Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 9:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 18, 2007 11:35 am 

Witam,
miło powitać kolegów z zagranicy. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby zawodnicy z zagranicy uczesniczyli w naszych zawodach. Trzeba tylko spełnić dwa podstawowe warunki: mieć przygotowany model wg obowiązujących przepisów (link do nich podał kolego powyżej) oraz opłacić licencję lok na 2007 rok (nawa 40 zł senior, 20 zł junior, młodzik).
Licencję będzie można wykupić na miejscu u mnie.

PS
Zapraszamy i nie czytajcie wszystkiego co tu piszą. Niektórzy nie mogą żyć bez dogryzania drugim.

Pozdrawiam
Trener Koordynator KMK LOK

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 1:17 am 

Andrzej,

Z całym szacunkiem do Twojej osoby, ale Leszek ma rację. Dlatego między innymi zrezygnowałem (nie tylko ja) ze startów na hali. Nie może być tak, że jest to EMP, a w rubryce "skład sędziowski" jest wpisany kierownik w osobie dodatkowo organizatora, a co najważniejsze dystrybutora! Działanie to ma na celu wypromowanie JEDNEGO, i nie musisz tego przyznawać publicznie... Coś chyba jest nie tak??? Jeśłi dystrybutorowi zależy na promocji marki, ktorą sprzedaje, niech zrobi PRYWATNĄ, osobną klasyfikację modeli i sprawa załatwiona. Tak jak to ma miejsce w spalinkach. Sam (chyba) byłeś uhonorowany za udział w Serpent Series, więc mechanizm znasz. Przy okazji MP dystrybutor prowadzi własną klasyfikację i nagradza zawodników jeżdżących jego modelami. To co będzie miało miejsce w Poznaniu to jest moim zdaniem wyśmiewanie się ze sportowców- modelarzy, nie zapominajmy, że ma to być sport, ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 6:55 am 

Dobrze by było żeby kierownikiem zawodów była osoba kompetentna ze środowiska i odpowiadała nie tylko za dobrze rozwieszone reklamy.

PS.Andrzej ,a tak z ciekawości po której jesteś stronie w obecnej wojence "na górze"...?

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 9:11 am 

o rany chyba nie nadazam....moze mi troche wyklarujecie o co tu tak wlasciwie chodzi?

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 9:22 am 

Lesław, jestem zawsze po stronie dobram modelarzy, którym sam jestem. Ciężko mnie będzie przeprowadzić na złą stronę mocy. Obecnie jestem na etapie zbierania materiałów dowodowych. Ale nie chciał bym tutaj za dużo się rozposywać i pisać w temacie tego postu nie na temat. Poczekajmy do zawodów. tam się wiele wyjaśni. Dodatko przyjeżdża Pan Malion i na pewno wszystko nam wyjaśni. Na razie nie czepiałbym się Pana Niko do czasu wyjaśnienia sprawy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 9:56 am 

iirenaa napisał(a):
o rany chyba nie nadazam....moze mi troche wyklarujecie o co tu tak wlasciwie chodzi?

Witam.

pozdrawiam

Robert Goś

wyedytowałem sam, aby nie trudzić admina

Ostatnio edytowano Śr paź 31, 2007 1:35 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 10:21 am 

Robert Goś napisał(a):
Witam.

Nie wiesz ??? Gdzie dwóch Polaków - tam trzy zdania !!!

pozdrawiam

Robert Goś

To jest wytłumaczenie bardzo płytkie.Sprawa jest bardziej zawiła i nie jest to problem dwóch "polaczków"tylko całego środowiska modelarskiego w Polsce.Chodzi o organizację reprezentującą modelarzy i o ludzi ,którzy o pewnych sprawach decydują.
Mówiąc w przenośni:trzeba przerobić obecny cyrk,na chociaż teatr komediowy... :D

Ps.Irena tu się musisz zgłosić:http://rccars-poland.eu/?q=zawody/info/37/reg

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 10:29 am 

hihihihi...............dokladnie tak.

Dla mnie zawody to jest zabawa, rywalizacja. Najwazniejsza jest atmosfera wsrod zawodnikow. Jesli jest nie zdrowa to i zawody sa do .... .
Przeciez nie jest wazne kto gdzie jest opisany czy na jakiej liscie widnieje.
Wazne jest to ze mozemy sie wszyscy spotkac, wymienic doswiadczeniami i "zdrowo" rywalizowac. No i oczywiscie dobrze sie przy tym bawic.
Takie jest moje zdanie na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 10:37 am 

Robert Goś napisał(a):
iirenaa napisał(a):

Witam.

Nie wiesz ??? Gdzie dwóch Polaków - tam trzy zdania !!!

pozdrawiam

Robert Goś

Witam.

pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Śr paź 31, 2007 1:33 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 10:45 am 

iirenaa napisał(a):
hihihihi...............dokladnie tak.

Dla mnie zawody to jest zabawa, rywalizacja. Najwazniejsza jest atmosfera wsrod zawodnikow. Jesli jest nie zdrowa to i zawody sa do .... .
Przeciez nie jest wazne kto gdzie jest opisany czy na jakiej liscie widnieje.
Wazne jest to ze mozemy sie wszyscy spotkac, wymienic doswiadczeniami i "zdrowo" rywalizowac. No i oczywiscie dobrze sie przy tym bawic.
Takie jest moje zdanie na ten temat.

Witam.

I właśnie tak być powinno.

pozdrawiam i do zobaczenia w Poznaniu

Robert Goś

Ostatnio edytowano Śr paź 31, 2007 1:29 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 11:12 am 

Nooo coz, tutaj tez nie jest wieczna sielanka, ale jest jasna sprawa: Zawodnicy moga istniec bez zarzadu ale zarzad bez zawodnikow nie ma racji bytu....
No ale jesli wszyscy chca rzadzic, to co z zawodnikami?

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 11:25 am 

Robert Goś napisał(a):
...
Niestety nie wszyscy w tym kraju to rozumieją. Wielu przy każdej okazji stara się ugrać swoje. ....

Swięte słowa...cyt."Mordo Ty Moja..." z miasta W...i ATA...

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 11:52 am 
Administrator forum

Irena,

W naszym środowisku jest tak że ludzie nim rządzący myślą że są niezastąpieni. Przepisy ustalane są na ostatnia chwilę a dyskutowane na zamknietym forum :( My jesteśmy traktowani jak trędowaci - zwłaszcza jak mamy swoje zdanie i nie jest ono zgodne ze zdaniem wierchuszki.

Nigdy nie będzie dobrze w naszym środowisku - jeżeli pozwoli sie dystrybutorom modeli na narzucanie swojej woli przy ustalaniu klas, przepisów, zawodów. Co to za porządki żeby w oficjalnych zawodach ranki eliminacji mistrzostw polski dopuszczać klasy JEDNEGO producenta do startu w nich? Przecież to jest zwykła praktyka monopolistyczna (nie mylić z monopolowym :P)

Nie mówię że wszyscy jestesmy nieomylni. Ale podam jeden przykład: LIGA MICRO. Stworzyliśmy WŁASNE PRZEPISY, własną formułe rozgrywania zawodów (jednodniowe) - a wszystko to w uzgodnieniu z większościa zawodników własnie na tym forum.
Atmosfera na zawodach mikrusów jest super. Spokój, cisza, zero kłótni - rodzinna sielanka a jednak z rywalizacją o punkty, trofea i nagrody.
Czyli można? Można. tylko trzeba chcieć.

Robert,

Jeżdżąc na zawody zagranicę nie mam zamiaru krzyczeć bo jestem tam gościem. Czy mi się to podoba czy nie - przyjmuje ich przepisy i ich wykładnię za dobrą monetę. W polsce - na własnym podwórku zawsze będziemy piętnowali głupotę, brak kompetencji itp.

Irena,

Zapraszam serdecznie na zawody w Kłodzu. Te na hali jak również w lecie - asfalt i off-road.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 12:37 pm 

Tutaj jest bardzo podobnie, mamy z gory narzuconego producenta a nawet konkretny model silnika ( np. w sezonie letnim obowiazywal LRP-HPI 17t CHALLENGE ) i nie ma wyboru, jak nie kupisz nie pojedziesz.
Wszedzie sa jakies dziwadla i absurdy, czasami jest to faktycznie wkurzajace ale przeciez nie mozna dac sie zwariowac.
W koncu robimy to co robimy nie dlatego ze musimy ale dlatego ze chcemy i sprawia nam to radosc i satysfakcje.

Mysle ze chetnie wybierzemy sie tez na zawody do Klodzka, mozliwe ze nawet wieksza grupa :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 1:14 pm 
Administrator forum

Tak jak u Nas w klasie 540. Ale nikt nie robi w Mistrzostwach Niemiec klasy np. modele tylko Tamiya, HPI czy innej firmy. Od tego sa imprezy typu challange.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona