Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 8:25 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 8:04 pm 

Wow , Marku to teraz rozumiem, dobrze ze nie trzeba wplacac kaucji , lub podpisywac weksla :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 8:29 pm 

"Ta w Kłodzku słowo droższe od piniędzy" cyt.-Artur ty, tam, nigdy,żadnych weksli byś nie podpisywalł :D
Na AMB -RC trzeba sobie zasłużyć...,a Kłodzko chce się zrobić na stolicę RC... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 9:19 pm 

Ja mam pytanie troche z innej beczki czy na gp Kłodzka również będzie obowiązywał przepis jedna klasa jeden model ? z góry dzięki Marku :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 9:39 pm 
Administrator forum

Nie Jacku, zasada ta nie obowiązuje.
Jednak jest inna zasada - tak jak w zeszłym roku - każda dodatkowa klasa to dodatkowe 10zł do startowego

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 21, 2006 10:12 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
A ja mam tylko jedno pytanie odnośnie spraw organizacyjnych w Klodzku. Czy będziemy pośmiewiskiem w oczach zagraniczniaków i będziemy jeżdzili na starym AMB? W czym tkwi problem z AMBrc że nie jest ono ,,popularne,, , raz tylko zetknąlem sie z nim na zawodach w Nowym Sączu. Czy problem jest natury technicznej, czy może obslugi?

I jeszcze jedna sprawa, dlaczego w informatorze nie umieścileś Marku kto będzie sędziowal? Czyżbyś nie byl do końca pewien?

Szkoda ,ze nienowe AMB rc byłoby sie czym pochwalic przed kolegami z
zagranicy .
:(

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 12:39 pm 

???

Ostatnio edytowano Wt sie 22, 2006 12:58 pm przez ŻYLETA, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 12:50 pm 

Artur napisał:

Cytuj:
„Zapraszam do IC-10 Slawku”

Od kiedy to zawodnicy przechodzą z IC-8 do IC-10? Odbywa się to zazwyczaj odwrotnie. Proponuję szukać potencjalnych kierowców wśród nowych, może też zawodników klas elektrycznych.

Marek napisał:
Cytuj:
„Modeli 1:5 będzie cała 10-osobowa grupa. A 1:8 żadko jest 7-8 sztuk.”

10-osobowa grupa z Czech, 1:8 jest tyle samo ile E-18, znaczy sklasyfikowanych w IC8 chyba więcej.

Marek napisał:
Cytuj:

„I jeszcze raz zapewniam że jest to tylko i wyłącznie moja decyzja a nikt w kraju nie ma zamiaru likwidowac tej klasy ale z tego co widać na zawodach klasa sama padnie na twarz - niestety.”

Taki jest stan całego polskiego modelarstwa spalinowego on-road. Zawody GP w Kłodzku tylko się do tego przyczyniają.

Marek napisał:
Cytuj:

„Mam nadzieję że tak się nie stanie i z roku na rok będzie w tej klasie jeździć coraz więcej ludzi, ale narazie jest - jeżdżacych zawodników - strasznie mało.”

W Serpent Series w klasie IC-10 było sklasyfikowanych tylu samo zawodników co w IC-8
http://www.defenateam.pl/zawody/krajowe/06/SerpentSeries/klasyfikacja06.php

Artur napisał:
Cytuj:

„Slawku, ja ze swojej strony dodam że gdyby nie te 1/10 to spalinką startowalbyś na zawodach razem z Top Stockiem.”

i vice versa

Artur napisał:
Cytuj:

„Tor w Jelczu jest za wąski dla modeli 1/8, może tego nie widać na zdjęciach ale musisz mi uwierzyć.”

Od kiedy to szerokość toru decyduje o tym, jakie mają po nim jeździć modele? Chyba pomyliłeś to z geometrią toru. Z tego co pamiętam w Jelczu samochody klasy IC8 jeźdźą od 20 lat, czyźby się coś zmieniło?

Marek napisał:
Cytuj:

„Klasa 1:5 szykowana jest nie tylko (chociaż w większości) pod Czechów i Słowaków. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby polscy zawodnicy przyjechali do na ze swoimi modelami. Wiem że 3 modele są w Warszawie, 1 w Łodzi.”

Tylko pod Czechów, Słowacy nie jeżdżą modelami 1:5, a na pewno nie pod Polaków. Mamy jednego aktywnego „zawodnika” 1:5.

Marek napisał:
Cytuj:

„Klasa IC-8 Sport jest też widowiskowa,”

Czy masz na mysli klasę 1:5? To tak, jakby porównać Top Stock do E-12 (z całym szacunkiem) nie urażając nikogo.

Marek napisał:
Cytuj:

„Ale jeździ Was coraz mniej i to nie ze wzgledu na brak zawodów. Powodem są koszty modelu i to nie te początkowe - pozwalające nabyc model, ale te które dzięki braku umiejętności jazdy trzeba ponieśc po rozbiciu modelu.”

W klasie IC8 jeżdżą doświadczeni zawodnicy, awaryjność i kolizyjność jest znikoma. W przeciwieństwie do „taniej” klasy IC10. Powodem nie są koszty, tylko brak toru, po którym mogłyby jeżdzic samochody spalinowe.

Marek napisał
Cytuj:

”A nie zawsze dystrybutor jest na miejscu z częściami zapasowymi, oj nie zawsze ”

???

EPILOG
Marek napisał:
Cytuj:

„Arturze, sędziował będzie Tomas Rajdus , a urządzenie to AMB 20”

I tu Sławku masz częściową odpowiedź na swoje pytanie. Od tego należało zacząć.

Pozdrawiam i życzę udanych zawodów w Kłodzku

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 1:05 pm 

Witam

Po pierwsze przyda się w końcu AMB RC.. ( wygoda i brak nerwów sędziego)
Po drugie dopisuję się do klasy IC-8 jako dodatkowy zawodnik i też BAAAARDZO żałuję że w Kłodzku jej zabraknie. Trudno mi jest zrozumieć że organizatorzy sami się do tego przyczyniają... :shock: Kupiłem model miesiąc temu i jedyne miejsce gdzie miałem okazję pojeździć to Austria.. Trochę daleko...

Pozdrawiam serdecznie

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 1:21 pm 

Nie rozumiem po co ta dyskusja, GP to GP a nie eliminacja, jak organizator zrobi-powie to tak ma byc. A co do dystrybutorow to sa na zawodach, ale niektorzy bez czesci.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 2:01 pm 

Artur Groszkowski napisał:
Cytuj:
Nie rozumiem po co ta dyskusja, GP to GP a nie eliminacja, jak organizator zrobi-powie to tak ma byc. A co do dystrybutorow to sa na zawodach, ale niektorzy bez czesci.

Dyskusja po to, ponieważ w kalendarzu zaplanowany był starty klasy IC8. Jasne, organizator zrobi to co będzie uważał za słuszne.
Widzę, że jesteś częstym bywalcem w sieci, ale chyba tylko przed oczami masz jedną stronę i newsów ze świata rc nie czytsza. Nie docierają do Ciebie pewne fakty, które mówią o likwidacji dystrybucji produktów firmy X w Europie.
Jeśli jest jakiś problem, to zapraszam na priv.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 2:08 pm 

Norbercie, czyzbys mial cos na sumieniu? Skoro likwidacja jest na Europe to dystrybutor powinien z innych zrodel sciagac czesci. Z reszta przed ta likwidacja tez czesci nie bylo. I nie tyczy sie to tylko tej firmy X.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 2:56 pm 

Norbert , chyba przegiąleś . Przypomnij sobie ile imprez bylo w tym sezonie w Klodzku i jest to ostatnie miejsce które ,,zabija,, klase 1/8. Ciekawy jestem kto dofinansowal zawody spalinowe , wiemy dobrze że jeżeli malo jest zawodników to i wplywy ze startowego maleja a oplaty są takie same jak 20 czy 100 zawodników. To nie Marek robi zlą robotę ,czym Ty jako dystrybutor mozesz sie pochwalić w kwestii popularyzacji klas spalinowych. 1/8 ma swój final międzynarodowy, fajnie, za wlasną kasę zawodników a co z 1/10? Ta klasa sama się rozwija i nie widzę tutaj niczyjej pomocy za wyjątkiem samych zawodników. Ile imprez zorganizowaleś ....a zresztą nie ma sensu tego dalej ciągnąć.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 3:38 pm 

To, że w danym momencie nie ma w serwisie jakiejś części nie powinno być powodem wysnuwania ogólnej (czyt. złej) opinii na temat dystrybutora. Może się zawsze zdarzyć sytuacja, że czegoś zabraknie (bo np na danym torze „sypią się” konkretne części)., Trudno tego uniknąć. A przebiegu wyścigu nie da się przewidzieć z góry.
Jeszcze tak niedawno nie było dystrybutorów, a co za tym idzie – o ZADNYM serwisie na zawodach nie mogło być mowy. I jakoś sobie zawodnicy radzili. Sytuacja się zmieniła, są dystrybutorzy, jest serwis na zawodach…i też nie pasuje!
Jak zawodnicy wześniej sobie radzili w przypadku uszkodzenia części…zwijali manatki i do domu? Teraz zdarza się, że akurat zabraknie jakiejś części i jest straszna afera i pretensje…
„Jakby się człowiek nie obrócił, i tak d…z tyłu…”

Artur...szczególnie niesprawiedliwie i bezczelnie te słowa brzmia właśnie od Ciebie.
Norbert robi złą robotę??
Ty jak jeździsz na zawody w klasie 1/10, to za czyje pieniądze?? Tylko zawodnicy fabryczni (sponsorowani) jeżdzą na międzynarodowe zawody za pieniądze firmy - dla niej pracująi są jej reprezentacją. Ale wcześniej muszą sobie na to zapracować i zasłużyć wynikami. Wszyscy, którzy "bawią się" w modelarstwo mają świadomość, że to kosztuje, a dystrybutor nie jest od utrzymywania klas czy ogółu za swoje prywatne pieniądze.
Jednym zależy tylko na zysku, inni mają też inne idee. Norbert jest także zawodnikiem i przez ten pryzmat własnie patrzy na wiele spraw...pamiętaj o tym.
I jeszcze jedno. To, że nie ma finału Serpent Series (czyli Serpent Nations Cup) w klasie 1/10 jest założone przez pomysłodawce i głównego organizatora - firmę Serpent i nie jest to złośliwość Norberta. Właśnie im zależało na popularyzacji klasy 1/8. Kwestię tego, czy w danym kraju dystrybutor zorganizuje Serpent Series także dla klasy 1/10 zależało tylko od dystrybutora. Norbert zadecydował, że w Polsce będzie także SS w klasie 1/10. I dla obu klas były puchary, dla obu nagrody.
Reszta bez komentarza.
A.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 3:46 pm 

Artur to chyba Ty przegiąłeś, pozostawię to bez komentarza…

Nie wypowiadałem się w swoim imieniu tylko zawodników, którzy zadają mi pytanie: „Norbert, a klasy IC8 w Kłodzku nie będzie?”

Nie kwestionuję absolutnie niczyjego wkałdu i zasług w organizacji zawodów.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 22, 2006 3:50 pm 

Ja o wozie , Ty o kozie
To nie ja zaatakowalem Klodzko za ,,zabijanie,, klasy 1/8, organizator ma takie prawo i z niego skorzystal. O jakiej bezszczelności piszesz? Uderz w stól jeżeli jesteś/jesteście bez winy , doslownie NIC się nie zmienilo w klasie 1/10 i 1/8 . Atakujecie nie tą stronę co trzeba i na każdy Wasz atak będzie trzykrotny odzew. Czasami trochę pokory i samokrytyki kol. Żyleto.
Nie będę więcej się wypowiadal w tym temacie, nawet jak ponownie zaatakujecie moją osobe , ja mam swoje zdanie i Wy swoje.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona