Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 12:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 1:05 pm 
Raflee

np. Aurelisz byl - ale oprocz niego bylo chyba wiecej osob, ktorzy jakos sie nie wypowiadaja, ze im sie pomysl podoba pomysl. Widze ze jak mnie cytujesz to chyba do mnie piszesz...
[ironia mode ON]
jak masz TAKIE CENTRUM HANDLOWE blisko to pewnie mozesz w nim sobie BYC ILE CI SIE TYLKO PODOBA - prawda? Jak Ci sie tam az tak podoba to moze sie tam przeprowadz...

Wkoncu to taki szpan byc w TAKIM centrum handlowym... :lol: wkoncu zyjemy w takich czasach, gdzie nie kazdy moze wziasc w auto i pojechac do sklepu/centrum handlowego :lol:
[ironia mode OFF]

Do Pana Jana:
Wedlug mnie tutaj juz nie chodzi tak bardzo o miejsce, ale o range... GP to "wolne" zawody, a jednak eliminacja to juz powiazniejsza sprawa i wg. mnie powinna sie odbywac w odpowiednim miejscu. Takie jest przynajmniej moje skromne zdanie... ;) na GP nie bylem bo potrzebna byla mi przerwa od zawodow, ale czas znowu zaczac jezdzic :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 1:35 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
np. Aurelisz byl - ale oprocz niego bylo chyba wiecej osob, ktorzy jakos sie nie wypowiadaja, ze im sie pomysl podoba pomysl. Widze ze jak mnie cytujesz to chyba do mnie piszesz...
[ironia mode ON]
jak masz TAKIE CENTRUM HANDLOWE blisko to pewnie mozesz w nim sobie BYC ILE CI SIE TYLKO PODOBA - prawda? Jak Ci sie tam az tak podoba to moze sie tam przeprowadz...

Wkoncu to taki szpan byc w TAKIM centrum handlowym... :lol: wkoncu zyjemy w takich czasach, gdzie nie kazdy moze wziasc w auto i pojechac do sklepu/centrum handlowego :lol:
[ironia mode OFF]

Do Pana Jana:
Wedlug mnie tutaj juz nie chodzi tak bardzo o miejsce, ale o range... GP to "wolne" zawody, a jednak eliminacja to juz powiazniejsza sprawa i wg. mnie powinna sie odbywac w odpowiednim miejscu. Takie jest przynajmniej moje skromne zdanie... ;) na GP nie bylem bo potrzebna byla mi przerwa od zawodow, ale czas znowu zaczac jezdzic :)

Ostatnie twoje zdanie jest takie "ale czas znowu zaczac jezdzic:)" wiec zaczynaj jezdzic, jedz do BC .Dla mnie <takie jest moje zdanie> nie jest wazne czy to sa HMP czy GP ale wazne jest to aby jezdzic . Co to za roznica czy Mistrzem Polski zostaniesz w 2006 czy 2012.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 1:37 pm 
Raflee

Aurel, ale klimat zawodow w BC bedzie troche inny niz np. na hali jak w Klodzku... ;>

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 1:43 pm 

Mozesz mi wyjasnic jaki ten klimat bedzie ???? Z tego co wyczytalem to jeszcze nie byles na takich zawodach.Chodzi Ci o to ze ludzie chodza i zagladaja w rece .I bardzo dobrze ,jak zaczynales to napewno tez zagladales i chciales zobaczyc jak najwiecej .

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 2:02 pm 

zgadzam sie ze co niektorzy raczej probuje sie przypasowac do towarzystwa i zamiast konstruktywnej krytyki pleca cos bez sensu.
to co pisalem na poczatku mialo zwrocic uwage organizatorow na problemy ktore moga napotkac,a ktore uniemozliwiaja wlasciwie organizacje imprezy o takiej randze.
Aurel ma wyzsze cele niz zdobycie punktow,woli zdobywac doswiadczenie i co raz lepiej jezdzic,ale z drugiej strony ci ktorzy walcza o MP mysle,ze nie chcieli by scigac sie na czyms co tylko przypomina tor,podest itd.
Wypowiedz Rafleego,ze lubi pojezdzic w zaciszu hali z samymi zawodnikami mowi tylko tyle,ze nigdy nie mial chyba przyjemnosci jezdzic gdzies gdzie byla publika i kazde wyprzedzenie w emocjonujacej walce nagradzala brawami,to wlasnie taki klimat powinien byc na zawodach.Po za tym psioczymy,ze ciagle jest zle,ze malo ludzi jezdzi,nikt nam nie pomaga,nie ma torow. W jakis sposob tez musimy propagowac nasz sport. Jesli uda sie dograc wszystko w Blue City,beda to jedne z najlepszych jak nie najlepsze zawody w tym roku.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 2:17 pm 
Raflee

Aurel, chyba wiesz jak jest w duzych sklepach... czy tam centrach handlowych - ludzi pelno i to nei chodzi ze patrza na to co kto ma - mi to wcale nie przeszkadza o ile patrzy na to co ja mam przy mnie, a nie jak pojde np. na serwis :P

Glownymi przeszkodami ktore ja widze to:
- spory halas
- duzo ludzi (np. chodzacytch po boksach - nie ciezko zeby cos komus zginelo, a w tamtym sezonie troche sprzetu juz zaginelo... )
- nie wiem jak jest z wielkoscia toru, ale z tego co tu pisali Ci, ktory byli to nie byl on za duzy :) (i podest)

Ostanio w klodzku byly fajne zaowdy... wszystko spokojnie, czasu duzo miedzy jazdami (:D) czasami nawet juz nei bylo co robic ;) i moznabylo spokojnie odejsc od stolika nie martwiac sie o to co sie tam zostawialo...

Jesli w BC miejsce dla zawodnikow bedzie w jakis sposob ogrodzone, albo pilnowane, zeby nie przechodzily przez boksy wycieczki jakos by bylo...
Tor i podest z prawdziwego zdarzenia tez mile widziane :)

Niestety z halasem nic sie nie da zrobic... jak sedzia nie bedzie mial klopotow z porozumieniem sie z zawodnikami w czasie jazdy to spoko... :P

Jednak dlaej niebardzo mi pasuje ranga zawodow z takim miejscu...

Jakby znalazla sie tu jakas informacja od organizatorow z informacja jakby to mialo wygladac to byloby milo :P

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 2:48 pm 

Do Pana Janka:ranking z zeszłego roku,ale jak Pan sprawdzi to na MP nie byłem 31.W tym sezonie na hali też mi idzie chyba lepiej Poznań finał B,Kłodzko 3 miejsce i 15.Ja się nie zatrzymałem w przeszłości.Za licencje i wpisowe płacę jak mistrzowie.
A jeśli o trola chodzi to nie podejrzewałem Pana o czytanie Harego Potera i tym podobne.
A naprawdę szkoda,że nie było nikogo z LOK-u w Kłodzku jako obserwatora.
Nie wyobrażam sobie nawet jak to możliwe technicznie w sytuacji ograniczenia czasowego bieganie na 100 m z modelem na start pomiędzy ludżmi,o nagłośnienie (informacje od sędziów).Sklepy mają swoje przeznaczenie i basta,żeby to przynajmniej parking....
PS.ja wyzwisk nie używam(trol) i nie będę zabierał więcej głosu,żeby nie prowokować kolejnych troli, jeśli ktoś się czuje obrażony to przepraszam.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 5:21 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
A może wziąść czapki i kapelusze , wystawić koło stanowisk.Może coś uzbieramy w takim centrum na LOK....
Warszawa miasto europejskie ,a zawody w sklepie,to chyba obciach.

mistrzu - to jest pierwsze ostrzezenie

administrator

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:29 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
A może wziąść czapki i kapelusze , wystawić koło stanowisk.Może coś uzbieramy w takim centrum na LOK....

administrator

Cóz to Jacku - obudzileś sie????
Nie widze naruszenia żadnych zasad w poście , czyżby urazil Twoje warszawskie ego???
Nie Trzeba startować 10 lat żeby zorientować sie w obecnej sytuacji:
, chocby nowe AMB które i tak nie dziala ( przepraszam , u Janka Pasiuta dziala)
Możnaby podawać wiele przykladów , dlatego nie dziw się opinii ZAWODNIKÓW z mniejszym lub większym stażem bo są to zawody kierowane dla nich i to oni zostawiają na nich swoje ciężkie pieniądze.
Znacznie lepsze warunki proponowal Festiwal Modelarstwa i jakos nie potrafili panowie sie dogadać a zainteresowanie organizacją zawodów eliminacyjnych MP bylo ze strony F.M.
Reklama i promocja TAK- ale nie kosztem zawodników.

Ostatnio edytowano N sty 22, 2006 6:41 pm przez Artur Dzierzęcki, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:40 pm 

Proszę się zwracać Filip ,bez zbędnego cynizmu bo to też trąci " trolem sieciowym".Panie Jacku jest Pan związany z ATA.Ja do firmy nic nie mam jestem jej klientem, trochę objektywizmu ja już nie chcę zabierać głosu,proszę mnie nie prowokować.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:42 pm 

Dziękuję wszystkim dyskutantom za dużo ciekawych uwag odnośnie organizacji zawodów.
W szczególności chciałem osobiście podziękować kolegom:
Marcin Derewiński
Filip Zaremba
Jacek Starostecki
Rafał Malczyński
Maciej Barabasz
Krzysztof Rafalski
Norbert Omelańczuk
Piotr Fortuna

Dwa słowa komentarza.
Pisze jako współorganizator zawodów i równocześnie jako administrator forum (i tu radzę się opanować z komentarzami, które czasami są nie na miejscu).

Zawody będą zorganizowane bez względu na to czy wyżej wymienieni koledzy przyjadą na zawody czy nie. Jeżeli będzie ogłoszony ogólnopolski bunt i ogólnonarodowa rezygnacja z imprezy to i tak nie zmieni to faktu iż imprezę zorganizujemy.
Pomysł narodził się dawno temu i firma ATA za dużo zainwestowała aby zorganizować zawody sportowe. I tu od razu informacja, że nie miały to być eliminacje do MP!!! Jako przedstawiciel ATA wypraszam sobie aby stawiano firmę ATA w złym świetle. To co się dzieje w LOK i PKMS nie należy do działalności ATA. Jeżeli ktoś ma sugestie, aby eliminacja do MP była zorganizowana w kurniku to proszę to zgłosić do Prezesa PKMS albo Dyrektora LOK.
Pomysł organizacji eliminacji MP wyszedł z LOK. My dołożymy wszystkich starań aby impreza była jeszcze lepsza niż ta w Kłodzku (osobiście przez 15 lat byłem na wielu zawodach i jakoś z tego co przeczytałem impreza w Kłodzku nie zrobiła na mnie dużego wrażenia)
Początkowo zastanawialiśmy się z kim zawody organizować. Ponieważ poprzednią imprezę prowadził PKMS stwierdziliśmy, że ta impreza będzie poprowadzona przez LOK.
Na tą chwile wiadomo, że ekipa sędziowska będzie składać się z przedstawicieli PKMS oraz LOK. W skład wejdą Pani Anna Sypowicz PKMS, Pan Rafał Sypowicz, Pan Jan Matukin LOK, Pan Tadeusz Bernady LOK.
Budową toru osobiście zajmuje się kolega Patryk Raczyński. Tor będzie dość duży, inny niż pozostałe w Polsce. Ponieważ obok fontanny nie ma za dużo miejsca to zmuszeni jesteśmy do zbudowania toru w kształcie litery L. Będą dwie długie proste i kilka zakrętów. Tor będzie dłuższy niż większość torów halowych w Polsce, zajmie całą wolną przestrzeń pod fontanną.
Podest będzie zbudowany z elementów estradowych i w niczym nie będzie przypominał tego który był na poprzedniej imprezie.
Boksy serwisowe będą w miejscu gdzie obecnie mieści się sklep i tor ATA. Jest to w odległości 20 metrów od toru. Teren boksów będzie zamknięty dla publiczności.

W chwili obecnej pracujemy nad organizacją. Na tą chwile mamy sponsora w postaci bardzo dużego banku, na 70% mamy zagwarantowane darmowe wyżywienie dla zawodników. Dodatkowo tak jak w poprzedniej imprezie mamy zagwarantowane nagrody za czołowe miejsca w każdej z klas.

Dziś na spotkaniu z przedstawicielami LOK omówiliśmy szczegóły współpracy.
Niebawem przygotujemy informator w którym wszystko szczegółowo będzie opisane.

Dziękuję za uwagę
Pozdrawiam

Jacek Żurek

Organizator zawodów
Administrator forum

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:43 pm 

:shock:

Ostatnio edytowano N sty 22, 2006 6:47 pm przez Paweł Żelazo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:45 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

administrator

Cóz to Jacku - obudzileś sie????
Nie widze naruszenia żadnych zasad w poście , czyżby urazil Twoje warszawskie ego???
Nie Trzeba startować 10 lat żeby zorientować sie w obecnej sytuacji:
, chocby nowe AMB które i tak nie dziala ( przepraszam , u Janka Pasiuta dziala)
Możnaby podawać wiele przykladów , dlatego nie dziw się opinii ZAWODNIKÓW z mniejszym lub większym stażem bo są to zawody kierowane dla nich i to oni zostawiają na nich swoje ciężkie pieniądze.
Znacznie lepsze warunki proponowal Festiwal Modelarstwa i jakos nie potrafili panowie sie dogadać a zainteresowanie organizacją zawodów eliminacyjnych MP bylo ze strony F.M.
Reklama i promocja TAK- ale nie kosztem zawodników.

Artur
mam nadzieje ze w kolejnym poście który napisałem odpowiedzialem na częsc Twoich zastrzezen

wlasnie Niko z ATA kilka dni temu zadzwonil do AMB i definitywnie zalatwil sprawe AMB
z tego co mi Niko i Zbyszek dzis powiedzieli dopiero teraz zostalo zamowione oprogramowanie i antena

p.s.
nie traktujcie mnie jako przestawiciela LOK
jestem zwiazany z ATA

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:48 pm 

Proszę się zwracać Filip ,bez zbędnego cynizmu bo to też trąci " trolem sieciowym".Panie Jacku jest Pan związany z ATA.Ja do firmy nic nie mam jestem jej klientem, trochę objektywizmu ja już nie chcę zabierać głosu,proszę mnie nie prowokować.

na temat LOK prosze pisac co wam sie podoba
niestety ATA nie ma nic wspolnego z polityka jaka prowadzi LOK oraz PKMS

dziękuje za wyrozumialosc

Tytuł:
PostNapisane: N sty 22, 2006 6:49 pm 

Widzicie , Jacek wszystko wyjasnil. :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 197 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona