Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 02, 2026 12:51 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Gdzie powinna odbyć się VI eliminacja HMP ?
Ankieta wygasła N lut 26, 2006 5:02 pm
W Łodzi 62%  62%  [ 37 ]
W Borzęcinie pod Warszawą 38%  38%  [ 23 ]
Liczba głosów : 60
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 19, 2006 9:04 pm 

Bardzo wszystkich proszę.
Skupmy się na ankiecie i sprawach zasadniczych dla tego tematu.
Wszyscy wiemy, że wiele można mieć zastrzeżeń do LOK-u i z pewnością będzie to kwestia do dalszych dyskusji.
Głosujcie proszę i piszcie, co myślicie o lokalizacji zawodów i całej tej sprawie. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wiele tematów nabierze konkretnego wyrazu przynajmniej, jeśli chodzi o ilość i jakość zawodów w sezonie 2006. W tym temacie na forum chcemy uzyskać bardzo proste odpowiedzi.

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu dojdzie do spotkania wiodących firm i mamy nadzieję na rozpoczęcie bardzo rzeczowych rozmów oraz konkretne decyzje.
Zapewne wszyscy zainteresowani chcieliby wiedzieć, na co mogą liczyć i jak planować sezon 2006.
Nie chce przedwcześnie pisać więcej na forum, bo wiele może się zmienić, ale Wasze opinie i reakcje wymienianych tu osób są na prawdę ważne dla planu imprez w 2006 roku.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:03 am 

Taka ankieta powinna być wypełniana tylko przez zawodników.
Była by wtedy bardziej miarodajna.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:10 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Taka ankieta powinna być wypełniana tylko przez zawodników.
Była by wtedy bardziej miarodajna.

Właśnie na tym nam zależy, aby poznać preferencje zawodników i nie mówić więcej, że czarne jest białe.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:16 am 

A może Pan Ćećwierz poszedł w ślady Pana Janka Matukina i Pana Tadeusza Bernadego,wykupił licencję i będzie startował?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 11:30 am 

Ankietę założyła osoba biznesowo związana z modelarstwem - ma, więc interes w tym, by na jej terenie działania odbyły się zawody, na których zarobi.
Za miejscem w Łodzi będą zawodnicy z Łodzi lub mający bliżej oraz wszystkie osoby związane z autorem ankiety, za miejscem w Warszawie będą zawodnicy z Warszawy i okolic lub mający bliżej niż do Łodzi.
Jeśli podobną ankietę założy handlarz z Koziej Wólki, jej wynik też będzie taki sam - głosy zawodników będą równo rozłożone, a przeważy najbliższe otoczenie handlarza.
Jeśli podobną ankietę założy zawodnik z Podkarpacia lub Kotliny Kłodzkiej i zapyta "czy chcecie zawodów u mnie czy na Pólwyspie Helskim", to na pewno wszyscy zechcą zawodów u niego.
I jeszcze jedno - na południu Polski jest najwięcej ośrodków modelarskich z tradycjami i najwięcej modelarzy zawodników, zaangażowanych w organizację zawodów. Nie muszą oni uciekać się do ankiety i nie mają firm modelarskich.
Przykład - Jan Pasiut - nie prowadzi żadnej firmy i nie zakłada żadnych ankiet by w tym roku zorganizować kolejne już TRZYDZIESTE Grand Prix Nowego Sącza.
Ankieta założona przez jej autora jest tendencyjna i z oczywistym podtekstem - o miejscu zawodów nie może decydować wynik ankiety ani własna kieszeń ankietera, ale doświadczenie i strona sportowa.
Zorganizowania zawodów w Warszawie podjęli się utytułowani zawodnicy o wieloletnim doświadczeniu - o czym ankieter zapomniał.

Ostatnio edytowano Śr paź 04, 2006 3:48 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 12:53 pm 

Dziękuję za ten post, bo pozwoli on wiele wyjaśnić.

Jan Matukin napisał(a):
Ankietę założyła osoba biznesowo związana z modelarstwem - ma, więc interes w tym, by na jej terenie działania odbyły się zawody, na których zarobi.

O tym, że jestem związany biznesowo z modelarstwem wszyscy wiedzą. I między innymi dla tego walczę o to, aby zawodów było jak najwięcej, jak najwyższej jakości, żeby były fajne nagrody - bo jest oczywiste, że w wówczas wzrośnie ilość zawodników i sprzedanych modeli. Tu się z Panem zgadzam.

Nie zgadzam się natomiast z tym, że na zawodach da się zarobić. W tej kwestii albo wypowiedział się Pan mało precyzyjnie albo nigdy nie organizował Pan zawodów. Wyjaśnię, więc Panu, że do każdych zawodów trzeba dołożyć i to nie mało. Chcę do nich dokładać nie dla tego, że lubię wyrzucać pieniądze w błoto tylko dla tego ze jest to dobra forma promocji. I należy jeszcze pamiętać ze promocja jest wtedy dobra, jeśli o zawodach mówią media, przychodzi duża ilość widzów, zaproszeni goście, a zawodnicy mają stworzone możliwie najlepsze warunki. Niestety o imprezach LOK-u nie można tego powiedzieć.

A na koniec tego fragmentu nie zapomnijmy powiedzieć, że Pan też nie pracuje za darmo, bo dostaje Pan za sędziowanie pieniądze z Lok-u albo od organizatorów. I wcale Panu tego nie wypominam. Uważam ze tak jest OK., bo dziś nie ma świętych i każdy za swoją pracę chce mieć godziwe wynagrodzenie.
Osobiście uważam ze LOK płaci Panu za mało i powinien Pan złożyć wniosek o podwyżkę. :D

Jan Matukin napisał(a):

Za miejscem w Łodzi będą zawodnicy z Łodzi lub mający bliżej oraz wszystkie osoby związane z autorem ankiety, za miejscem w Warszawie będą zawodnicy z Warszawy i okolic lub mający bliżej niż do Łodzi.
Jeśli podobną ankietę założy handlarz z Koziej Wólki, jej wynik też będzie taki sam - głosy zawodników będą równo rozłożone, a przeważy najbliższe otoczenie handlarza.
Jeśli podobną ankietę założy zawodnik z Podkarpacia lub Kotliny Kłodzkiej i zapyta "czy chcecie zawodów u mnie czy na Pólwyspie Helskim", to na pewno wszyscy zechcą zawodów u niego.
I jeszcze jedno - na południu Polski jest najwięcej ośrodków modelarskich z tradycjami i najwięcej modelarzy zawodników, zaangażowanych w organizację zawodów. Nie muszą oni uciekać się do ankiety i nie mają firm modelarskich.

No tu nic nowego Pan nie napisał i de fakto nie to jest najważniejsze. Rzecz nie w tym czy zawody będą w Łodzi, Warszawie, Poznaniu czy gdziekolwiek indziej. Rzecz w tym że Pan Ciećwierz najpierw obiecuje coś i dogaduje się z Panem Ochocińskim. Na tej podstawie zaangażowane są jakieś środki, praca i wysiłek nowego organizatora – po czym odmawia mu się organizacji imprezy. Zdecydowanie sprzeciwiam się takiemu postępowaniu i temu aby Pan Ciećwierz miał władze absolutną w tej materii.
Rozumiem ze nie czytał Pan wszystkich wątków tego tematu bo wielokrotnie było to wyjaśniane. Uważam że najwyższym wyrazem niekompetencji i dyktatury jest klepanie nowego organizatora po ramieniu – „działaj chłopie działaj” – a później powiedzenie – „wiesz co rozmyśliłem się !!!”
Dokładnie to samo stało się w ubiegłym roku z naszymi eliminacjami off-road na Malince i doskonale Pan o tym wie bo brał Pan w tych rozmowach udział.

Jan Matukin napisał(a):
Przykład - Jan Pasiut - nie prowadzi żadnej firmy i nie zakłada żadnych ankiet by w tym roku zorganizować kolejne już TRZYDZIESTE Grand Prix Nowego Sącza.

I tu dokładnie z Panem się zgadzam.
Pomimo że nigdy nie rozmawiałem dłużej z Panem Janem Pasiutem mam wielki szacunek dla tego co robi. Właśnie z niego i innych osób które tak robią należy brać przykład.

Jan Matukin napisał(a):
Ankieta założona przez jej autora jest tendencyjna i z oczywistym podtekstem - o miejscu zawodów nie może decydować wynik ankiety ani własna kieszeń ankietera, ale doświadczenie i strona sportowa.
Zorganizowania zawodów w Warszawie podjęli się utytułowani zawodnicy o wieloletnim doświadczeniu - o czym ankieter zapomniał.

Właśnie ta Pana wypowiedź jest tendencyjna i nawołuje do zatarcie głównego nurtu tej dyskusji.
Nigdy nie powiedziałem że mam jakieś zastrzeżenia do organizatora z Warszawy.
Nigdy nie powiedziałem że organizowanie zawodów Warszawie jest złe.
Uważam natomiast że złe jest podejmowanie takich decyzji w świetle faktów jakie miały miejsce w tym konkretnym przypadku.

Wyobraźcie sobie sytuację w której do LOK-u zgłasza się kilku organizatorów i proponują imprezę w tym samym terminie a Pan Ciećwierz każdego klepie po ramieniu, każdemu opowiada bajki – "rób chłopie rób, masz nasze poparcie" – a później zmienia zdanie.
TO NIE JEST OK.!!!
I ta ankieta ma właśnie udzielić odpowiedź na to pytanie.
Czy zawodnicy popierają taki punkt widzenia czy też nie zgadzają się na takie traktowanie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 1:24 pm 
Panie Darku nie był Pan przy rozmowach i niech Pan się weżmie za opracowanie programu swojej firmy i jego prezentownie.Chyba że woli Pan słuchać co mówią panie w maglu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 1:48 pm 

Ja swój głos oddałem na Łódź.
Jestem z Warszawy. Wiem gdzie leży Borzęcin, mam tam kilkanaście kilometrów.

Wg. Informacji które posiadam zawody w Łodzi były by o wiele lepszą imprezą, od strony sportowej, organizacyjnej oraz propoagacji modelarstwa niż w Borzęcinie.
Proponuje dalszą część dyskusji skierowac na sprawy merytoryczne.
Najbardziej mnie interesuje co organizatorzy mogliby zagwarantować zawodnikom.

Aspekty które przychodzą mi na myśl:
- Zaplecze hotelowe
- Parking dla samochodów
- Wyżywienie na miejscu zawodów
- Boksy serwisowe
- Obsługa sędziowska
- Jaki system AMB (cyfra czy analog)
- Patronat medialny
- Patronat organizacyjny - sportowy
- Zaplecze organizacyjne - działacze, osoby wspomagające organizacje i prowadzenie imprezy

Mam nadzieje, że organizatorzy odpowiedzą na te kilka pytań

Z góry dziękuje
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 1:49 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Darku nie był Pan przy rozmowach i niech Pan się weżmie za opracowanie programu swojej firmy i jego prezentownie.Chyba że woli Pan słuchać co mówią panie w maglu.

Mówimy tu o istotnych sprawach.
Jeśli to wszystko na co Pana stać to po raz kolejny się zawiodłem.
Ta dyskusja ma odpowiedzieć na pytanie czy jest Pan dla nas partnerem w tym roku czy nie.
Szkoda że Pana zdaniem „Panie w maglu” są bardziej kompetentne. :lol:

Ostatnio edytowano Pn lut 20, 2006 1:50 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 1:50 pm 

Szanowny p.Darku ( I voto Festiwal ).
Myślę że już najwyższy czas aby zrozumiał Pan, że LOK reprezentowany przez p. Ciećwierza jest jak Armia Czerwona - zawsze niezwyciężona.
Z poważaniem. Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 1:53 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Nie zgadzam się natomiast z tym, że na zawodach da się zarobić. W tej kwestii albo wypowiedział się Pan mało precyzyjnie albo nigdy nie organizował Pan zawodów. Wyjaśnię, więc Panu, że do każdych zawodów trzeba dołożyć i to nie mało. Chcę do nich dokładać nie dla tego, że lubię wyrzucać pieniądze w błoto tylko dla tego ze jest to dobra forma promocji. I należy jeszcze pamiętać ze promocja jest wtedy dobra, jeśli o zawodach mówią media, przychodzi duża ilość widzów, zaproszeni goście, a zawodnicy mają stworzone możliwie najlepsze warunki.

"Darku , obaj wiemy ,że na zawodach bezpośradnio zarobić się nie da, i to prawda. Jednak, druga prawda jest taka, że zawody ( szeroko dostępne dla publiczności i obecne w mediach) są dobrą formą promocji firmy. Po tych zawodach najczęściej pojawiają się potencjalni klienci i na sprzedaży min. tym klientom się zarabia ( dalej nie będę się rozwodził w tym fragmencie, sam doskonale znasz teorie strategii marketingowych )." - przypis Robert Goś

Wyobraźcie sobie sytuację w której do LOK-u zgłasza się kilku organizatorów i proponują imprezę w tym samym terminie a Pan Ciećwierz każdego klepie po ramieniu, każdemu opowiada bajki – "rób chłopie rób, masz nasze poparcie" – a później zmienia zdanie.

Darku, sytuacja do której się odnosisz jest podobna do typowego przetargu. Czy w przetargu nie wygrywa najlepsza oferta?
Natomiast odnosząc się do sytuacji z zawodami w Łodzi i w Borzęcinie. Jak zrozumiałem oferentów było dwóch, rozmowy z Nimi toczyły się miej więcej w tym samym czasie, konkretne decyzje miały zapaść i zapadły w środę. Przed każdymi zawodami zawodnicy szczególnie "ostro" stawiają sprawę wcześniejszych treningów. W Łodzi w piątek ( z tego co się nieoficjalnie dowiedziałem ) wykładzina zróżnych przyczyn ( niezależnych od Jacka ) miała być rozkładana w piątek od 22. Możliwość treningu dlka zawodników była by więc najwcześniej po 23, po tej godzinie raczej nie widzę chętnych do jazdy. W Borzęcinie , z tego co mi wiadomo, treningi mogą się odbywać od piątku od wczesnych godzin popołudniowych ( nieoficjalnie od 16 do 23 ) . Treningi piątkowe są więc zapewnione, zawodnicy mają możliwość jazd i ustawień modeli. I TO PODEJRZEWAM ZADECYDOWAŁO, ŻE ZBYSZEK SKLONIŁ SIĘ KU ZAWODOM SĄ W BORZĘCINIE.

Pozdrawiam

Robert Goś

Ostatnio edytowano Pn lut 20, 2006 1:54 pm przez Robert Goś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 1:53 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowny p.Darku ( I voto Festiwal ).
Myślę że już najwyższy czas aby zrozumiał Pan, że LOK reprezentowany przez p. Ciećwierza jest jak Armia Czerwona - zawsze niezwyciężona.
Z poważaniem. Tadeusz Żelazo

A pan Zbigniew niczym Lenin - wiecznie żywy ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 3:05 pm 

Robert Goś napisał(a):
Darku, sytuacja do której się odnosisz jest podobna do typowego przetargu.

Drogi Robercie.
Pan Zbyszek ostatnio woli z prowadzić dialog z „Paniami w maglu” więc nie dziwie się że potrzebuje adwokata.
Ale proszę !
Pozwólmy wypowiedzieć się sprawcom tego zamieszania.
Wcześniej Jacek O. napisał ze wykładzina nie stanowiła żadnego problemu. Niech może zajmie w tej kwestii stanowisko. Też uważam ze jeśli milczy to nie jest dobrze bo rodzą się wątpliwości czy był i jest w stanie zrobić tą imprezę.
Resztę wyjaśniłem wcześniej i nie chcę się powtarzać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 9:55 pm 
Panie Darku jeżeli usiądziemy przy stole to wcześniej będą negocjacje a efektem będzie zawarte porozumienie podpisane przez Pana i Dyrekcje BZGLOK i tak to przebiegało z Firmą ATA.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 20, 2006 10:00 pm 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Darku jeżeli usiądziemy przy stole to wcześniej będą negocjacje a efektem będzie zawarte porozumienie podpisane przez Pana i Dyrekcje BZGLOK i tak to przebiegało z Firmą ATA.

Potwierdzam

Dodatkowo informuje ze powoli przymierzam sie po przygotowania draftu umowy na nastepne zawody. W umowie będą określone obowiązki kazdej ze stron. Oczywiście będą też podane kary w przypadku nie wypełnienia się z nalozonych obowiązkow.

Dziekuje za uwage
Jacek Zurek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona