Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 8:57 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 12:31 am 

Gdybyśmy pierwsze jazdy eliminacyjne rozpoczęli o 9.00 to jest możliwe.
Jest jednak inny problem - macie czas do zawodów więc zróbcie sobie krótką symulację - 5 drup dtms, 2 grupy dtmo, 3 grupy ts, 1(?) grupa formułki i 2 grupy mikro = 13 grup co 10 minut bez przerwy = 130 min. = co 2 godz. i 10min. jedna kolejka. Odpowiedź już macie - dlaczego 4 kolejki.
Sędziowie muszą jeszcze podsumowac eliminacje i zrobić listy finałowe. Tego za nich nikt nie zrobi, nawet program komputerowy. Jak na razie nie mają oni zamiaru kupować programu za 800 dolców z własnej kieszeni, który zrobi to w sekundy.
Tomek - nie napisałeś ile grup było i czy oprócz E-12 startowały inne klasy.
A wogóle to nic nie napisałeś :).
Patryk - jak zawody będą 1- lub 2-klasowe to jest tyle czasu, że można rozegrać 5 kolejek. Może dla Ciebie zawody są piknikiem, bo dla innych nie. Zresztą dla Ciebie sędzia to nie człowiek, dałeś tego wyraz już gdzie indziej.
Jeśli uważasz, że masz rację to przekonaj organizatorów.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 12:55 pm 

Ja podliczylem 12 grup,ale rzeczywiscie moze byc ich nawet 13,po biegu mozna oglaszac 3 minuty do startu nastepnej grupy.Dodatkowym plusem tego jest to,ze osoba konczaca wyscig oddaje model do "kontroli" i idzie od razu na serwis nie wracajac nawet do stolika.W ten sposob z 30 minutowa przerwa obiadowa konczymy po 20.Nie jest to chyba pozna godzina.A co do tego,ze sedziowie musza zrobic listy,to powiem szczerze,ze wiekszosc zawodnikow ma wiecej do zrobienia przy modelu.Z calym szacunkime Panie Janku,to ze sedzia nie czlowiek to powiedzial Pan,a tamten zatarg nie dotyczyl sedziego tylko osoby,ktora na szczescie zmienila sie na lepsze.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 3:06 pm 

Policzyłem i jest to możliwe przy rygorze wyścigów co 8 minut czyli 2.5 minuty między biegami. Rozumiem, że narzucenie takiego tempa jest trudne ale wykonalne. Wkurza mnie poprostu fakt ewidentnego zmarnotrawienia czasu na zawodach w Warszawie (i nie jest to jedynie moje odczucie).
Oto moje obliczenia:
13grup x 10min. = 130min.
13grup x 8min = 104min.
130 - 104 = 26minut oszczędności na jednej kolejce
26 x 4eliminacje = 104min.
W ten sposób dokładnie w tym samym czasie można rozegrać o jedną eliminacje więcej ze wszystkimi przerwami na papu i siusiu. Z tego co pamiętam na zawodach w Czechach było mało czasu między biegami i z początku trudo było mi ogarnąć. Po jakimś czasie jednak przyzwyczaiłem się i nie było problemu. Jest to kwestia organizacji takich rzeczy jak depozyt nadajników, dobrze widoczny zegar z obowiązującym czasem, miejsce zdawania pcheł i modeli do kontroli tak aby nie było zamieszania i bałaganu. Jest jedna różnica, u nas jest niestety jeden komplet pcheł i zajmuje troche więcej czasu oddanie ich przez poprzednią kolejke i założenie ich do aktualnie jadących modeli. Można oczywiście zobaczyć jaki model jechał z naszym numerem w poprzedniej kolejce i po wyścigu podejść i przełożyć ją do swojego. Ja tak robiłem.
A więc wiele da się dopracować. Nie mówie, że są to najlepsze rozwiązania ale po to jest forum żeby o tym rozmawiać. Warunkiem jest jednak aby nikt nie pisał słowa "nie da się".

PostNapisane: Cz mar 10, 2005 9:04 pm 

Są już zdjęcia z imprezy.
Zapraszamy do foto-galerii http://www.modelarskie.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3