Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 1:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 4:29 pm 

Panowie,
proszę wszystkich o spokój i powstrzymanie emocji.

Odnośnie opłat za licencje na zawodach w Jelczu postanowiono:
- osoby, które zamierzaja startować w cylku imprez EMP obowiązkowo wykupują licencję
- osoby, które będą startować tylko na tej imprezie w ramach Conect Cup nie muszą wykupywać licencji i nie będą klasyfikowani w punktacji do MP

Wpływ na powyższą decyzję ma fakt, iż to LOK z organizacją EMP "wprosił" się w zaplanowaną wcześniej imprezę Conect Cup.

Osóby startujące w Serpent Series również muszą obowiązkowo wykupić/opłacić licencje z uwagi na to, że Puchar Serpenta jest przyklejoną imprezą do EMP i startuje na wszystkich EMP.

Jak widać łączenie imprez mimo słusznego celu wprowadza konflikty dla wszystkich zainteresowanych. W związku z powstałą sytuacją organizacja łaczonych imprez lokalnych wraz z EMP, bez okreslenia odpowiednich zasad przed ogłoszeniem zawodów, stoi pod znakiem zapytania. Postaram się w najbliżym czasie wypracować wraz z szanownym gronem modelasrkim odpowiednie zasady i podam do publicznej wiadomości.

Cytuj:
Ludzie, przeciez z całej sytuacji jest jedno proste wyjście:
To czy kupie licencje teraz czy przed MP nie ma najmniejszego znaczenia.
jeżeli jej nie wykupie - nie jestem klasyfikowany do MP i to wszystko.

Marek i tu się mylisz. Takie zasady były prowadzone w zeszłym roku. Na pierwszym spotkaniu komisji zatwierdzono zasady opłaty licencji i startów tak jak podałem to w moim pierwszym poście. Nikt nie będzie klasyfikowany do EMP i miał prawa wystartowania w EMP bez posiadania licencji.
Jelcz jest pierwszym i ostatnim wyjątkiem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 4:32 pm 

Panowie,
proszę wszystkich o spokój i powstrzymanie emocji.

Odnośnie opłat za licencje na zawodach w Jelczu postanowiono:
- osoby, które zamierzaja startować w cylku imprez EMP obowiązkowo wykupują licencję
- osoby, które będą startować tylko na tej imprezie w ramach Conect Cup nie muszą wykupywać licencji i nie będą klasyfikowani w punktacji do MP

Wpływ na powyższą decyzję ma fakt, iż to LOK z organizacją EMP "wprosił" się w zaplanowaną wcześniej imprezę Conect Cup.

Osóby startujące w Serpent Series również muszą obowiązkowo wykupić/opłacić licencje z uwagi na to, że Puchar Serpenta jest przyklejoną imprezą do EMP i startuje na wszystkich EMP.

Jak widać łączenie imprez mimo słusznego celu wprowadza konflikty dla wszystkich zainteresowanych. W związku z powstałą sytuacją organizacja łaczonych imprez lokalnych wraz z EMP, bez okreslenia odpowiednich zasad przed ogłoszeniem zawodów, stoi pod znakiem zapytania. Postaram się w najbliżym czasie wypracować wraz z szanownym gronem modelasrkim odpowiednie zasady i podam do publicznej wiadomości.

Cytuj:
Ludzie, przeciez z całej sytuacji jest jedno proste wyjście:
To czy kupie licencje teraz czy przed MP nie ma najmniejszego znaczenia.
jeżeli jej nie wykupie - nie jestem klasyfikowany do MP i to wszystko.

Marek i tu się mylisz. Takie zasady były prowadzone w zeszłym roku. Na pierwszym spotkaniu komisji zatwierdzono zasady opłaty licencji i startów tak jak podałem to w moim pierwszym poście. Nikt nie będzie klasyfikowany do EMP i miał prawa wystartowania w EMP bez posiadania licencji.
Jelcz jest pierwszym i ostatnim wyjątkiem.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 5:26 pm 

A ja nie do końca się z tym zgadzam.
Skoro Puchar Serpenta i Connect Cup są eventami niezależnymi co ma do tego licencja LOK? Czy zawodnicy startujący w Jelczu w klasie Spec, która jest rozgrywana, jeśli się nie mylę o Puchar Prezydenta, też muszą zapłacić licencję? To, że LOK podpiął się nie oznacza, że od razu mamy wszyscy kupować licencje.

A w ogóle czemu zawqodnik lokalny, który chce wystartować w jednej tylko imprezie i nie chce być klasyfikowany w cyklu MP musi ją wykupować? Dlaczego nie może po prostu wystratować? Jeśli się nie mylę to się na świecie nazywa "Dzika Karta".

Poza tym trochę śmieszą wypowiedzi Pana Karpińskiego, który może i współorganizował wiele imprez. Jeżeli takie jest Pana podejście co do szukania winnego za uszkodzony element modelu to ja już wiem jak w łatwy sposób zrobić sobie tuning. Będę startował tylko w tych zawodach, gdzie jeżdżą osoby, które nie zapłaciły licencji, przypadkiem się zderzymy i po zawodach przyślę do LOKu (jako organizatora odpowiedzialnego) rachunek za wymianę części (bo ja mam opłaconą licencję). Co za bzdury!!!
Do zobaczenia w Jelczu, tylko nie wiem czy będę mógł się ze wszystkimi witać, bo ja mam opłaconą licencję, a inni...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 5:35 pm 

Marek ja twierdze że licencje powinno się wykupić jesli chce sie startowac w zawodach rangi MP i tyle, takie jest moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 5:55 pm 

Michał Woszczek napisał(a):

Poza tym trochę śmieszą wypowiedzi Pana Karpińskiego, który może i współorganizował wiele imprez. Jeżeli takie jest Pana podejście co do szukania winnego za uszkodzony element modelu to ja już wiem jak w łatwy sposób zrobić sobie tuning. Będę startował tylko w tych zawodach, gdzie jeżdżą osoby, które nie zapłaciły licencji, przypadkiem się zderzymy i po zawodach przyślę do LOKu (jako organizatora odpowiedzialnego) rachunek za wymianę części (bo ja mam opłaconą licencję). Co za bzdury!!!
Do zobaczenia w Jelczu, tylko nie wiem czy będę mógł się ze wszystkimi witać, bo ja mam opłaconą licencję, a inni...

Panie Woszczek to pańska wypowiedz to bzdura i to kompletna. Wogóle nie na temat.
Generalnie jeśli postawimy na tym ze licencje nie są potrzebne, to po co je opłacać? Może od razu powiedzieć wszystkim ze licencji nie trzeba mieć i spokojnie można wystartować w zawodach rangi MP? .
Panie Woszczek jestem pod wrażeniem Pańskiej wypowiedzi, proszę sobie wystartować w kartingach lub na zawodach heli, lub motorówkach FSR wszędzie tam jest wymagana licencja, bez licencji nikt Panu nie pozwoli wystartować na zawodach.
Co do dzikiej karty, zdobycie takiej karty nie jest takie proste jak się Panu wydaje. Otrzymuje ją zawodnik nie taki który pierwszy raz startuje na zawodach!

To że LOK powinien pokrywac koszty takiej imprezy to chyba jest normalne, dlatego staramy się zrobic wszytko aby do tego doszło, każdemu z nas zalezy na tym

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 6:39 pm 

Michale odniosę się tylko do części Twojej wypowiedzi.
W momencie kiedy imprezy rangi EMP będą dofinansowane przez LOK to zasady będą tej instytucji i kropka . Impreza w Jelczu jest organizowana ze środków wylącznie prywatnych,prywatnym AMB, z sędzią lokalnym ( reszta pojechala do W-wy chyba bo bliżej) i w tej sytuacji nie ma mowy o przekazaniu startowego do LOk-u. Powinniśmy być wdzięczni że ktoś chce robić imprezy za wylącznie swoje środki finansowe, wydaje mi się że pewien etap dziwnych zasad i ustaleń mamy za sobą.
Zgadzam się że klasy EMP powinny mieć oplaconą licencje na ten rok co również uczynię.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 8:25 pm 

Przygotowanie toru 20 tyz zł Podest 10 tys zł Urzadzenie srtartowe 10 tys zł wdzięczne spojrzenia zawodników Bezcenne. Są rzeczy za które zapłacic nie można za wszystko inne zapłacisz kasą Conectu

tel 791 339 669

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 20, 2007 9:47 pm 

Michał napisał:
Cytuj:
A ja nie do końca się z tym zgadzam.
Skoro Puchar Serpenta i Connect Cup są eventami niezależnymi co ma do tego licencja LOK? Czy zawodnicy startujący w Jelczu w klasie Spec, która jest rozgrywana, jeśli się nie mylę o Puchar Prezydenta, też muszą zapłacić licencję? To, że LOK podpiął się nie oznacza, że od razu mamy wszyscy kupować licencje.

Michał, chyba niedokładnie przeczytałeś mojego drugiego posta.
Zawodnicy w SPECu nie muszą opłacać licencji na tych zawodach. Dla nich EMP zaczyna się w Nowym Sączy i tam już obowiązkowo będą musieli opłacić licencję.

Cytuj:
Skoro Puchar Serpenta i Connect Cup są eventami niezależnymi co ma do tego licencja LOK?

Proszę jeszcze raz przeczytać mojego posta. Tam wszysko jasno jest napisane.

Artur napisał:
Cytuj:
Impreza w Jelczu jest organizowana ze środków wyłącznie prywatnych ...W momencie kiedy imprezy rangi EMP będą dofinansowane przez LOK to zasady będą tej instytucji i kropka.

Na dzień dzisiejszy LOK ma zarezerwowane pieniądze na każdą imprezę modeli kołowych z kalendarza na 2007 rok, również na te zawody w Jelczu. Dlatego wystawiłem posta w temacie licencji.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 21, 2007 6:36 am 

Michał,a jak byś tak usiadł z Sekretarzem i nareszcie stworzylibyście przepisy,a nie aneksy.Poprostu zebrać to wszystko do kupy i opublikować.(bo chyba to rola powołanego do zarządu sekretarza).Sezon się zaczyna oficjalnie,chociaż nie wszystko jeszcze uporządkowane a już się dzieli skórę na niedżwiedziu.

Ps.Andrzej,a czy ta kwota z LOK to może wpisowe?

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 21, 2007 8:10 am 

Z mojego punktu widzenia szkoda ze zawody są ogłoszone tak późno.
Szczerze mówiąc dowiedziałem się o nich wczoraj.
Możliwe ze słabo szukałem informacji, ale w dziale kalendarz nic o nich nie ma.
Pisze o swoich spostrzeżeniach, bo chciałbym w tym sezonie sponsorować klasę IC10 Start.
Wielu naszych klientów posiada te modele (RS4 3 EVO) ale jeśli nie mogę ich poinformować o zawodach to ciekawi mnie czy w ogóle ktoś startuje naszymi modelami w klasie IC10 Start ?
W przyszłości Panowie warto pomyśleć o promocji przynajmniej w naszym środowisku. :)

Ostatnio edytowano Pn kwi 23, 2007 9:02 am przez HPI Polska, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 21, 2007 6:58 pm 

Dla ścisłości - chodzi o klasę IC-10 Start

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 22, 2007 9:36 pm 

Mariusz Szopa napisał(a):
Dla ścisłości - chodzi o klasę IC-10 Start

Oczywiście masz rację – poprawiłem :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 23, 2007 10:31 am 

Witam Szanowne grono zawodników .Dyskutujecie o tym przy czym nie byliście .Wyjaśniam LOK przekazał pieniądze na sędziów w wysokości 500,zł uzgodniono w preliminarzu ze strony sponsorów wykazana jest suma 250 zł zaplanowane opłaty startowe w wysokości 400 zł.Jeżeli zawodnik nie ma licencji to kto odpowie za wypadek spowodowany przez model i kto zapłaci za ewntualne koszty leczenia poszkodowanego.Na CKM LOK tylko firama Defena zgłosiła (Norbert Rękawek ) projekt wspólnych zawodów z propozycją M.P. w Kłodzku.Zostało to przyjęte do realizacji. Te informacje zostały autoryzowane przez Z.Ciećwierza.
Skarbnik CKM LOK Grzegorz Szparaga

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 23, 2007 10:42 am 

Grzegorz Szparaga napisał(a):
....Jeżeli zawodnik nie ma licencji to kto odpowie za wypadek spowodowany przez model i kto zapłaci za ewntualne koszty leczenia poszkodowanego....

Organizator odpowie jesli nie wykupil obowiazkowego ubezpieczenia dla organizowanej przez siebie imprezy publicznej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 23, 2007 11:13 am 

Pani Marku prawnie organizatorem tej imprezy kto jest.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona