Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 6:27 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 9:03 pm 

Trzeba mieć swój charakter, znaczy być inwidualnym.
Ale nasza Polska to chyba nie inwidualizm tylko odszczepieństwo (chodzi mi o ceny) :lol: .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 9:08 pm 

jeżeli kogoś stać na model za minimum 2000zł to dalsze wydatki chyba nie są mu obce cenowo.....

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 10:38 pm 

Mateusz Kwaśniewski \":)\" napisał(a):
Panie Grzegorzu czemu Pan tak przekonuj do tego Revo :wink: ??

niby gdzie w moim poscie przekonuje kogos do REVO ?? To ze w pierwszej 12 bylo ich az 8 szt jest FAKTEM.

Cytuj:
W USA a zobaczmy w Niemczech co u nic jest modelem roku Hpi savage , a w Polsce kto wygrał w Zgierzu 1.) gs 2.) Hpi savage 3.) TnX
Zawody w Murowanej 1.) gs 2.) Hpi savage 3.) niepamietam ale chyba Tnx , więc Revo , savage czy Tnx to zależy od gustu a przedewszystkim od umiejętności kierowcy .

nie pisze jaki model zostal modelem roku w niemczech lecz podalem tylko wyniki z nawiekszej imprezy dla modeli MT na swiecie. I jakos tam w pierwszej 12 nie znalazl sie ani jeden Savage, i to jest kolejny FAKT.

chyba nie probojesz porownac imprezy PROLINE MAXX CHALANGE do imprezy w zgiezu czy goslinie :lol:

Cytuj:
Ps: czemu każdy wzoruje sie na USA .............

bo to wlasnie z USA trafily do nas wszystkie Savage, REVO, MAXXY itd. bo to wlasnie USA jest pionierem w modelach r/c a nie my polacy :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 10:00 am 

Ps: czemu każdy wzoruje sie na USA ,

A ja mam do Ciebie pytanie: po co wywarzac otwarte drzwi i tworzyc na nowo przepisy?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 04, 2005 4:40 pm 

nie mówie o przepisach tylko , jak cos w stanach jest modne to i w Polsce ( to tak ogólnie) , wiadomo ze jak są już przepisy to niebedziemy nowych wymyślać .
Do Pana Grzegorza (Rojna)
No to przepraszam , poprosu tak mi sie wydawało .
Fakt faktem ze Hpi savage nie ma na tych listach , pewnie dlatego robia HPI Challenge (słowa Macieja Bartoszka ) , a wedug mnie 70% wygranej zależy od kierowcy :) (wiadomo sprzęt też sie liczy )
Pozdrawiam

Teraz : LIGHTNING Pro R (i silnik LRP28R) z Futabą 3PK :D
Było : X'ray T1 Evo 2 , TL-01 i HPi Savage 25 ,Serpente impulse carbo

Tel. kom 695-606-272
GG: 5752021

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 05, 2005 10:02 am 

Panie Grzegorzu czemu Pan tak przekonuj do tego Revo

Panie Mateuszu, czy jest jakis powod dla ktorego nie mogl bym przekonywac do modeli ktore zajmuja czolowe miejsca na swiatowych imprezach ??

Czy twierdzisc ze modele REVO, LST i MGT nie sa godne uwagi, swiat sie nie obraca wokol modeli Savage, jak to udowodniono podczas Proline Challange.

Piszesz ze w Niemczech Savage zostal modelem Roku, A ja pisze ze modelem roku zostalo REVO w USA, i dodam jeszcze ze w Niemczech Monster Manie wygal model THUNDER TIGER MTA-4, MTA-4 zajelo pierwsze 2 miejsca i w pierwszej 10 mialo 3 modele, dla nie wtajemniczonych, MTA-4 jest tym samym modelem co Associated MGT tyle ze produkowany przez Thunder Tiger. ( ASSOIATED i THUNDER TIGER to powoli 1 firma )

Ja panie Mateuszy przedstawiam tylko wyniki i dane ze swiata modelarstwa, zyjemy w demokratycznym kraju, kazdy moze miec wlasne zdanie i co najwazniejsz prawo wyboru.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 05, 2005 10:55 am 

nie no każdy ma prawo do czegoś przekonywać , tylko ostatnio dużo sie słyszy o porównywaniu REvo i Savage , każdy ma model jaki chce :)
No LST jest warte uwagi , ale mi nie przypada do gustu .
Wole już S-maxxa (Pan też takiego ma ) ale widziałem fajnie tuningowanego w Murowanej ale nie startował w zawodach .
Pozdrawiam

Tel. kom 695-606-272

Tytuł:
PostNapisane: N sie 07, 2005 8:20 pm 

Cześć , pragne dodać swoją opinie na temat Revo ,moje doświadczenia znim są takie że napewno jest to godny polecenia model i napewno wytrzymalszy od savage co zaobserwowałem w krakowie na wilczych dołach jak ktoś zna przy skokach z 8-10 metrów w dół na 5 skoków przy savage cztery razy coś odpadało przy revo tylko raz.....Moze to głupie porównanie ale jest to jakiś mały procencik który przekonuje na korzys revo....... :wink: Pozatym osobiście czytająć niektóre tematy na forum i wypowiedzi Hpi stwierdzam że nigdy nie kupie żadnego modelu hpi w Polsce za granicą może ...

Tytuł:
PostNapisane: N sie 07, 2005 8:33 pm 

Crawler napisał(a):
Pozatym osobiście czytająć niektóre tematy na forum i wypowiedzi Hpi stwierdzam że nigdy nie kupie żadnego modelu hpi w Polsce za granicą może ...

A co cię tak zraziło do HPI Polska ???

Tytuł:
PostNapisane: N sie 07, 2005 8:36 pm 

ja rzuciłem savem z busa około 2.8 metra , raz tylko w lesie mam takie urwisko z 3-4 metry i sie rozpedziłem i w powietrzu zachaczyłem kołem o drzewo :( i jeden bok sie troche wygioł (ale to dlatego ze tuleijki nie skreciłem ) a tak to oprucz silnika niemiałem zadnych problemów :)
Pozdrawiam

Tel. kom 695-606-272

Tytuł:
PostNapisane: N sie 07, 2005 9:53 pm 

Wole już S-maxxa (Pan też takiego ma ) ale widziałem fajnie tuningowanego w Murowanej ale nie startował w zawodach .
Pozdrawiam

Witam ten s-max w murowanej był Marcina Jasińskiego i ten s-max jest przygotowany do zawodów przez fabrycznego kierowce traxxasa i ten s-max jest na sprzedaż na allegro. Polecam go widziałem jak on smiga normalnie torpeda :lol:

Pozdrawiam Paweł Waluś

Tytuł:
PostNapisane: N sie 07, 2005 10:04 pm 

A ja polecam z całego serca Tamiya TNX

Mam wrażenie, że jest jednak lepszy od REVO.
A już na pewno od HPI SAVAGE.

Zapraszam do rzeczowej technicznej dyskusji na temat Mosterów.

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 08, 2005 7:54 am 

Ja myśle, że na chwile obecną nie ma sensu prowadzenia polemiki, który to model MT jest lepszy a to z bardzo prostej przyczyny, mamy za mało doświadczenia, żeby takie wnioski wyciągać. Klasa MT dopiero raczkuje w naszym pieknym kraju, co widać doskonale na zawodach. Gro modeli to są poprostu stock'i prosto z kartona, wogóle nie przygotowane do zawodów. Dlatego nie piszmy "ten model jest lepszy od ..." bo potem mamy takie przypadki jak np Kurek111, kupił sobie "najlepszy" model Revo, do niego "najlepszy" silnik RB TM323 i co ?? I nie przejechał nawet eliminacji. Ważniejsze są umiejętności kierowcy i wiedza techniczna a nie posiadanie "najlepszego" modelu.
To że wyniki PROLINE MAXX CHALANGE są takie, to nie znaczy, że mamy się zaraz na tym wzorować, bo tutaj Grzesiek nie wspomniał o jednej bardzo istotnej sprawie, te modele były solidnie przygotowane do zawodów i nie były to modele prosto z kartonika :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 08, 2005 10:26 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Mam wrażenie, że jest jednak lepszy od REVO.
A już na pewno od HPI SAVAGE.

Jacek, nie ma NAJLEPSZEGO modelu, sa modele ktorymi mozna sie scigac na zawodach i jest ta reszta ktorymi mozna sie pobawic przed domem :D

Maciej Bartoszek napisał(a):
Ja myśle, że na chwile obecną nie ma sensu prowadzenia polemiki, który to model MT jest lepszy a to z bardzo prostej przyczyny, mamy za mało doświadczenia, żeby takie wnioski wyciągać.

Ale nie musiymy sie opierac na NASZYM doswiadczeniu, swiat jest wielki, w USA juz maja potezne doswiadczenie o modelach MT, wystarczy spojzec na wyniki z duzych imprez modlei MT aby wiedziec jakie model sie licza w tej klasie :D

Maciej Bartoszek napisał(a):
te modele były solidnie przygotowane do zawodów i nie były to modele prosto z kartonika :wink:

Masz na mysli to ze wszystko co orginalne w modelach zostalo wymienione :?: :?:

czy

- dobrany olej w amortyzatorach
- dobrany silkikon w dyferencjalach
- prawidlowo ustawiona geometria kol
- prawidlowo ustawiony skok amortyzatorow
- odpowiednio dobrane opony
itd.

Najwazniejsze jest konstrukcja zawieszenia i podwozia, to ze Suzuki Vitara wyglada jak auto terenowe wcale nie oznacze ze sie do tego nadaje :lol:

Sam model tez nie wygrywa, ale bardzo dobry kierowca jazdzacy zlym konstrukcyjnie modelem tez nie ma szans :(

Ostatnio edytowano Pn sie 08, 2005 2:11 pm przez ROJNA, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 08, 2005 11:14 am 
Raflee

Dla niektorych chyba przygotowanie modelu na zawody MT konczy sie na wymianie polowy czesci na aluminowe, zeby to bardziej przypominalo czlog :D
Zebyscie niewiem czym jezdzili, nie wiem ile jezdzili i nie wiem jak dobrze jezdzili to i tak nie macie sznas, z modelem ktory zostal naprawde przygotowany. Nie chodzi o to, zeby kupic sobie np. najlepszy w polskiej anakiecie model, do tego jakis fajny silniczek i jedziesz... bo najpierw trzeba sie nauczyc jezdzic a pozniej sie wziasc za cos co ma wieksza moc... a nie zawsze mocniejsze znaczy lepsze :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona