Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 02, 2026 6:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 08, 2008 4:32 pm 

Piotr Łękarski napisał(a):
Wrazie co z checia pomoge przy torze ale nikt mnie o to nie prosił a ja nie mam w zwyczaju wpychac nosa w nieswoje sprawy.

Artur co do schodów to wiesz ze nie mialy nic do rzeczy :)
Zamiast wybaczania podziekuj za stabilizator bo gdyby nie to to bys nie mial tego pucharka za 3 miajsce :)
Mówiłeś że bedziesz jeżdził elektrykiem na hali, jak juz jestes gotowy to zapraszam cie na zawody na nowym torze, nocleg i micha gratis:)

Dzięki Piotrek, wiem że to Ty postawiłeś mi...... stabilizator :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 14, 2008 8:15 pm 

Cytuj:
Ja bym napisał po prostu że Patryk, a nie że specjalista bo to brzmi trochę smiesznie jak dla mnie

Specjalista to mozna powiedziec o Panu Hermannie Tilke, ale z pewnoscia nie o Patryku.

Cytuj:
nikogo innego nie mamy

Dzieki za slowa otuchy chlopaki. Specjalista moze i nie jestem ale myslalem,ze 8 lat tworzenia projektow i torow,a takze ponad 11 lat czynnego scigania sie daly podstawy na troche inne slowa.
Jesli gdzies mozna zdobyc "papier specjalisty" to dajcie znac,chetnie sie doksztalce i jeszcze lepiej bede robil to co robie.

Co do samego toru:
-jak juz slusznie ktos napisal mamy malo powierzchni by stworzyc tor uniwersalny
-uwazam,ze co jest do wszystkiego jest wrecz do du..
-z ocenami(bez zadnych zlosliwosci pisze) poczekajmy do pierwszych zawodow,na moj gust wszystkie modele w skali 1:10 beda czuly sie na tym torze bardzo dobrze,bo wlasnie pod takie modele powstal
-mamy w kraju juz "latwe,wygladzone,poobcinane" tory (Nowy Sacz,Ruda Sl.)ktore wogole nie podnosza naszych umiejetnosci
-tor w jelczu jak sie okazalo nie nadaje sie nawet pod elektryki,a jak do tej pory od dluzszego czasu jezdza tam tylko spaliny i jakos nikt nie placze w temacie nawrotow ciasniejszych niz na hali
-co do rytmiki toru to oby rzeczywiscie byla zmienna,majac malutkie(ale jednak) doswiadczenie zza granicy wiem,ze jadac na trudniejszy tor gdzie zawody sa wysokiej rangi wychodza nie tylko braki sprzetowe i te zwiazane z wiedza ale takze obycia sie z takim wlasnie ukladem.
-alejki nie sa wezsze niz 3.5m,a prosta ma 4.25(wg projektu),1cm na planie odpowiada 2m w rzeczywistosci.
-na koniec tor ten moze byc zmieniony na przyszly rok,tak wiec wszelkie slowa na jego temat (po zawodach lub treningach) beda wziete pod uwage.

i to czego sobie nie odmowie jako jedyna zapchaj dziura nie specjalista-prosze o uwagi osoby liczace sie w swiatku modelarskim.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 14, 2008 8:42 pm 

Cześć!

Zdjęcia z podestu albo z podwyższenia :) zarzuć Kolego!

:-)

ps: z braku czasu zobaczyć tor mogę po 21 ... dlatego zdjęcia ;-) podrzuć

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 14, 2008 9:09 pm 

Patryk to ja zapchaj dziura...
W przepisach EFRA(tu piszę będąc na kolanach)tor,czyli jego szerokość dla elektryków ma minimum 2 m i 120 mbdługości.W niemieckich przepisach dopuszczają 1,3 szerokości a długość wynika z odległości do max punktu 45m.A więc przyjmując ,ze podest stoi na krawędzi toru,odległość do rogów toru leżących na przeciwległym boku powinna wynosić nie więcej niż 45 m.
Generalnie tory pod elektryki są bardzo kręte,być może to jest powodem poziomu w Polsce(brak treningu w odpowiednich warunkach.Po zawodach w Andernach uważam ,że tor w Kłodzku to lotnisko.Specyfika jazdy modelem elektrycznym(panowanie nad prędkością w każdym zakresie prędkości)daje możliwość jazdy po torach znacznie bardziej skomplikowanych.Tu nie ma sprzęgła ,które zapina się przy jakiś obrotach,albo włącza się drugi bieg.Przy spalinowych jest potrzebnz przestrzeń i płynność dla zachowania jazdy bez tz.dziur.
Wg .wyliczeń tor prawilowy,tylko rozdział pomiędzy odcinkami toru leżącymi blisko,żebybył zabezpieczony skutecznie.
Patryk pozdrawiam,talon na wycieczkę do Rzymu czeka do odebrania...jeśli tor będzie dobry to może dorzucą zwiedzanie Sycylii.
PS.pewien sukces zawodów w Warszawie już został osiągnięty... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 15, 2008 9:19 pm 

Jest szansa aby zobaczyć fotki toru oraz terenu go otaczającego ?
Co do kształtu toru się nie wypowiadam bo jak wszyscy wiedzą amator jestem. Natomiast z mojego punktu widzenia jedyne co się liczy to asfalt, równiutki, fajniutki z mojego doświadczenia jest najlepszy ;)
Chciałbym zobaczyć zdjęcia przed zawodami, jeżeli to możliwe, ciasno mam z czasem i muszę wiedzieć czy warto przekładać swoje sprawy aby móc wystartować w zawodach.

Z góry dzięki za piękne zdjęcia :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 15, 2008 9:38 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Jest szansa aby zobaczyć fotki toru oraz terenu go otaczającego ?
Co do kształtu toru się nie wypowiadam bo jak wszyscy wiedzą amator jestem. Natomiast z mojego punktu widzenia jedyne co się liczy to asfalt, równiutki, fajniutki z mojego doświadczenia jest najlepszy ;)
Chciałbym zobaczyć zdjęcia przed zawodami, jeżeli to możliwe, ciasno mam z czasem i muszę wiedzieć czy warto przekładać swoje sprawy aby móc wystartować w zawodach.

Z góry dzięki za piękne zdjęcia :)

Maciek a byłeś tam i widziałeś asfalt to dookoła się nie rozglądałeś? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 15, 2008 9:42 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Maciek a byłeś tam i widziałeś asfalt to dookoła się nie rozglądałeś? :lol:

No właśnie chyba tam nie byłem, albo byłem a nie wiem, bo rozglądam to ja się zawsze :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 8:25 pm 

Maciek wsiadaj w auto i jedż.Byłem widziałem,warto...Ty możesz mieć problem bo latają nisko samoloty....
Ps.Jedno jest tylko nie do końca pewne czy załatwili....Pogodę. :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 8:57 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Maciek wsiadaj w auto i jedż.Byłem widziałem,warto...Ty możesz mieć problem bo latają nisko samoloty....
Ps.Jedno jest tylko nie do końca pewne czy załatwili....Pogodę. :lol: :lol:

No niestety nie dotrę, za dużo rzeczy na raz by się chciało :D

W każdym razie do miłego, do zobaczyska na następnych.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 18, 2008 9:13 pm 

Chcial bym tylko dodac,ze zamiana dwoch serji zakretow wzdluz prostej wynikla z mojego bledu kiedy robilem pomiary asfaltu,ale jak widac albo jak zobaczycie chlopaki -Siwy i Grzesiu poradzili sobie znakomicie pod moja nieobecnosc. Afalt bardzo rowny.
Pzdr

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 5:46 pm 

Deszczyk troszkę dzisiaj namieszał :lol: a w szcególności to co przyszło na koniec, całkiem sporaśna burza. Oby jutro było lepiej, chociaż do tej 15 :P Może wykonać jakiś taniec Słońca lub coś w tym stylu by się przydało :P

Tytuł:
PostNapisane: So lip 19, 2008 6:59 pm 

Lord napisał(a):
Deszczyk troszkę dzisiaj namieszał :lol: a w szcególności to co przyszło na koniec, całkiem sporaśna burza. Oby jutro było lepiej, chociaż do tej 15 :P Może wykonać jakiś taniec Słońca lub coś w tym stylu by się przydało :P

jutro mały deszcz między 11 a 14ta
temp 22-24st
wiatr 4-6m/s, zachodni
chmury niskie, ale z przebłyskami słońca

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3