Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 1:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: So wrz 12, 2009 2:58 pm 

Michał Kowalski napisał(a):
modele HPI SAVAGE stworzone są do skoków-prawdziwego offroadu a nie do jeżdżenia po płaskim podłożu .

Ha ha :lol: Szkoda tylko, że nie wytrzymują takich ewolucji :lol:

JAMMIN X1X CRT
XRAY M18
GG 6022429

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So wrz 12, 2009 4:09 pm 

Bartek Józwiak napisał(a):
Michał Kowalski napisał(a):
modele HPI SAVAGE stworzone są do skoków-prawdziwego offroadu a nie do jeżdżenia po płaskim podłożu .

Ha ha :lol: Szkoda tylko, że nie wytrzymują takich ewolucji :lol:

Chyba mieliśmy inne Savy... :twisted:

PostNapisane: So wrz 12, 2009 6:05 pm 

To do mnie ?

JAMMIN X1X CRT
XRAY M18
GG 6022429

PostNapisane: So wrz 12, 2009 7:45 pm 

Tak.
Możesz to jakoś uzasadnić? Bo jeździliśmy w Piasecznie również Savem i to co on przeżywał przechodziło ludzkie pojęcie, więc ten komentarz chyba trochę nie na miejscu.

PostNapisane: So wrz 12, 2009 9:27 pm 

Może... ja mam inne zdanie na temat wytrzymałości Sava... koniec tematu. To nie jest odpowiedni dział na tego typu dyskusje. Pozdrawiam

JAMMIN X1X CRT
XRAY M18
GG 6022429

PostNapisane: N wrz 13, 2009 12:11 am 

Witam wszystkich.

Czytam, czytam, czytam i ... fajny pomysł na nabijanie licznika postów.
Każdy z moich "przedmówców" (albo raczej "przedpiszców") ma rację :

1. Fakt - Off Road w wydaniu HPI nabiera nowego wymiaru. W związku z powyższym proponuję dopuścić do klas Off road modele w pełni OFF ROAD'owe (na takie podłoże jak w Konstantynowie Ł. ) , jak Nitro RS4 RTR 3 EVO+ (hi hi hi)...
2. Ale z drugiej strony chodzi o zabawę, pierwiastek współzawodnictwa i emocje. Jest propozycja i od nas zależy czy z niej skorzystamy, czy nie.
3. Wielu z nas ponarzeka, popisze słowa krytyki, że już nigdy więcej, itd. a potem i tak przybędzie na zawody, niezależnie na jakim podłożu będą się odbywały. (Patrz ostatnie kamyczki obok Hali Sportowej w Łodzi...)
4. Oczywistym jest, że budowa toru na terenie "neutralnym", żeby nie napisać niczyim, z czasem się dewaluuje. Pamiętamy Malinkę na początku... Był fajny torek, ale niestety dorwali się do niego fanatycy motorków, rowerków, quadów i Bóg wie jeszcze czego i zrobiły z toru wyboistą piaskownicę (Baje też dołożyły swoje - nie ma się co oszukiwać). Ma sens budowa takiego toru (torów - bo naprawdę trudno jest pogodzić jakość nawierzchni dla Savików, po jazdach Bajami) na terenie własnym, pilnowanym, zabezpieczonym, dozorowanym, zamkniętym (niepotrzebne skreślić). Ma on wtedy szansę istnieć dłużej niż jeden sezon. Ale z drugiej strony (odrobina dziegciu) taki dystrybutor jak HPI Polska, który uważam (jeżeli się mylę - proszę o sprostowanie) ma znaczący udział w rynku modeli nie miał jeszcze "swojego" toru... to chyba wstyd, a jak nie wstyd, to chociażby obciach.
Wspomnę o torze u Stiepy, inicjatywie społecznej na poligonie, i idąc dalej Piaseczno... Ja bym się zaczerwienił...

Reasumując - wylaliśmy swoje żale, upuściliśmy ciśnienie złego humory, więc do zobaczenia na Off roadowej kostce w Kansasie.

Pozdrawiam wszystkich

Marcin

PostNapisane: N wrz 13, 2009 8:22 am 

Marcin Pytel napisał(a):
Wspomnę o torze u Stiepy, inicjatywie społecznej na poligonie, i idąc dalej Piaseczno... Ja bym się zaczerwienił...
Marcin

:)
Jako pierwsi zbudowaliśmy tor off-road w Łodzi i od kilku lat organizujemy niezależny cykl zawodów.
Wielu z Was stawiało tam pierwsze kroki.
Co z tego że powstały nowe tory skoro nie można na nich zorganizować zawodów wszystkich klas.
Ludzie włożyli w to dużo pracy a efekt jest taki że musi powstać kolejny czwarty obiekt na którym będzie wszystko w jednym miejscu.
Czy naprawdę uważasz ze ja powinienem się czerwienić ? :wink:

Z innej beczki

PostNapisane: N wrz 13, 2009 8:46 am 

Ja uwazam ze jest nie dziwie sie Darkowi Stefanowiczowi ze nie chce zeby baje jezdzily tez bym niechcial a ciebie Darku tez rozumiem dla ciebie baje to interes poniewaz sprzedajesz te modele i serwis do nich wiec mysle ze jest sie czego wstydzic zajmujesz sie juz dlugo modelarstwem napewno dluzej niz ja i niewiez jakie by byly straty na takim torze po bajach doskonale wiesz jednak fajnie jest wpasc do kogos na tor narobic strat i pozniej powiedziec dowidzenia a reszta chlopakow z lodzi lub okolic bedzie musiala naprawiac straty po tych bajach nie oszukujmy sie tylko w warunkach polski sa eliminacje IC5 i IC8 na jednym torze i to tez juz nie wszedzie jak sobie wyobrazasz jazde pozniej bagusem po dolach. Mimo wszystko juz fajniej by bylo na malince ale problem polega na tym ze tam juz trzeba by włożyc troszke pracy w jej przygotowanie a nie rozstawic napompowane bandy, kilka opon i skocznie ktore napedzaja koniunkture sprzedazy czesci naprawde bardzo mi sie podoba jak juz wczesniej pisalem na waszych zawodach pomimo licznych problemow technicznych jakie wystepowaly nawet w malince uwazam ze do tej pory jedne zawody byly na super torze jak na nasze warunki Nierada i kto nie byl niech załuje Ja napewno tez wpadne na zawody nawet dla samej atmosfery ale czy jezdzic bede niewiem okarze sie. Wiec do zobaczenie w sobote na HPI CHELLENGE

PostNapisane: N wrz 13, 2009 9:04 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Co z tego że powstały nowe tory skoro nie można na nich zorganizować zawodów wszystkich klas.
Ludzie włożyli w to dużo pracy a efekt jest taki że musi powstać kolejny czwarty obiekt na którym będzie wszystko w jednym miejscu.
Czy naprawdę uważasz ze ja powinienem się czerwienić ? :wink:

To kto powinien się czerwienić? Społeczność "poligonowa"?

PostNapisane: N wrz 13, 2009 10:49 am 

Witam

Jako pierwsi zbudowaliśmy tor off-road w Łodzi i od kilku lat organizujemy niezależny cykl zawodów.
Wielu z Was stawiało tam pierwsze kroki.

Darku - masz całkowitą rację. My z Kamilem jesteśmy tego najlepszym przykładem. Dzięki kilku osobom (między innymi Tobie, Stiepie Tomkowi B) , oraz MALINCE - zainteresowaliśmy się tematem i jesteśmy w nim cały czas. Nikt tego Ci nie odbiera. To tak jak z pierwszą miłością i pierwszym razem. Tego się nie zapomina...

Natomiast pisząc o "czerwienieniu się" miałem na myśli, że HPI rozwijając się powinno pomyśleć o takim torze, jak kiedyś była Malinka. To inwestycja która zwróci się. Poza tym to marketing (szeroko rozumiany) i reklama, oraz jakość handlowa. To wygląda tak jakby HPI osiadło na laurach, a wy klienci "róbta co chceta", bo i tak kupicie u mnie... Niestety tak to wygląda . Wiem, że to mocne słowa, ale cóż - kiedyś musiały paść.

Pozdrawiam

Marcin

PostNapisane: N wrz 13, 2009 12:56 pm 

podpisuje sie po tymi slowami "Natomiast pisząc o "czerwienieniu się" miałem na myśli, że HPI rozwijając się powinno pomyśleć o takim torze, jak kiedyś była Malinka. To inwestycja która zwróci się. Poza tym to marketing (szeroko rozumiany) i reklama, oraz jakość handlowa. To wygląda tak jakby HPI osiadło na laurach, a wy klienci "róbta co chceta", bo i tak kupicie u mnie... Niestety tak to wygląda . Wiem, że to mocne słowa, ale cóż - kiedyś musiały paść." Bo tak to naprawde wyglada dlatego jezdze czym jezdze :D

PostNapisane: N wrz 13, 2009 4:45 pm 

Marcin Pytel napisał(a):
To wygląda tak jakby HPI osiadło na laurach, a wy klienci "róbta co chceta", bo i tak kupicie u mnie... Niestety tak to wygląda . Wiem, że to mocne słowa, ale cóż - kiedyś musiały paść.Marcin

Marcinie – „ Barł Pan coś ? ” :lol:
Jaki dystrybutor poza HPI robi cykl imprez off-road i jak oceniacie w takim razie postawę innych dystrybutorów którzy nie robią zawodów.
Na czym oni spoczywają? :D

PostNapisane: N wrz 13, 2009 6:40 pm 

A może czas w Off-road na zawody na poziomie ETS jakie były w Warszawie z udziałem światowei czołówki...?

PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 1:01 pm 

P.s.
Wygląda na to ze VI eliminacja i finał również będzie na twardym podłożu. :wink:
Na czym oni spoczywają?

:( Sympatyczna wiadomość jak na rozpoczęście II połowy sezonu Off-road w HPI :( Ciesze się że nie czekałem na tą wiadomość całe wakacje tylko bawiłem się u konkurencji w prawdziwy off-road :D
- oni spoczywają w spokoju ale do czasu - tak myślę, Rcmodelsport już raz tak przekombinował status swoich zawodów o puchar że zrobiły się z tego Eliminacje MP (Kraków) na których nie byłem (Status tych zawodów zmieniono w informatorze 5 dni przed zawodami, zbyt późno dowiedziałem się że to są EMP) :evil: Jak widać porozumienie w tym przypadku dało efekty. Myślę że inni dystrybutorzy są w stanie przeprowadzić nawet swój cykl zawodów tylko nie ma tam osób które od podstaw potrafiłyby się tym zajać.

p.s Czy finały zdążą się odbyć jeszcze w tym roku ? wszyscy pamiętamy jak to było... :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 9:38 pm 

Witam!
Wiecie jak tak czytam te wypowiedzi to źle mi sie robi (wg mnie nabijalnia postow)!
Ludzie niechcecie brac udzialu w imprezie niebierzcie proste!!!HPI i tak nie zmieni miejsca a sami sobie orzydzacie tak jak przed 2 i 4 eliminacja (latajace kamienie itp bzdury)bo bylo ok sprawdzenie jak modele zachwoja sie na roznych trasach!Fak fakte jest ze niejest to zbytnie podloze do off road ale dobry zawodnik z dobrym sprzetem wszedzie pojedzie nawet po kostce!!!(robia przeciez opony na asfalt) :D
Wiecie jeden z przedmowcow mial racje wezcie i sami sprobojcie cos takiego zorganizowac z tyloma klasami itp
Ja cos na ten temat moge powiedziec bo juz troszke nad papierkami siedze z modelarstwa itp!
Ciezko jest zorganizowac fajny spot a nieboze zawody!!!

Wiec wielkie podziekowania dla organizatorow za to ze wogole sa zawody!!!

Zreszta organizatorzy tez maja racje po co buduje sie tory z koro po nich niemozna smigac modelami dla szpanu,picu???
A pozaty zaczynam od dluzszego czasu zauwazac ze ludzia coraz trudniej dogodzic bo dasz pale a chce cala dlon!!!

Tyle co mialem do napisania!!!
Pozdrawiam dozobaczenia na zawodach!!!
PS To tylko moje zdanie wiec prosze nie krytykowac kazdy ma swoje!!!

Carson Comanche TUNING
TT-01 Tuning
HPI E-firestorm 10T Tuning
Bycmo Tuning
Axial AX-10
Team Losi Micro T
HPI Micro RS4 Sport
...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona