Tomasz Świątecki napisał(a):
Jacek Pietrzak napisał(a):
robi go sztab mechaników i to na dodatek w gratisie .
Sorki juz więcej nie pisze .
Mam tylko nadzieje że ktos jednak w bagusach wystartuje
pozdrawiam
No własnie i to jest podstawowa różnica między Tobą Jacku a innymi (niezrzeszonymi) którzy startują w zawodach. Sam pracuję przygotowując się do zawodów i dlatego mam nieco inne podejście do sprawy uczestnictwa w eliminacjach HPI nade wszystko. Dla mnie wymiana kolejnego elementu zniszczonego podczas
źle przygotowanych zawodów na nowy nie jest już zabawą bo to kosztuje. Choć mam wory części do modeli nie będę nikomu dawał satysfakcji ani radości z tego że własnie mnie kamień wpadł i stoję. W tym przypadku nawet perfekcyjne przygotowanie modelu nie pomoże - miałem się z Tobą ścigać ale chętnie popatrzę jak pokażesz wszystkim że się dobrze bawisz i jak szybko twój sztab naparwia model
P.S Jak na sztab ludzi to odemnie dostaliby odrazu naganę za przygotowanie silnika

, gdyby mnie silnik robił takie psikusy jak Tobie w Częstochowie to wyrzuciłbym go na śmietnik nie patrząc czy to jest LRP, RB, GRP albo jeszcze inne hi-endki

Człowieku czy ty zdajesz sobie sprawę co ty piszesz .
Dla twojej i innych nie zorientowanych w temacie informacji
Osobiscie powtarzam ossobiscie przygotowuje modele przed kazda imprezą i naprawde z wielka starannoscią . I wydaje swoja i tylko i wyłacznie swoja cięzko zarobiona kase juz trzeci aktywny sezon ( modele , cześci , noclegi , dojazdy, ) . a wszystko dlatego że mam jedynego syna ( obecnie 16 latka) którego rajcuje juz trzeci rok jazda wyczynowa modelami . A ja wbrew pozorom i czasami dziwnymi reakcjami na torze i w serwisie ( taka mam porywcza naturę juz 43 lata ale trzeba jakos z tym życ ) uwielbiam to serwisowanie i pełne sponsorowanie jego pasji .
ps Nakryłeś mnie w silnikach jeszcze jestem słaby ale nad tym pracuję .