Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 22, 2026 12:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 9:52 pm 

Ok. Dziekuje za informacje. Juz myslalem ze jak i wyniki to i opłata za licencje przepadła. Całe szczescie nie :D

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 10:42 pm 

Równolegle toczy sie dyskusja o tym, że nikt nic nie robi dla naszego sportu, a tu jakoś po raz pierwszy od ... lat jest więcej niż 30 osób sklasyfikowanych w klasach off-road. I to samo sie jakoś tak ... bo przeiceż nikt nic nie robi.
Aż miło popatrzeć że nas tyle :!: :twisted: :!:
Proponuje by Ci którzy NA PEWNO nie pojadą do NT, a są w 30-ce oficjalnie zrezygnowali, może wtedy ktoś 31-szy chętnie wskoczy na wolne miejsce. Nie wiem tylko czy tak wolno ?

W

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 10:52 pm 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Proponuje by Ci którzy NA PEWNO nie pojadą do NT, a są w 30-ce oficjalnie zrezygnowali, może wtedy ktoś 31-szy chętnie wskoczy na wolne miejsce. Nie wiem tylko czy tak wolno ?

W

Jestem jak najbardziej za :lol: , ale niestety p.Matukin napisal mi ze nie da rady tak zrobic... :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 11:21 pm 

Edit: Moj bład. Może wystartowac osoba tylko z pierszej trzydziestki

Ostatnio edytowano Cz sie 24, 2006 11:36 am przez Michał Zieliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 23, 2006 11:43 pm 

mnie 100% nie bedzie w NT.

MUGEN RZEŹNIK TEAM
Teraz
Agama TEAM POLAND

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 6:38 am 

Michał Zieliński napisał(a):
Nie jestem pewien ale takjest jeżeli osoba jest poza trzydziestkąa stawi sienaMP tomoże wystartować. O wypowiedż w tej sprawie prosimy sędziego.

Jak nie jesteś pewien, to nie pisz bzdur.
Nie może wystartować.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 7:56 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
Równolegle toczy sie dyskusja o tym, że nikt nic nie robi dla naszego sportu, a tu jakoś po raz pierwszy od ... lat jest więcej niż 30 osób sklasyfikowanych w klasach off-road. I to samo sie jakoś tak ... bo przeiceż nikt nic nie robi.
Aż miło popatrzeć że nas tyle :!: :twisted: :!:

W

Po raz drugi Wojtuś w zeszłym tez było ponad 30
wiec sa powody do "mruczenia " :) ustabilizowała sie nam frekwencja
Miejmy nadzieje ,że w przyszłym roku bedzie conajmniej tyle samo
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 9:28 am 

Marcin Bassara napisał(a):
Może jakiś nr. konta i nazwa instytucji która wydaje licencje by się przydało .Wtedy to ci przynajmniej potwierdzenie wpłaty zostanie

Z moich informacji za licencje w LOKu odpowiada kolega Grzegorz Szparaga tarza jest na mistrzostawach Europy w Głownie ( pływające ) i prawdopodobnie będzie na MP

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 9:40 am 

Polecam zawodnikom podjąć dyskusję i zastanowić się nad celowością ograniczeń istniejących w przepisach.
Z jednej strony wszyscy piszą o potrzebie rozwoju a z drugiej przepisy niepotrzebnie ograniczają starty zawodnikom w zawodach.
Moja wypowiedź dotyczy zarówno pierwszej trzydziestki, która tylko i wyłącznie może startować w MP oraz układu z pół i ćwierć finałami, który często powoduje, że dobry zawodnik z powodów technicznych musi jechać do domu po pierwszym dniu zawodów.
P.S.
Moją wypowiedź proszę potraktować jako obiektywną uwagę i propozycję, sugeruję przemyślenie tematu na przyszły sezon. Moim zdaniem takie organiczenia są zasadne jedynie w przypadku dużej ilości zawodników. Mimo dynamicznego przyrostu zainteresowanych klasami off-road chyba jeszcze nie ma potrzeby utrudniania im startów w zawodach dowolnej rangi. Oczywiście ten sezon powinien być zakończony zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 10:29 am 

Maciej Kozłowski napisał(a):
Z moich informacji za licencje w LOKu odpowiada kolega Grzegorz Szparaga

Ja zalatwialem swoja licencje wlasnie przez Niego, wplacilem kase na konto i po 1,5 tyg licencje mialem w domu :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 10:39 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Moja wypowiedź dotyczy zarówno pierwszej trzydziestki, która tylko i wyłącznie może startować w MP oraz układu z pół i ćwierć finałami, który często powoduje, że dobry zawodnik z powodów technicznych musi jechać do domu po pierwszym dniu zawodów.

Tzn :?: A czy przepisy bedziemy układac pod dobrego zawodnika :?: Dla wszystkich sa jednakowe. Czegos tu nie rozumiem, jak miał awarie mówi sie trudno.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 10:56 am 

Właśnie system w spaliniakach obecnie przyjęty jest zgodny z oczekiwaniami zawodników i wynika z przepisów europejskich i światowych - jeśli na nasze zawody mają przyjeżdżać zawodnicy z zagranicy to te przepisy muszą być spójne.
Ograniczenia muszą istnieć, by wszyscy mieli równe szanse w rywalizacji sportowej. Kwestionowanie ich jest nie na miejscu - to można sobie robić na zawodach jakichś tam firm.
Obecny system podfinałów i finałów daje każdemu zawodnikowi szanse na zakwalifikowanie się do finałów - jeśli dobremu zawodnikowi nie powiedzie się zbytnio w eliminacjach, to ma on szanse jeszcze w podfinałach, czego doświadczył niejeden dobry zawodnik, np. Maciek czy Adrian w Szprotawie - z podfinału dostali się do finału.
Gdyby przyjęto stary system, nie zakwalifikowali by się do finału i zajęliby bardzo odległe miejsca.
Jeśli dobry zawodnik z przyczyn technicznych nie mógł dalej wystartować, to oznacza to tyle, że chyba aż tak dobry nie jest albo miał pecha - to może zdarzyć się każdemu i w tej materii nie można różną miarką mierzyć każdego zawodnika.
Jak już wcześniej wspomniałem, próby nacisków na zmianę przepisów tylko dlatego, że ktoś miał pecha lub nie przygotował modelu, nie mogą mieć miejsca - przepisy muszą iść z duchem rywalizacji sportowej a nie intencji przegranego zawodnika.
Jeśli producent lub dystrybutor rozprowadza wśród zawodników modele cofnięte w technologii, to ich miejsce jest na podwórkowych placach a nie na sportowych arenach.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 11:05 am 

Moim skromnym zdaniem podfinały sa suuuper. Na całym świecie tak się jeździ ( tyle że na dużych imprezach zaczyna sie od 1/64 finału !!!)
Wystarczy zerknąć na neobuggy.net
W

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 11:09 am 

Michał Bugajski napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Tzn :?: A czy przepisy bedziemy układac pod dobrego zawodnika :?: Dla wszystkich sa jednakowe. Czegos tu nie rozumiem, jak miał awarie mówi sie trudno.

Spotkałem się z wieloma opiniami i wyrazami niezadowolenia z tego powodu. Nie chodzi tu konkretnie o awarię modelu. Mam na myśli przypadek w którym zawodnik nie zakwalifikował się do 1 dziesiątki i związku z tym nie może starować w finałach drugiego dnia.
Do Szprotawy w klasie Monster standard zgłosiło się 37 zawodników. W niedzielę mogło jechać tylko 10.

Zawodnik jedzie na imprezę 200-400 kilometrów
Po pierwszym dniu (nie ważny jest powód) musi wracać do domu bo nie może starować dnia następnego z powodu przepisów.
Powody niezadowolenia;
Koszty wyjazdu
Hotele
Brak możliwości udziału w zawodach
Ogólnie zniechęcenie
Zadaję sobie pytanie po co tak robić ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 24, 2006 12:13 pm 
Administrator forum

Darku,

W Szprotawie - poraz pierwszy - rozegrano ćwieć- i półfianły w sobotę. Dalo to możliwość wcześniejszego wyjazdu zawodnikom którzy się nie zakwalifikowali do finału.
Natomiast niedziela to 3 finały i do domciu :)

Jak pisałem, w Szprotawie był to eksperyment. Normalnie jeździ się eliminacje w jeden dzień a ćwierć - i półfinały w niedziele.
Zauważ że po eliminacjach - jeźdżą dalej wszyscy oprócz tych którzy weszli bezpośrednio do finału.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona