Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 1:58 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 6:54 pm 

co do tego boiska to widziałęm filmik jak w hali jeżdzono na tak jakby boisku ziemnym z skoczniami poustawianymi i nie było az tak żle, z tym że trzebaby to lepiej przygotować :D
Nie ma konfliktu to niech odbedzie się eliminacja w Zgierzu, poniewaz tam jest TOR, który według wilu mieści się w 3 najlepszych w Polsce

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 6:59 pm 

Wszystko cacy Michale B. Ale co to za impreza, której LOK nie nada statusu Eliminacji do Mistrzostw Polski. Może ona być najlepsza, ale bez statusu to istny kicz...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 7:02 pm 

Dawid Głowacki napisał(a):
Wszystko cacy Michale B. Ale co to za impreza, której LOK nie nada statusu Eliminacji do Mistrzostw Polski. Może ona być najlepsza, ale bez statusu to istny kicz...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

A co Ci daje tytuł MP jak go zdobedziesz?? kolejny puchar w gablocie... hehe i tyle.
Tu nie chodzi o to czy to bedzie Eliminacja Mistrzostw Polski czy Puchar Polski "...."* , mysle ze wiekszosci zawodników chodzi o dobre sciganie sie, a nazwa tytułu to inna bajka...

* - jakas nazwa

Jak to było w Sexmisji....... "Liga broni, Liga radzi, Liga nigdy Cie nie zdradzi....." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 7:07 pm 

Ja natomiast uważam że nie ma potrzeby organizować zawodów na boisku bo torów mamy pod dostatkiem, wystarczy się dogadać.
Co się tyczy Nowego Targu to będę się widzial z chlopakami na zaodach w Czechach to dokladnie wypytam ich w czym jest problem. Z tego co pamiętam to wlaściciele terenu byli zadowoleni z toru i organizacji imprez, może coś się zmienilo.
Co się tyczy zawodów w Piasecznie to uważam że byla to trafna decyzja, zawody bardzo udane , tor dobrze przygotowany.

Zawody GP są potrzebne a renomę i liczebność zawodników takich imprez zyskuje się organizacją , są to zawody które mają swój ,,klimat,, .

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 10:30 pm 
Atur wytłumacz koledze Michałowi B.na czym polega ta działalność.Nie chcę powtarzać tego co pisałem w poście zawodów w Wa-wie.Przecież chodzi o wspólne rozwiązywanie problemów.Ja mógłbym potraktować to w sposób ........Sekcja zgłosiła kalendarz niech się martwią inni ale mnie taki styl już nie odpowiada.Moja specjalność mimo że jestem modelarzem jest trochę inna niż wszyscy uważają.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 10:36 pm 

Witam Wszystkich

Czuję się wywołany, więc odpisuje!

1. Tak jak poprzednio pisałem w innym temacie wszystko wskazuje na to, że w Murowanej Goślinie powstanie pierwszy profesjonalny tor OFF ROAD a w późniejszym czasie ON ROAD. Ten pierwszy ma być gotowy na Eliminacje, czyli przełom Lipiec/Sierpień, więc zorganizowanie imprezy wcześniej jest nie możliwe, bo budowa toru rusza w Kwietniu. Prawdopodobnie będziemy zapraszać zawodników z Niemiec, ponieważ Murowana współpracuje z Niemieckimi miastami, jeśli chodzi o wymianę młodzieży, więc myślę, że nas odwiedzą niejednokrotnie - przynajmniej taki jest cel.

2. Ostatnio widzę i czytam na forum sporo ciekawych postów, jest tam napisana gorzka prawda o naszych zawodach (myślę tutaj o wszystkich zawodach eliminacyjnych i Mistrzostwach Polski wszystkich organizatorów) i o całej otoczce. Murowana miała zorganizować MP Off Road 2006 takie stanowisko przedstawił pan Ciećwierz na EMP 2005 niestety decyzje zapadły inne, (aby było jasne nie jest to żal do kogoś, więc proszę sie nie tłumaczyć), lecz na szczęście kasa została przyznana wiec Murowana zorganizuje jeszcze jedną imprezę na nowym obiekcie, ale raczej nie będzie ona kolejną eliminacją :) (sami rozumiecie, że impreza musi mieć prestiż skoro powstanie taki obiekt).

3. Mam jakąś wizję odnośnie następnego sezonu i organizacji imprez, moim skromnym zdaniem nie jest ważne czy będę miał tytuł MP czy Najlepszego Zawodnika w danej klasie, liczy sie poziom zawodów i liczba zawodników, organizacja zawodów, dobry tor, bo tylko wtedy jest możliwość sprawdzenia, co jest wart dany model i zawodnik.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 11:40 pm 

No fajnie tylko zapomnieliscie o jednym - w Nowym Sączu sa po kolei zawody off i on road. Jesli Off-road ma byc gdzies indziej, to musi byc blisko, bo AMB nastepnegop dnia tak czy inaczej musi byc w NS. Chyba ze sie myle ???
Czyli zostaje NT (troche bez sensu, bo tam bedzie jeszcze jedna eliminacja i final), Tarnów ( brrrrrr..... po ostatnich przebojach i tak zaplanowano tam juz o jedna eliminacje za duzo ), Rzeszów (?), Kraków (?)
Obawiam sie ze nie ma zbyt wielkiego wyboru, bo Murowana i inne daleko polozone miejsca odpadaja ( chyba ze zmieni sie termin).
Moze jednak udalo by sie cos "dłubnąć" przy torze w NS aby byl lepszy ( głównie chodzi o bezpieczenstwo modeli )
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: N lut 26, 2006 11:49 pm 

Opisz dokłedniej o jakie bezpieczeństwo ?

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 12:00 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
bo AMB nastepnegop dnia tak czy inaczej musi byc w NS. Chyba ze sie myle ???Wojtek

Mylisz się. LOK miał kilkuletni problem z zakupem AMBrc, ale takich problemów nie mają ci, którzy profesjonalnie podchodzą do organizacji zawodów, jest to jedynie jedna, niekoniecznie największa z pozycji w budżecie.

Problemem jest wyłącznie kwestia jazdy ZAWODNIKÓW przez pół Polski, gdy jednego dnia mają zawody w jednej klasie, a drugiego w innej. Ubiegłoroczny pomysł rozdzielenia eliminacji klas spalinowych i elektrycznych skończył się w tym sezonie ponownym połączeniem zawodów, spróbujcie Państwo może jednak znaleźć dobre miejsce dla zawodów off-road w okolicach Nowego Sącza - odkąd my jeździmy na zawody właśnie początek letniego sezonu w Nowym Sączu w majowy weekend jest imprezą o niezapomnianej atmosferze właśnie dzięki temu, że są tam chyba wszyscy zawodnicy.

Jan Pasiut napisał(a):
Opisz dokłedniej o jakie bezpieczeństwo ?

Nie do mnie było to pytanie, ale spróbuję odpowiedzieć na nie - po przejrzeniu filmu z zawodów rok temu mogę stwierdzić, że problemem są dwa miejsca na torze - jednym z nich jest przejazd przez chodnik z wystającym krawężnikiem, a drugim nieosłonięte słupki ogrodzenia stojące tuż przy torze - te ostanie trzeba osłonić czymś miękkim jak na trasach narciarskich :) a przed wjazdem na chodnik może postawić hopkę?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 7:10 am 
-=ADA$=-

nawet niekoniecznie miekkim, wystarczy kawalek plyty pilsniowej, bo problem nie byl z udezaniem pod katem prostym w plot tylko przy wyjsciu z zakretu zamiast sie otrzec o bande, urywalo sie kolo o slupek..
I dokladnie, ten kraweznik

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 8:03 am 

Snopki siana i hopka nie załatwia ze ten "tor" bedzie torem, ale fakt bedzie juz nieco lepiej, bo w 2005 czesci na plocie została cała masa :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:15 am 

Z płotem ma Pan rację e tym roku wzdłuż całego ogrodzenia będzie rozciągnięta gruba folia ogrodnicza, a na przejeździe przez alejką asfaltową planujemy zrobić skocznię.

Ale gdzie na torze były snopki siana ? (bez przesady)

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:24 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Ale gdzie na torze były snopki siana ? (bez przesady)

tzn chchodzi mi ze snopkami siana mozna zabezpieczyc niebezpieczne miejsca, np przy ogrodzeniu, o tym myslałem...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 9:32 am 

Cieszy mnie wasza opinia na temat Toru na Malince. Przede wszystkim to, że nasz wysiłek nie poszedł na marne i jest to dla mnie największa motywacja. Za to dziękuję.
Jeśli chodzi o nasze palny to sprawa wygląda następująco.

1. Pierwszą niezależną imprezę z cyklu Mistrzostwa Polski …….. Challenge 2006 panujemy zrobić jak tylko ustabilizuje się pogoda. Mam nadzieję ze będzie to termin zdecydowanie wcześniejszy niż 1 maja.
2. Jeśli chodzi o eliminacje MP na naszym torze to moje zdanie jest następujące:
a. Po pierwsze w tej sprawie powinien wypowiedzieć się organizator z Nowego Sącza. Jestem ostatnią osobą w tym kraju, która będzie starała się o odbieranie komukolwiek rangi MP, bo moim zdanie nie ma, co odbierać. Więc jeśli Pan Pasiut chce, aby zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami EMP off-road odbyła się u niego ja będę szanował jego decyzję i na pewno nie mam zamiaru przeszkadzać. Uważam że jeśli tor w Nowym Sączu ma jakieś niedociągnięcia to wcale nie znaczy, że do maja nie zostaną one usunięte. Wszystko zależy od możliwości organizatora.
b. Pań Ciećwierz postawił sprawę jasno – w jego ocenie nie jestem dla niego partnerem. Niemniej, jeśli zmienił zdanie to poproszę o oficjalną propozycję w tej sprawie. Postaram się rozważyć ją bez zbędnych emocji. Dla mnie liczy się przede wszystkim zadowolenie naszych klientów – zawodników zarówno obecnych jak i tych przyszłych oraz całego środowiska.
c. Zakładając hipotetycznie, że zrobimy w tym roku jakąkolwiek imprezę w porozumieniu z LOK to wyniki będą jednocześnie klasyfikowane do naszych Mistrzostw Polski ……. Challenge 2006.
d. Mam jeszcze kilka innych warunków w kwestii współpracy, ale nie ma, co o nich pisać do póki LOK nie określi swojego stanowiska. Po ostatnich kłótniach mam szereg wątpliwości.
3. Jeśli chodzi o sam termin 1 maja - to powiem szczerze, że rozważamy aż trzy lokalizacje naszej imprezy w tym czasie.
a. Warszawa
b. Malinka Zgierz
c. Półwysep Helski
4. Planujemy właśnie kalendarz i mam wrażenie ze nie da się uniknąć konfliktu terminów z kalendarzem EMP. Tym bardzie ze jak widać jest to czysto teoretyczny terminarz i lokalizacja imprez. W tym momencie wszystko zależy od zawodników. Czy będziecie chieli jeżdzic na niezależne zawody w tym samym czasie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 27, 2006 10:14 am 

Podoba mi się rozsądne podejście do sprawy Pana Flisiaka.
To czy rozegramy zawody modeli terenowych spalinowych zależy tylko od modelarzy startujących w tych klasach.
Daleki jestem od uszczęśliwiania kogoś "na siłę"
Mamy w planie w dniu 29 kwietnia (sobota) rozegranie klas modeli terenowych, jeżeli nie spalinowych to tylko elektrycznych nawet z klasą TAMIYA.
Niebezpieczne miejsca na torze zostana poprawione i dodatkowo będą ustawione dwie skocznie.
Nasz tor ma kilka ostrych zakrętów i początkujący zawodnicy którzy startują na nim pierwszy raz maja pewne kłopoty z czystym przejazdem.
Biorąc pod uwage zastrzeżenia kilku modelarzy przedstawiłem sprawę na tyle wcześniej aby można było spokojnie ją rozstrzygnąć bez niepotrzebnych emocji.
Obserwuję wszystkie wypowiedzi i napewno dostosujemy sie do wniosków
zainteresowanych tymi mklasami modelarzy.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona