm 

Tor w Zgierzu raczej jest spalony ze względu na konflikt FM z LOK-iem.
Co do MG to muszą sie wypowiedzieć osoby kompetentne, zawody nie muszą być w tym samym terminie, mogą być wcześniej.
Proszę nie podchodzić do tematu w formie ,,prywaty,, Zawody mają się odbyć na poziomie a nie kto ma bliżej, jeżeli mialyby się odbyć w Rzeszowie to pojadę tam pomimo odleglości.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 5:07 pm 

Proszę nie podchodzić do tematu w formie ,,prywaty,, Zawody mają się odbyć na poziomie a nie kto ma bliżej, jeżeli mialyby się odbyć w Rzeszowie to pojadę tam pomimo odleglości.

Artur, ja nie podchodze do tego w formie prywaty, bo do mnie pijesz gdyz jak rzuciłem hasło "Rzeszów", tylko zaproponowałem tamten tor, uwazam tak jak Ty zeby sie scigac na dobrych torach, wiec jezeli to bedzie M.G to nie ma klopotu. Ale musimy znac zdanie Michała K.
W ostateczności zostanie N.S. .... :?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 5:56 pm 

Michał Bugajski napisał(a):

Artur, ja nie podchodze do tego w formie prywaty, bo do mnie pijesz gdyz jak rzuciłem hasło "Rzeszów", tylko zaproponowałem tamten tor, uwazam tak jak Ty zeby sie scigac na dobrych torach, wiec jezeli to bedzie M.G to nie ma klopotu. Ale musimy znac zdanie Michała K.
W ostateczności zostanie N.S. .... :?

Nie pisalem do Ciebie tego posta tylko do osób którzy patrzą tylko i wylącznie na odleglość na zawody. Tak jak napisalem jestem gotów jechać do Rzeszowa jeżeli potwierdzi mi ktos że tamten tor spelnia podstawowe wymagania. Z tego co pamietam tor w Rzeszowie jest wlasnością prywatną i mogloby to byc nawet na duzy plus dla nas zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 6:15 pm 

W moim przypadku nie mam chęci jechac 3/4 Polski na byle jaki tor. Według mnie najlepsze propozycje to Zgierz albo Murowana. Słyszałem ze w krakowie coś sie buduje moze własnie tam?? Bugi wypowiedz sie :D

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 6:30 pm 
Witam i gratuluje pomysłu utworzenia postu dla zainteresowanch zawodników. Panowie ofcjalnie nie ma konfliktu między LOK-iem a Panem Darkiem F jest tylko wymina poglądów oraz inne rozumienie organizacji zawodów to dla wyjaśnienia.Ja mam dla Was do przekazania kłopotliwą informacje Tor w Nowym Targu położony jest na terenie Areoklubu .Zawody w 2005 roku odbywały się bez ofcjalnych pism.Mistrzostwa Polski wymagają uzgodnień pomiędzy włascicielami toru a LOK -iem.Czy uda się zawrzeć takie porozumienie czas pokaże.
Wybór nowych miejsc jest trudną decyzją przekonałem się podejmując decyzję o zorganizowaniu zawodów w Piasecznie.Przedstawie jeszcze jedną propozycje w Warszawie na Rakowcu gdzie organizowałem Eliminacje w 2004r na boisku do piłki nożnej można się nad tym zastanowić przygotowując ostateczny projekt na 2006 na CKMLOK które odbędzie się na początku kwietnia.

Ostatnio edytowano Pn lut 27, 2006 9:28 pm przez Anonymous, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 6:49 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam i gratuluje pomysłu utworzenia postu dla zainteresowanch zawodników. Panowie ofcjalnie nie ma konfliktu między LOK-iem a Panem Darkiem F jest tylko wymina poglądów oraz inne rozumienie organizacji zawodów to dla wyjaśnienia.

Wiec sie dogadajcie co i jak, bo na forum widac ze cały czas sie kłucicie...

Cytuj:
Ja mam dla Was do przekazania kłopotliwą informacje Tor w Nowym Targu położony jest na terenie Areoklubu .Zawody w 2005 roku odbywały się bez ofcjalnych pism.Mistrostwa Polski wymagają uzgodnień pomiędzy włascicielami toru a LOK -iem.Czy uda się zawrzeć takie porozumienie czas pokaże.

No sorki, to po jaką cholere jest w kalendarzu :?: Jak nie wiecie to nie publikujcie kalendarza, a po drugie kalendarz powinien byc znany juz w styczniu.. Traktujcie powaznie to co robicie, bo z tego co tu na forum widac jest tam niezly bu...l. (sory za mocne slowa...ale coż innego pisac)

Cytuj:
Wybór nowych miejsc jest trudną decyzją przekonałem się podejmując decyzję o zorganizowaniu zawodów w Piasecznie.Praedstawie jeszcze jedną propozycje w Warszawie na Rakowcu gdzie organizowałem Eliminacje w 2004r na boisku do piłki nożnej można się nad tym zastanowić przygotowując ostateczny projekt na 2006 na CKMLOK które odbędzie się na początku kwietnia.

Badzmy poważni..... na boisku pilki nożne to można sobie samemu pojeździć, a nie robic tego jako EMP......Mamy sie scigac na torze przygotowanym, a nie na byle czym...
Podobno posiedzenie mialo odbyc sie pod koniec marca, może posiedzenie zrobić 2 dni przed zawodami.... troszke niepoważne podejscie do tematu.

Licze ze sie dystrybutorzy i importerzy dogadaja i zrobia zawody poza LOKiem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona