Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 12:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 2:07 pm 

[quote="Rafał Piesio"] zapewnieniu sobie pisemnego potwierdzenia poczynionych kiedyś, gdzieś tam, ustaleń, zamiast histeryzować..

i To jest sedno, od którego ta dyskusja powinna się , moim zdaniem zacząć.

Pozdrawiam

Robert Goś

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 2:24 pm 

Szanowny Panie Tadeuszu

Paweł Żelazo napisał(a):
Dlatego gdy w rozmowie z Jaciek Ochocińskim wyszła możliwość zorganizowania w Łodzi imprezy modelarskiej a nie tylko zawodów - "odstąpiłem" termin Łodzi. Przez cały czas ze strony p.Ciećwierza nie było żadnego zainteresowania sprawą zawodów w Lublinie. Żadnego.
Nie wyobrażałem sobie że takim problemem może być zamiana Lublina na Łódż. W czasie zawodów w BC prowadzone były rozmowy, w tym i z p.Ciećwierzem. Padły zobowiązania o dofinansowaniu przez LOK imprezy w Łodzi. Ale efekt jest taki że zawody są w Borzęcinie. Że zmarnowano włożony wysiłek organizatorów w przygotowanie imprezy, że potraktowano ich jak "gówniarzy" to już u nas norma.

I w 100% się z Panem zgadzam, myslę, że czuł bym sie tak samo, tylko proszę miec pretensje do Loku a nie organizatora Zawodów w Borzecinie, chyba nie sadzi Pan, że Norbert poszedł do Loku z pistoletem, postawił wszystkich po murem ze słowami "Borzecin albo życie".
Na temat Waszych rozmów z Lokiem nie będę sie wypowiadał ponieważ nie było mnie przy nich i nie jestem strona w tym sporze.
Rozmowy z Lokiem były prowadzone wcześniej (2 tygodnie przed zawodani w BlueCity) na temat organizacji imprezy w Warszawie albo okolicach, ale Lok odmówił, ze względu na zajete wszystkie terminy i nadmiar organizatorów. Dopiero na zawodach W BlueCity temu dał zielone światło.
Ze strony Norberta nigdy nie było ani chęci ani zamiaru "wykopać" Pana i Pana Jacka Ochocińskiego z organizacji zawodów. Decyzje podjął LOK.
Norbert nie bedzie sie wypowiadał na ten temat ponieważ czuje sie niewinnie oskarżony o podkopy w kierunku Pana i Pana Jacka Ochocińskiego.
Ja osobiście (bo też jestem zwiazany z organizacją tych zawodów) mam żal do Pana że nie pszyszedł pan w Tarnowie do nas wyjaśnic ten temat, obcowaliśmy 2 dni ze soba, mogliśmy to wyjaśnić zamiast publicznie sie spierać i pisac zasłyszane opinie. Mimo wszystko licze na spotkanie i omówienie tej kwestii (mam nadzieje, że Norbert też będzie chciał porozmawiac na ten temat).
Nie bedę więcej pisał na ten temat bo uważam, że dalsza rozmowa nic nie przynosi.

Nam również zależy na promocji modelarstwa.

Będzie nam miło gościć Was na zawodach w Borzecinie.

Paweł Żelazo napisał(a):
PS. Bardzo współczuję tym co z Warszawy mają daleko na zawody. Nie to co my z Lublina.

Nigdy nie negowałem, że Wy z Lublina macie blisko. Ten post był kierowany do kogo innego.

Z powazaniem,

Jakub Lipiński

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 2:24 pm 

Szanowny Kolega Rafał Piesio jak zwykle swoimi słusznymi uwagami stwierdził kto ma rację.
Tyle tylko że nawet w Kodeksie Cywilnym i KPC jest coś takiego jak umowa ustna. To po pierwsze.
A po drugie- słusznie Pan zauważył. Dla niektórych ustne ustalenia z góry są nic niewarte. Wszystko trzeba mieć na piśmie. Czy dla Pana dane przez "partnera" słowo wymaga pisemnego potwierdzenia ? Czy z góry zakłada Pan jego nierzetelność?
Reszta bez komentarza. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 2:56 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Tyle tylko że nawet w Kodeksie Cywilnym i KPC jest coś takiego jak umowa ustna. To po pierwsze.
A po drugie- słusznie Pan zauważył. Dla niektórych ustne ustalenia z góry są nic niewarte. Wszystko trzeba mieć na piśmie. Czy dla Pana dane przez "partnera" słowo wymaga pisemnego potwierdzenia ? Czy z góry zakłada Pan jego nierzetelność?
Reszta bez komentarza. Tadeusz Żelazo

Witam. P. Tadeuszu.
Jest w kodeksach umowa ustna i dlatego sądy mają z tym wiele pracy. Przy ustaleniu prawdy powoływanie się na ustną umowę, jest szczególnie trudne do udowodnienia ( jeśli w ogóle możliwe ) , mamy tego przykład w tej dyskusji. Gwarantuję że 3/4 czytających ten post w ogóle już nie wie o co chodzi?
Moje doświadczenia ( dość długo pracowałem jako dyr. handlowy i prowadziłem swoją firmę ) potwierdza się zasada, że w wielu wypadkach, nawet w pozoru błachych sprawach, powinno się ją zawierać i niestety " z góry" liczyć się z "jego nierzetelnością" partnera. Wyjaśnienie obecnej sytuacji było by o wiele prostrze gdyby taka umowa istniała.

Z całym szacunkiem
Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 3:28 pm 

Jakub Lipiński napisał(a):
Cytuj:
Szanowny Panie Zaremba

Z poważaniem

Jakub Lipiński

Ja z synem jestem tam gdzie mogę być.Jedyną przeszkodą bywa brak czasu.
Post mój był wyłącznie reakcją na górnolotne słowa o konieczności popularyzacji modelarstwa wśród młodzierzy.A żeby "zaszczepić" rodzica
potrzeba trochę czasu.I na pierwsze zawody trudno jest przekonać kogoś do jazdy 300-400 km.
Jak się złapie bakcyla to się robi wszystko pod modelarstwo-trzeba się zarazić.A chodzi o to żeby ,tych "ognisk zarazy" było jak najwięcej.
Pozdrawiam ZAREMBA(St.)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 3:34 pm 

Jakub Lipiński napisał(a):
... Dopiero na zawodach W BlueCity temu dał zielone światło.

Właśnie cała dyskusja o miejscu rozgrywania tych zawodów sprowadza się do tego jednego zdania - na tych samych zawodach zielone światło od tego samego kierującego ruchem dostała poruszająca się prostopadle do Was machina przygotowań imprezy w Łodzi - musiało dojść do kraksy i do niej doszło, reszta to już jest bicie piany. Nie oskarżam nikogo o nic, mam jedynie wyłącznie żal do siebie, że nie udało mi się przekonać Pana Ciećwierza w rozmowie telefonicznej, że jednak umiem rozłożyć wykładzinę na parkiecie, mimo, że na pierwszy rzut oka chuderlak ze mnie. Mam również nadzieję, że uda mi się przekonać Kolegów zawodników, że na ułożonej przeze mnie kiedyś w przyszłości wykładzinie, czy porządnie zamiecionym asfalcie da się jeździć. Na zawody do Borzęcina - jak damy radę - jedziemy, mimo, że w ankiecie głosowałem za Łodzią - ale chyba to jest zrozumiałe. Przecież nam wszystkim chodzi właśnie o to, żeby mieć jak najwięcej imprez - a tych, mam nadzieję, w tym sezonie za mało nie będzie. Jeszcze raz powtarzam, nie mam do nikogo z Was, organizujących kolejne zawody absolutnie żadnych pretensji.

Ostatnio edytowano Pn lut 20, 2006 4:07 pm przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 3:43 pm 

Robert Goś napisał(a):

MIST
Cytuj:
Witam p. ZAREMBĘ.

Widzię, że wrócił Pan już na forum i odpowiada na kolejne pytania. Czy doczekam się odpowiedzi na pytanie, które postawiłem w tym poscie i które konkretnie było skierowane do Pana. CZY PODEJMNIE SIĘ PAN MERYTORYCZNEGO PRZYGOTOWANIA NURTUJĄCYCH NAS SPRAW NA SPOTKANIU ( jeśli do niego dojdzie ) W CZASIE

Witam
Skąd u Pana zdziwienie ,że wróciłem na forum.Zarówno psychicznie jak i fizycznie czuję się doskonale zeby być na forum.
Z przykrością natomiast muszę Pana poinformować,że w Tarnowie doszło do merytorycznego spotkania bez Pańskiego udziału.
Pewne sprawy zostały poruszone ,inne wyjaśnione.Był to znakomity start do dalszych inicjatyw.
Panu zaś polecałbym rolę negocjatora w sporze między LOK,a przedstawicielem F-my ATA,bo znalazł się Pan chyba między młotem ,a kowadłem.
Zainteresowanie Pańskie moją skromną osobą w tej sytuacji nie posiada"merytorycznego "uzasadnienia
Pozdrawiam ZAREMBA(Lesław alias Filip jak mawia Pan Janek)
PS.dla Pańskiej informacji-była nowa drukarka i śędziowie się nią wspaniale posługiwali

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 4:17 pm 

Jan Matukin napisał(a):
W sezonie halowym 2005-2006 Pan Festiwal Modelarstwa zadeklarował zorganizowanie 3 (słownie TRZECH) imprez w Łodzi i Zgierzu i co uzgadniał z Panem Bernadym. Nie odbyła się żadna.

Imprezy w Łodzi i Zgierzu nie odbyły się przez mącenie w przepisach i winę za ten stan rzeczy powinien przypisać Pan głównie sobie. Stawiałem i stawiam sprawę jasno. Jeśli mam za własne środki organizować zawody halowe na wykładzinie oczekuję od LOK-u jasnej sytuacji odnośnie przepisów.
Najpierw ustaliliście panowie że Sprint będzie jeździł w Top Stock.
Później wycofaliście się z tego i powstała klasa 540.
Jak zgodziłem się na takie rozwiązanie to na początku tego sezonu wykluczyliście zapis o plastikowych podwoziach i odpuściliście węgiel.
Ten zabieg spowodował że znowu zawodnicy teamu HPI planujący jazdę w sezonie naszymi modelami dostali kopniaka. Jest to kolejny przykład na brak rzetelności i robienie nas w konia. Wszystko ma swoje granice – moja cierpliwość również.

Jan Matukin napisał(a):
Jeśli osoby z ośrodka łódzkiego będą zmienne w swoich planach (w końcu nie wiadomo kto TAM gra pierwsze skrzypce - X-Ray czy HPI), to kolejne planowanie u NICH kolejnych zawodów zawsze będzie wiązać się z dużym ryzykiem.

Ryzyka nie ma żadnego gdyby LOK nie siał zamętu, trzymał się ustaleń i nie starał za wszelka cenę pokazać kto tu rządzi. Ostatnio tylko na tym się skupiacie. Nie wiem o jakich skrzypcach Pan pisze ale widzę ze sztukę dezinformacji opanował Pan perfekcyjnie.

Jan Matukin napisał(a):
W innym temacie Pan Festiwal Modelarstwa postawił sprawę krótko i jasno - nie umieściliście w przepisach klasy Top Stock podwozia modelu Sprint 2, to nie zrobię zawodów. Teraz walczy o nie jak lew i zrobił nawet ankietę. Uważam, że szantaż i kłótnie organizatorów nie przysłużą się polskemu modelarstwu - powinni porozumieć się przy zielonym stoliku i nie sprowadzać argumentacji do karczemnego poziomu.
Proponuję zamknąć temat - zawody jeszcze się nie odbyły, a już zostały totalnie zdezawuowane.

Po raz kolejny zdezawuowany został LOK jako decydent i kolejna pozytywna inicjatywa został przez Was pogrzebana.
Dziękuję za dobra radę co do „zielonego stolika” ale to już jest fakt a co do dalszego rozwoju sytuacji zobaczymy czy Państwo mieliście rację podejmując walkę zamiast Współpracy.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 7:11 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
Robert Goś napisał(a):

MIST
Cytuj:
Witam p. ZAREMBĘ.

Widzię, że wrócił Pan już na forum i odpowiada na kolejne pytania. Czy doczekam się odpowiedzi na pytanie, które postawiłem w tym poscie i które konkretnie było skierowane do Pana. CZY PODEJMNIE SIĘ PAN MERYTORYCZNEGO PRZYGOTOWANIA NURTUJĄCYCH NAS SPRAW NA SPOTKANIU ( jeśli do niego dojdzie ) W CZASIE

Witam
Skąd u Pana zdziwienie ,że wróciłem na forum.Zarówno psychicznie jak i fizycznie czuję się doskonale zeby być na forum.
Z przykrością natomiast muszę Pana poinformować,że w Tarnowie doszło do merytorycznego spotkania bez Pańskiego udziału.
Pewne sprawy zostały poruszone ,inne wyjaśnione.Był to znakomity start do dalszych inicjatyw.
Panu zaś polecałbym rolę negocjatora w sporze między LOK,a przedstawicielem F-my ATA,bo znalazł się Pan chyba między młotem ,a kowadłem.
Zainteresowanie Pańskie moją skromną osobą w tej sytuacji nie posiada"merytorycznego "uzasadnienia
PS.dla Pańskiej informacji-była nowa drukarka i śędziowie się nią wspaniale posługiwali

Miedzy LOK a ATA nie ma konfliktu.
Zbyszek i Niko dobrze sie dogaduja.

Za to jest różnica zdań między mną a Zbyszkiem.
Znamy sie od tak dawna ze to raczej normalne.

Na dodatek przez 15 lat jak startuje samochodami duzo widzialem.

Moje pierwsze zawody (F3-E) na jakich bylem odbyly sie zaraz po tym jak spadl samolot w Kabatach. Bylo to tak dawno temu ze juz nie pamietam ktory to byl rok.

Pozdrawiam
Jacek Zurek

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 7:15 pm 

A to kamień z serca.Poprostu Pana bardziej kojarzyłem z ATA niż Pana Gosia.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 7:28 pm 

Robert Goś napisał(a):

MIST
Cytuj:
Witam p. ZAREMBĘ.

Witam

Witam Pana Panie " Lesławalias Filip jak mawia Pan Janek " i jak się Pan sam nazywa.

Moje zdziwienie było spowodowane tym, iż długo nie czytałem Pańskich " pouczających wypowiedzi na forum. Nie miał też kto " podnosić ciśnienia" na forum, Pan robi to doskonale, jest w tym wręcz mistrzem.

Jak pan pisze w Tarnowie doszło do " merytorycznego " spotkania bez mojego udziału ( co dokładnie Pan zaakcentował ). Pisze Pan również " był to znakomity start do dalszych inicjatyw" . Rozumiem, że został Pan rzecznikiem Noewgo Związku gdyż jako pierwszy pozwolił Pan sobie na wypowiedź w jego imieniu, który jeszcze nie powstał, a już zaczyna dzielić srodowisko modelarzy na LEPSZYCH I GORSZYCH. Dobry początek, nie ma co ? Czyżby "inicjatywy" też szły w tą stronę ? ? A czy miedzy innymi nie to zarzucaliśmy LOK-owi we wcześniejszych postach ? Wcześniej dobrzy byli Ci co sprzyjali LKO-owi, teraz dobrzy będą Ci, którzy przychylnie będą się wypowiadać o Zwiazku. Jednym słowem - CZY CHODZI TYLKO O ZMIANĘ SZYLDU ?

Dalej twierdzę, że spotkanie reprezentacji z wszystkich środowisk modelarzy kołowych powinno się odbyć w Łomiankach i moja inicjatywa pójdzie w tym kierunku, jednak wcześniej porozumiem się w tej sprawie z komandorem sekcji. Do przygotowania merytorycznej strony tego spotkania serdzcznie Pana zapraszam.

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 7:31 pm 

I tu jest racja.
Jestem bardzo zwiazany z ATA.

ale rownoczesnie jestem modelarzem i administratorem forum

na forum musze byc obiektywny i dlatego moje wojny ze Zbyszkiem
wiem, ze nie ma racji. mam argumenty. znam uklady. wiele widzialem i slyszalem

generalnie jest tak
jestem zwiazany z ATA i doradzam Niko w sprawach sportowych
od wielu lat w tym siedze i znam wiele osob

Niko prowadzi swoje ustalenia a ja swpje
jak wszystko sie zgadza to nie ma problemu

jak Niko dogaduje sie ze Zbyszkiem a ja mam inne zdanie to jest zgrzyt

Pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 7:39 pm 

Witam.

Czyżby z tym czuciem " psychicznym i fizycznym" było coś jednak nie tak ? Najpierw pan wymyśla jakiś konflikt LOK-u z ATĄ, którego nigdy nie było. Gdy Jacek, występujący tutaj jako Jacek, tłumaczy Panu,że Jego prywatne zdanie różni się od zdania Zbyszka Ciećwierza robi Pan przypis jak wyżej ?

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 7:53 pm 

Pisze Zaremba Lesław do Pana Gosia.
Napiszę teraz wprost i dosadnie i może Pan wyciągnie z tego jakieś wnioski.
Gdzie Pańska "mądrość", na którą się Pan powoływał i obiecał forumowiczom nie dyskutować ze mną.Widzę,że stałem się dla Pana Tlenem i nie potrafi Pan żyć bez moich postów.Być może czuje Pan,że to poszerza pańskie horyzonty,ale ja nie będę dalej reagował na Pańskie zaczepki.
I w tym przypadku wcale nie powołam się na mądrość, tylko na czyste lenistwo i radzę Panu to samo bo jak się okazuje z tym pierwszym Panu nie wyszło.Pisze Pan o jakiś rzecznikach,szyldach, czy wnioski podpowiada Panu rozhulana wyobrażnia?
Proszę jeszcze poinformować mnie jakie środowisko Pan reprezentuje.
"I to by było na tyle" jak mawiął pewien Profesor.
Proszę pod moim adresem się wewnętrznie nie wypalać ia i tak będę następne Pańskie posty ignorował.
Pozdrawiam zmęczony po zawodach w Tarnowie Zaremba

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 8:50 pm 

Szanowny p.Robercie.
Nigdzie Leszek nie napisał o nowej organizacji ani związku. Nigdzie nie było mowy na lepszych i gorszych. Jeżeli się mylę - to proszę wskazać odpowiedni cytat.
W innym miejscu napisałem coś o Armii Czerwonej. LOK był, jest i pewnie będzie. Ale to nie oznacza że nie mogą pokazać się na rynku inni organizatorzy. Jak zajrzy Pan do naszych południowych sąsiadów to zobaczy Pan że obok Mistrzostw Czech są zawody Lesters Cup, Tora Cup, Hanacky Puchar, GP Trebic i jeszcze parę innych. A u nas każde zawody muszą być eliminacją MP? A jeżeli pokaże się organizator któremu będzie zależało na zorganizowaniu zawodów które nie będą miały rangi eliminacji MP ale bedą miały tak silną obsadę że nasi zawodnicy nie zmieszczą się na pudle - to to ma być dzielenie na lepszych i gorszych? Podział jakiś się pokaże. Ale będzie on wynikał z interesów organizatora. Nie można robić zawodów na najwyższym poziomie dla wszystkich. Każdy z organizatorów będzie wybierał sobie klasy, w jakich zostaną rozegrany zawody. Ale dzięki temu możliwe będzie rozegranie zawodów jednodniowych przy 7 jazdach w każdej klasie. Wiekszośc zawodników ma po kilka pakietów akusów. Spokojnie mozna jeżdzić poszczególne biegi co 50 minut. I zaczynać zawody o godzinie 10. Dając czas na treningi od godziny 7.
Trzeba tylko aby organizator był zainteresowany zorganizowaniem zawodów o jak najwyższym poziomie sportowym. A nie żeby zebrać jak najwięcej opłat za startowe. Z czego podobno 30 % ma być przekazane do LOK-u.
I tu sprawa zasadnicza. Nie tylko w Tarnowie, ale już wcześniej w kontaktach personalnych prowadzone były rozmowy o takim projekcie.
Tyle tylko ze nikt nie myśli o zakładaniu nowej organizacji czy podziału na lepszych i gorszych. Każdy może brać sie za organizacje zawodów w jego interesujących klasach.
I to by było na tyle.
Mam tylko jeszcze jedną uwagę. To Pan razem z p.Piesio najlepiej spentowaliście uwagami o umowach pisemnych wiarygodnośc pewnego Pana. W najśmielszych marzeniach nie oczekiwałem takiej pomocy z Waszej strony.
Tadeusz Żelazo - vel Stare Żelazko

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 182 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona