Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 12:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 9:52 pm 

Ja się wahałem na początku, ale jednak wpadnę się pobawić :)

Starą podłogę się założy, stare laczki, stare amorki i może być całkiem fajnie. Nie jest to wymarzona nawierzchnia co prawda, ale chyba za bardzo się w to wkręciłem, żeby przepuścić zawody stosunkowo niedaleko mnie :D I przetestować nowy sprzęt.

Także do zobaczenia w sobotę ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 9:56 pm 

ja także się zapisałem ,jakby mi nie odpowiadało to zawsze można odpuścić i powymieniać się informacjami ...

PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 9:58 pm 

da.fi.4 napisał(a):
Zreszta organizatorzy tez maja racje po co buduje sie tory z koro po nich niemozna smigac modelami dla szpanu,picu???

Chyba sporo wypiłeś zanim napisałeś to, jak i cały swój post.

PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 10:08 pm 

Nic niewypilem i prosze bez takich tekstow!!!
NABIJALNIA POSTÓW!!!

Post napissalem bo mnie cos trafia co zawody to dyskusja niepotrzebna!!!
Natomias jesli chodzi o to zdanie odnosi sie do tego ze petrole nie wszedzie sa wpuszczane bo niszcza tor a od czego on do cholery jest do jezdzenia a nie do popisu ze mamy 4 tory w Łodzi i na zadnym niemozna rozegrac zawodow bo wlasciciele sie burza ze zostana rozjezdzone!!!Z tego wynika ze posli na ilosc nie na jakosc lub cos podobnego!!!

Tyle!!!

Moja proźba jest taka prosze niekomentowac moich postow!!!

Dziekuje pozdrawiam

Carson Comanche TUNING
TT-01 Tuning
HPI E-firestorm 10T Tuning
Bycmo Tuning
Axial AX-10
Team Losi Micro T
HPI Micro RS4 Sport
...

PostNapisane: Pn wrz 14, 2009 10:31 pm 

Bzdur nie powinno się komentować ale jednak skomentuję. Tor na poligonie w Łodzi powstał z myślą o modelach 1:8 i 1:10. Dla modeli mikro (1:18) tor jest za duży, dla 1:5 za mały. Dla modeli 1:10 i 1:8 jest IDEALNY. Nie można zrobić dobrego toru dla 1:8/1:10 i 1:5 jednocześnie bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Teraz rozumiesz? Niech posiadacze modeli 1:5 się skrzykną i zrobią tor dla 1:5, jest dużo wolnego miejsca na poligonie. Poza tym brak możliwości jazdy 1:5 nie jest jedyną przyczyną nierozgrywania na poligonie zawodów HPI, twórcy toru postawili pewne warunki organizatorowi których widać nie zaakceptował. Tor dla 1:5 można byłoby zrobić na szybko obok toru dla 1:8, skoro można zrobić tor na kostce w jeden dzień pod marketem... Tylko kto z potencjalnych klientów przyszedł by na poligon oglądać zawody? A na kostce przed sklepem na pewno będą tłumy ludzi :)

PostNapisane: Wt wrz 15, 2009 9:46 am 

da.fi.4 napisał(a):
Moja proźba jest taka prosze niekomentowac moich postow!!!
Dziekuje pozdrawiam

Jest na to prosta niezawodna metoda: nie pisać postów. I sprawdź proszę definicję słowa forum.

Robert

PostNapisane: Wt wrz 15, 2009 11:11 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Tor dla 1:5 można byłoby zrobić na szybko obok toru dla 1:8, skoro można zrobić tor na kostce w jeden dzień pod marketem... Tylko kto z potencjalnych klientów przyszedł by na poligon oglądać zawody? A na kostce przed sklepem na pewno będą tłumy ludzi :)

WŁAŚNIE ! BRAWO ZA TĄ WYPOWIEDŹ !!!

nic dodać nic ująć..., w Piasecznie na I el tor dla IC5 zrobiono kilka godzin przed zawodami, 4ry opony i pętle, nikt nie miał pretensji że jest zły - najważniejsze że byl :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Wt wrz 15, 2009 12:07 pm 

Serdecznie namawiam na udział w wyścigach klasy Truck.

Jest to klasa otwarta – testowa.
Dopuszczamy do udziału modele terenowe w skali 1:10 oraz 1: 8 wyposażone w silnik spalinowy nitro lub elektryczny z wyłączeniem modeli wymienionych w innych klasach.

Przykład z oferty HPI:

MT 2
FIRESTORM
LIGHTNING 10
SAVAGE FLUX
E-SAVAGE, E-ZILLA
D4
CYBER 10
BRAMA
STRADA

Zbliża się sezon halowy, w którym jak wcześniej pisałem mamy możliwość organizacji zawodów dla modeli terenowych z silnikiem elektrycznym. Wiemy że wielu użytkowników poosiada takie modele dla tego jeszcze raz serdecznie namawiam do wspólnej zabawy.

PostNapisane: Wt wrz 15, 2009 1:43 pm 

Moim zdaniem IC-5 powinna być rozgrywana oddzielnie. Dlaczego wszyscy maja mieć rozjechany, zniszczony tor dla jednej grupy modeli. Wszystkie grupy są bardzo mało inwazyjne jeśli chodzi o powierzchnię toru. Więc dlaczego 4/5 zawodników ma mieć gorsze warunki tylko z tego powodu żeby wystartowały IC-5 ?

Jak jest tor do gokartów to nikt się tam nie ładuje ciężarówką bo:
po 1 zakręty zrobione z myślą o gokartach
po 2 zniszczyłby nawierzchnię

HPI Baja 5b SS
sprzedam serwo: sanva erg-vz

PostNapisane: Wt wrz 15, 2009 10:06 pm 

Tylko ze rozgrywanie zawodów IC-5 w innym terminie wiąże się z kolejną organizacja za którą też idą koszta.
Osobiście czekam na zawody, może w końcu uda mi się pojechać po 2 pechowych jak narazie dla mnie eliminacjach :)
Powodzenia wszystkim i do zobaczenia :)

Sanwa MX-3
serwisant w RC Drive Skoczów - Piotrek Pońc

PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 6:11 am 

Uważam że nie ma co się z koniem kopać.
Zawody dla modeli Petrol 1:5 niewątpliwie są destrukcyjne dla toru. Nikt temu nie przeczy.
Skoro nie ma chętnych do ich organizacji to w przyszłym sezonie najprawdopodobniej będziemy realizowali Petrole w formie oddzielnego cyklu.
Natomiast obecny sezon musimy zakończyć zgodnie z planem. Jest za późno na zmiany.

Mam nadzieję że takie rozwiązanie wyjaśnia wszystkie wątpliwości i spełni oczekiwania zawodników.
Jest ono również w zakresie naszych realnych możliwości. Jedyna wątpliwość z mojej strony to ilość zawodników w Petrolach.
Zobaczymy jak będzie w przyszłym roku. :roll:

PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 6:50 am 

da.fi.4 napisał(a):
mamy 4 tory w Łodzi i na zadnym niemozna rozegrac zawodow bo wlasciciele sie burza ze zostana rozjezdzone!!!Z tego wynika ze posli na ilosc nie na jakosc lub cos podobnego!!!

Przepraszam cie bardzo, jeśli uważasz że zakaz na poligonie albo u Darka na modele Petrol wynika tylko z "burzenia się" to się myślisz. W tor na poligonie (mówię w tej chwili tylko za siebie, bo cos takiego mnie rusza) włożyłem mnóstwo pracy i sorry ale nie chce żeby zostało to rozwalone. Codziennie przez wakacje byliśmy tam i pracowaliśmy- nie będę już wymieniać osób- z większym lub mniejszy powodzeniem, ale dorpowadziliśmy (naprawdę małą grupa osób) do takiego stanu jaki jest obecnie. W każdym razie nie życzymy sobie żeby ktoś nam te pracę teraz dosłownie mówiąc rozjeździł. Zresztą mamy już i tak problemu z Quadami i innymi takimi. Po za tym warunki o jakie prosiliśmy nie mogły być do końca spełnione. tyle.

edit: zresztą to samo tyczy się toru Darka on tez włożył mnóstwo pracy i tak samo nie chce rozwalenia toru.

Ponadto myslisz ze tor jest żle zrobiony. Tez jestes w błędzie. Tory do Petroli to duzo większe i prostsze. Myslę, że nie sprawiło by Ci przyjemnosci jezdzenie po torze ani u Darka ani na Poligonie. To są tory tak jak p. Przemek napisal typowo do 1:8, 1:10.

Podsumowując chyba najprostszym określeniem jest: żebyś zastanowił się 10 razy zanim coś napiszesz i to nie tylko na forum ale tez w życiu!

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 8:34 am 

Temat torów mamy więc załatwiony.
Wszystko jest jasne a dyskusja dość obrazowo prezentuje jakie są potrzeby a jakie możliwości w zakresie organizacji zawodów.
Wyjaśniliśmy również kwestię która nurtowała zawodników - dla czego zawody HPI organizowane są w Galerii Konstantynów a nie na torze Modelcars lub Poligonie w Łodzi.

Sam osobiście chętnie wpadnę na Poligon aby pojeździć i nie mamy zamiaru robić czegokolwiek co nie jest w zgodzie z poglądami użytkowników i twórców tego toru.
Szanuję ich pracę oraz ich decyzje.

Liczę również że zawodnicy startujący w naszych zawodach zrozumieli co już wcześniej pisałem i co ponownie powtórzę.
Organizując od kilku lat zawody off-road doskonale zdajemy sobie sprawę jak powinny wyglądać zawody pod każdym względem natomiast musicie zrozumieć że miedzy teorią, wiedzą a praktyką jest ogromna różnica.
Gdyby było inaczej to organizatorów byłoby całe mnóstwo a jak widać jakoś w ostatnich latach kolejka się nie ustawia.
Jest dla mnie oczywiste ze sytuacja zmieni się najbliższych latach i zarówno torów jak też imprez będzie coraz więcej natomiast zrozumcie że Wasze narzekanie w żaden sposób nie zmienią możliwości organizacyjnych żadnego organizatora tylko zniechęca nas do robienia czegokolwiek.

Dla tego bez żadnej złośliwości po raz kolejny proponuję:
1. Jeśli komuś nie odpowiada nasza propozycja to po prostu niech się nie psuje przyjaznej atmosfery naszych imprez i wybierze inną ofertę albo samodzielnie spróbuje zbudować swój tor i organizuje swoje zawody.
2. Wszystkich pozostałych serdecznie namawiam na udział w Miatrzostwach Poslki HPI Challenge 2009 i 2010.

PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 6:20 pm 

Dobra to może tak jeszcze ze spraw organizacyjnych - prosiłbym o link do jakiejś mapki jak dojechać - jest link w informatorze, ale jakoś średnio mi działa ;)

A i jeszcze pytanie - trzeba płacić przelewem, czy można gotówką na miejscu?

PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 6:38 pm 

http://www.galeriakonstantynow.pl/lokalizacja

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona