Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N sie 16, 2026 11:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr cze 24, 2009 7:51 pm 

Tak jak to było w Krakowie... :) Dobrze, my stawiamy się w Malince ;-) A wcześnie w Szczecinie, Tarnowie i Piasecznie ;)

Pozdrawiam i kończę postowanie w tym temacie (bo jak dla mnie jest "po ptokach")

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 7:54 pm 

Jacek Pietrzak napisał(a):
robi go sztab mechaników i to na dodatek w gratisie .
Sorki juz więcej nie pisze .
Mam tylko nadzieje że ktos jednak w bagusach wystartuje
pozdrawiam

No własnie i to jest podstawowa różnica między Tobą Jacku a innymi (niezrzeszonymi) którzy startują w zawodach. Sam pracuję przygotowując się do zawodów i dlatego mam nieco inne podejście do sprawy uczestnictwa w eliminacjach HPI nade wszystko. Dla mnie wymiana kolejnego elementu zniszczonego podczas źle przygotowanych zawodów na nowy nie jest już zabawą bo to kosztuje. Choć mam wory części do modeli nie będę nikomu dawał satysfakcji ani radości z tego że własnie mnie kamień wpadł i stoję. W tym przypadku nawet perfekcyjne przygotowanie modelu nie pomoże - miałem się z Tobą ścigać ale chętnie popatrzę jak pokażesz wszystkim że się dobrze bawisz i jak szybko twój sztab naparwia model :D :lol:

P.S Jak na sztab ludzi to odemnie dostaliby odrazu naganę za przygotowanie silnika :wink: , gdyby mnie silnik robił takie psikusy jak Tobie w Częstochowie to wyrzuciłbym go na śmietnik nie patrząc czy to jest LRP, RB, GRP albo jeszcze inne hi-endki :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 8:20 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):
Jacek Pietrzak napisał(a):
robi go sztab mechaników i to na dodatek w gratisie .
Sorki juz więcej nie pisze .
Mam tylko nadzieje że ktos jednak w bagusach wystartuje
pozdrawiam

No własnie i to jest podstawowa różnica między Tobą Jacku a innymi (niezrzeszonymi) którzy startują w zawodach. Sam pracuję przygotowując się do zawodów i dlatego mam nieco inne podejście do sprawy uczestnictwa w eliminacjach HPI nade wszystko. Dla mnie wymiana kolejnego elementu zniszczonego podczas źle przygotowanych zawodów na nowy nie jest już zabawą bo to kosztuje. Choć mam wory części do modeli nie będę nikomu dawał satysfakcji ani radości z tego że własnie mnie kamień wpadł i stoję. W tym przypadku nawet perfekcyjne przygotowanie modelu nie pomoże - miałem się z Tobą ścigać ale chętnie popatrzę jak pokażesz wszystkim że się dobrze bawisz i jak szybko twój sztab naparwia model :D :lol:

P.S Jak na sztab ludzi to odemnie dostaliby odrazu naganę za przygotowanie silnika :wink: , gdyby mnie silnik robił takie psikusy jak Tobie w Częstochowie to wyrzuciłbym go na śmietnik nie patrząc czy to jest LRP, RB, GRP albo jeszcze inne hi-endki :wink:

Człowieku czy ty zdajesz sobie sprawę co ty piszesz .
Dla twojej i innych nie zorientowanych w temacie informacji
Osobiscie powtarzam ossobiscie przygotowuje modele przed kazda imprezą i naprawde z wielka starannoscią . I wydaje swoja i tylko i wyłacznie swoja cięzko zarobiona kase juz trzeci aktywny sezon ( modele , cześci , noclegi , dojazdy, ) . a wszystko dlatego że mam jedynego syna ( obecnie 16 latka) którego rajcuje juz trzeci rok jazda wyczynowa modelami . A ja wbrew pozorom i czasami dziwnymi reakcjami na torze i w serwisie ( taka mam porywcza naturę juz 43 lata ale trzeba jakos z tym życ ) uwielbiam to serwisowanie i pełne sponsorowanie jego pasji .
ps Nakryłeś mnie w silnikach jeszcze jestem słaby ale nad tym pracuję .

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:05 pm 

Panowie,

Po co się kłucić ? Jak komuś się nie podoba ta nawierzchnia to niech nie jedzie... Jeździłem już wiele razy na takiej nawierzchni moim tragusem i nic z nim nie było... troche może się porysował, pare razy się koło zablokowało... ALE TO WKOŃCU OFF-ROAD ! :twisted: Co do osób z buggy- ostatnie zawody były na kostce... dla baggusów to jedna z najlepszych nawierzchni, a ja tym czasem zniszczyłem sobie 3 zębatki... :| Więc teraz się cieszę bo to mi tu nie grozi. 8)

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:08 pm 

Jacek rob swoje i basta myslałem .ze jestes młodszy :D .co do silnikow to prawde powiedziawszy zawsze
mnie tez wk... zreszta w tej kwesti jedziemy na tym samym wózku .

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:20 pm 

He He tak patrze i czytam chcecie jedziecie nie chcecie nie jedziecie i juz ja nie jade niemam czym i tyle tak to bym napewno sie zameldowal a co do silnikow kazdy ma jakies z nimi perypetie raz wieksze raz mniejsze Ale zeby to zobaczyc trzeba pojezdzic na MP a nie raz i juz Tomek nawet najlepsi w tym kraju maja problemy i to nie jest nic dziwnego taki sport taka wytrzymalosc materialu sam zalatwilem silnik nie jeden nie raz cos sie popsulo rzucalem modelem pozniej sie uspokajam i jezdze dalej FOR FUN. :):) NIESTETY NIKT NIE MOWIL ZE TO TANIE HOBBY LUB SPORT JAK KTOW WOLI POZDRAWIAM WAS I ZYCZE DOBREJ ZABAWY

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:25 pm 

Acha

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:27 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
He He tak patrze i czytam chcecie jedziecie nie chcecie nie jedziecie i juz ja nie jade niemam czym i tyle tak to bym napewno sie zameldowal a co do silnikow kazdy ma jakies z nimi perypetie raz wieksze raz mniejsze Ale zeby to zobaczyc trzeba pojezdzic na MP a nie raz i juz Tomek nawet najlepsi w tym kraju maja problemy i to nie jest nic dziwnego taki sport taka wytrzymalosc materialu sam zalatwilem silnik nie jeden nie raz cos sie popsulo rzucalem modelem pozniej sie uspokajam i jezdze dalej FOR FUN. :):) NIESTETY NIKT NIE MOWIL ZE TO TANIE HOBBY LUB SPORT JAK KTOW WOLI POZDRAWIAM WAS I ZYCZE DOBREJ ZABAWY

Popieram mojego przedmówcę ;-)

Ja się nie piszę, będę na kolejnej eliminacji tak jak mówię. (będę miał inne wydatki niż ew. naprawa modelu po takim evencie :) )

Życzę powodzonka wszystkim uczestnikom i mam nadzieję, że będzie jakaś relacja + zdjęcia z IV Eliminacji HPI LRP Challenge 2009 :-)

Pozdrawiam

#edit

na weekend zapowiadają słoneczne i bez opadów dwa dni :-)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Ostatnio edytowano Śr cze 24, 2009 9:41 pm przez Mateusz Łukaszuk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:37 pm 

Trochę pogoda obecnie nie sprzyja, jeśli nadal tak będzie (co raczej będzie faktem) zawody odbędą się nawet w deszczu?

Sanwa MX-3
serwisant w RC Drive Skoczów - Piotrek Pońc

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 9:43 pm 

Ja z silnikiem robie tak że gdy jeżdżę na zawodach jest przekręcony na maksa, a na podwórku z troche zalewającym się silnikiem ;) i gitara... Jak narazie się sprawdza... Za dużego doświadczenia jeszcze nie mam... Ale jakby inaczej mam je zdobyć :)

Co do pogody to ja też nie wiem... chyba będziemy jeździć... wkońcu te kamyczki wode przepuszczom.

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 10:08 pm 

Co wy się przejmujecie kamieniami, coś czuję że po dwóch przejazdach te wszystkie kamienie wystrzelą jak pociski we wszystkie strony, kogoś trafią, innego nie i będziemy jeździć po klepisku, betonie czy tam co pod spodem jest.
Niektórzy jeżdzą po śniegu, inni po plaży i słonej wodzie a jeszcze inni trzymają modele tylko na półce. Na MP w strugach deszczu też się jeździło, każdy psioczył ale jechał...

Traxxas Rally

KDS 450SV CX250SE
Blade Nano CPX Xieda 9958
Yak54 Beast 3D UMX
GG: 5167078

PostNapisane: Śr cze 24, 2009 11:11 pm 

Maco napisał(a):
Na MP w strugach deszczu też się jeździło, każdy psioczył ale jechał...

Macieju ja rozumiem Twoje zaangażowanie w to żeby jakoś ta frekwencja na tych eliminacjach wyglądała ale wybacz :( Czy każda impreza musi być robiona dla widzów a nie dla zawodników ??? Na prawdę staram się ująć temat delikatnie bo już piewien staż na HPI mam więc się orientuje. Powiem krótko i wprost - nie byłoby w tym niczego złego gdyby np. organizator dał na ten tor 5 swoich jednakowych modeli np. MT/RTR do jazdy dla nas skoro chce sprawdzić i nabyć nowych doświadczeń w zakresie org zawodów na takiej nawierzchni. My będziemy mieli świetną jazdę, zabawę, ekipa gapiów z sąsiedniej imprezy przyjdzie jak zwykle i wszystko wtedy gra. Wszyscy będą happy bez ponoszenia kosztów napraw własnych modeli. W dodatku każdy będzie miał równe szanse bo RTR bez żadnego tunningu i wtedy zobaczymy na prawdę kto jest dobrym kierowcą. Nie no nie dajmy się zwariować, mogę jechac po deszczu - już było raz w malince :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 6e79f.html

P.S A Ty widziałeś kogoś kto jechał po plaży a potem moczył model w słonym morzu :lol: bo ja nigdy ? Po takim zabiegu to można tylko na allegro pojechać z nim od 1zł :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Cz cze 25, 2009 7:08 am 

panowie mysle ze kazdy ma racje a niestety HPI kieruje sie komercja i tutaj tez niema sie co dziwic jest to podyktowane wymogami rynku wiec kto chce jezdzi kto nie wpada poogladac i juz niema co lapac cisnien tylko gromadzic budzet i sprobowac poleciec gdzies zagranice zobaczyc jak tam to wyglada bo u nas czy to HPI, LOKczy ESS badzmy szczezy malo maja wspolnego z profesjonalnymi zawodami a z racji tego ze sa to jedyni organizatorzy tego typu imprez w Polsce trzeba albo polubic albo kupic sobie akwarium.

PostNapisane: Cz cze 25, 2009 7:15 am 

albo zamiast stojaka dać do trzymania panience takiej jak u kolegi dwa awatary wyzej. ciepło, czysto, mięciutko i wygodnie - właściwe miejsce dla tuningowego modelu "zawodniczego"

Ostatnio edytowano Cz cze 25, 2009 8:33 am przez Jacek Pietrzak, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz cze 25, 2009 8:30 am 

dobra... ja już się nie będę martwił na zapas ... myślę że jak HPI się postara to wyznaczy trasę odgarniając szpadlami czy łopatami kamyki..
najbardziej się boję tu o pogodę...
Moim zdaniem na takie zawody nie powinniśmy przyjeżdżać tylko po to żeby rywalizować ale żeby wymieniać się naszymi cennymi informacjami ... :roll:
AMEN

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona