Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:07 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt kwi 23, 2004 11:36 pm 

Chciałbym poddać pod dyskusję pewną propozycje.
W jednej z rozmów z Kolegą Leszkiem Peplińskim doszliśmy do wniosku, iż przydałoby się na forum oprócz informacji ogólnych tzn. „login” oraz miejscowość także informacja ile dany użytkownik ma lat. Chodzi mi o dodanie do forum opcji obowiązkowego wpisania daty urodzenia. Następnie wiek był by edytowany na forum z lewej strony przy każdym poście. W większości wypadków na tym forum nie wiem, z kim rozmawiam, mimo iż znam prawie wszystkich, którzy startują i prawie wszystkich modelarzy samochodowych z Warszawy, którzy zajmują się modelarstwem samochodowym trochę bardziej niż tylko jako hobby. Chciałbym znać wiek swoich współrozmówców. Taka opcja dla przykładu jest uruchomiona na innych stronach gdzie ludzie wymieniają swoje poglądy.
Co o tym sądzicie??

Proszę tylko o poważne wypowiedzi, bez wygłupów.

Dziękuję
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 12:52 am 

A w jaki sposób zweryfikujesz taką "forumową" informacje o wieku? Przecież 5 letnie dziecko moze sobie wpisać, że ma 50 lat :roll:

PostNapisane: So kwi 24, 2004 12:47 pm 

dla mnie pomysł bez sensu... ale jak juz chcesz wiedziec ile mam lat to prosze 27

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 1:11 pm 

Mi-Mix napisał(a):
A w jaki sposób zweryfikujesz taką "forumową" informacje o wieku? Przecież 5 letnie dziecko moze sobie wpisać, że ma 50 lat :roll:

Jestem po wstępnych rozmowach z Markiem.
Dostałem kilka ofert współpracy.
Sam też mam kilka ciekawych pomysłów na rozbudowę tego forum.

Ponieważ rozmawialiśmy krótko i było już bardzo późno wiec tylko wymieniliśmy się poglądami.
Wstępny projekt jest taki, aby otworzyć drugie forum na stronie Marka przeznaczone dla profesjonalistów. Szczerze mówiąc czasami boje się pisać bo nie wiem czy to co napisze zostanie dobrze zrozumiane na tej stronie. Dlatego też propozycja jest taka, aby na nowym forum konieczna była pełna rejestracja. Weryfikacja może następować na zawodach. Można sprawdzić karty startowe i porównać informacje tam podane z tym, co jest w formularzu rejestracyjnym. Sprawa jest bardzo prosta.

PostNapisane: So kwi 24, 2004 1:32 pm 

Bugi napisał(a):
dla mnie pomysł bez sensu... ale jak juz chcesz wiedziec ile mam lat to prosze 27

Sens jest, ale nie w takiej formule, w jakiej obecne forum działa.
Dlatego też jest pomysł zrobienia forum dla kierowców biorących udział w zawodach oprócz tego, które jest dla amatorów zabawek.

Powód
Pan Leszek ma ponad 50lat, a dzieci, które mu „pyskują” kilkanaście. Mogłyby się wiele nauczyć. Ale, po co jeżeli można kłapać dziobem. Może się nie zna na nowinkach technicznych tak, jaki inni, ale na pewno jego doświadczenie jest bardzo duże. Jeszcze wspomnę o technice jazdy, Pan Leszek czynnie uczestniczy w zawodach, jeździ w Polsce i za granicą. Wiele dzieciaków z tego forum nie ma takiej wprawy jak On w prowadzeniu modelu.

PostNapisane: So kwi 24, 2004 1:48 pm 

Stary jak cie czytam to nie wiem co myslec :? ...... znow jakies podziały kcesz robic na lepszych tych profesjonalistów i tych co nie jezdza na zawody, a maja modele i dlaczego mowisz ze to sa zabawki.....modelarstwe dla mnie (i zapewne wiekszosci ludzi których znam) to hobby, a nie sport gdzie bede wydawał kupe kasy...... chcesz robic podziały to idz sobie otwórz nowe forum dla "was" profesionalistów a nie rób burdel i jakas smieszna rewolucje .......

Co do Leszka ma 50 lat to normalne, (wiekszosc z nas dozyje tego wieku:) ) ale jak sie nie moze z kims dogadac to zrobi jak zechce.... nie ma 5 lat i swoj rozum ma.... 8)

Jezeli takie bedzie podejscie do ludzi bawiacych sie w ten "sport" ze Ty innych np. takich jak ja bawiacych sie na roznych boiskach modelami ze bawie sie zabawkami to ten sport nigdy sie nie rozwinie.....

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 2:17 pm 
tomalo

Dla mnie tez podzial bez sensu... Na forum wszyscy powinni byc rowni... Bez sensu sa podzialy na profi i "parkingowcow" :) Dla mnie to narazie tylko (a moze az) hobby, co nie przeszkadza mi miec czasami cos madrego do powiedzenia, natomiast niektorzy profi potrafia mimo swojego szlachetnego rodowodu piep... jak potluczeni. Nawet jak uznam ze czas sie wybrac na zawody i cos moze pokazac to i tak bede pewnie gorszy i traktowany z gory bo wywodze sie z klasy "smigaczy boiskowych" i "parkowych offroad'owcow" ;) Wiek i to czy sie jezdzi na zawody czy nie tu nie ma nic do rzeczy... Albo sie mozna z kims dogadac albo nie... czasami ktos kto ma nascie lat moze naprawde pisac/gadac bardziej z sensem niz ktos kto zajmuje sie modelarstwem tyle ile tamten ma lat (albo nawet dluzej) Liczy sie to co czlowiek soba reprezentuje i czy ma cos madrego do powiedzenia czy tylko chce sie bawic w pyskowki...

Koniec i kropka. A jak ktos chce wiedziec ile mam lat to prosze bardzo: 30

PostNapisane: So kwi 24, 2004 3:51 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Powód
Pan Leszek ma ponad 50lat, a dzieci, które mu „pyskują” kilkanaście. Mogłyby się wiele nauczyć. .

hmmmmmm adwokatem jego jestes.... jezeli Leszek miałby cos to pewnie sie wypowie w tej sprawie.....

Tomek bardzo dobrze napisane :) [brawa]

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 6:00 pm 

J tez cos dorzuce od siebie bo widze ze chyba jest troche inaczej niz sie Jackowi wydaje ...
Ja mam 28 lat i widzac poprzednie posty osob ktore czesto widze na forum to wiek jest podobny i nie sadze ze jestesmy dziecmi .Nawet wydaje mi sie ze ci starsi uzytkownicy czasami zachowuja sie na formum bardziej dziecinnie niz ci ktorzy naprawde maja 15 lat albo i mniej , bo przegladajac posty moglbym wiele przytoczyc takich sytuacji w ktorych odpowiedz wlasnie tych osob daleko odbiega o tematu postu i zaczynaja sie rozmowy o niczym ktore chyba maja przekazac to ze wszyscy inni na forum nic nie wiedza ...wydaje mi sie ze ktos mogl sie tu zachlysnac "profesjonalizmem" :) A jezeli "profesjonalisci chca sie odciac od forum i nie chca szie dzielic z nowymi hobbystami moze kiedys zawodnikami to jak to ma sie rozwijac.Ja starowalem w zawodach trialowych i downhillowych rowerowych ale jakos potrafilem rozmawiac i uczyc tych co zaczynali i nie stawiaem sie nad nimi .Troche pokory moim zdaniem bo w niejednej osobie moze drzemac talent ktory ktos albo ta osoba musi znalesc ale takie podejscie porostu zniecheci do dalszego pielegnowania tego hobby... A i jescze jedno mozna byc najlepszym a nie stratowac w zawodach i miec 15 lat a nie 50 i zdobywac piersze miejsca.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 6:07 pm 

Cytuj:
Wstępny projekt jest taki, aby otworzyć drugie forum na stronie Marka przeznaczone dla profesjonalistów

Jest już jedno takie forum dla "profesionalistów".

Nie wiem co miałoby być na takim forum pisane. Przecież jest forum "info o zawodach" a każdy inny problem można rozwiązać na odpowiednim forum.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem na użytkowników "krzykaczy" jest po prostu ban. I nie ma "że boli", każdy kto wykazuje się idiotycznym zachowaniem powinien być bezpowrotnie usuwany z listy użytkowników.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 6:19 pm 

Spokojnie , spokojnie, Panowie.

Chciałem się dowiedzieć jakie jest podejście do tego tematu.
Przecież nic się jeszcze nie stało, nie ma żadnych zmian i na razie nic się nie zanosi aby były.

Chciałem się tylko dowiedzieć jakie są opinie innych użytkowników do moich i Marka pomysłów.
Pomysł aby podawać wiek był moim pomysłem, Marek „Administrator” zasugerował stworzenie drugiego forum.

Cieszę się, że odpisaliście i wyraziliście swoje zdanie.

Na razie tylko tyle.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 6:51 pm 
Administrator forum

Panowie i Panie (jeżeli takowe tu są :) )

Po pierwsze:
Co do wieku - Jacek ma rację i to w 110%...
nie dlatego że nie chce rozmawiać z ludźmi którzy mają po 15 lat i się wymadrzają :) Chodzi między innymi o to żeby nikogo z Was nie obrazić. Dla każdego z Was model który posiadacie służy do zabawy a nie do jazdy wyczynowej. Wielu z Was nawet nie chce zrozumieć że modele które posiadacie sa dobre na początek - a w przyszłości trzeba coś zmienić. Mimo tego z uporem twierdzą i co gorsza nie dają sobie nic powiedzieć w temacie: stary czas sie prześiąść na inny model albo wogóle POJECHAC NA ZAWODY aby zweryfikować teorię z praktyką :)

Po drugie:
Niech się nikt nie obrazi, duuuża ilośc postów to "aha, dobra", "no, tak, racja", nawet w poważnych tematach. Stworzyłem dział HYDE PARK do takich spraw :) ale jak widzę to mało.
Stworzenie dodatkowego forum dla tych co jeżdża w zawodach unormuje i zorganizuje informacje na wszelkie tematy zwiazane z zawodami i nie tylko.
Ma to również na celu zachecenie Was do startów - na to forum miałby wejście do pisania postów TYLKO zawodnik a do czytania - wszyscy. Użytkownicy byli by aktywowani po zarejestrowaniu przezemnie a weryfikacja uzytkownika dokonała by sie w sezonie zawodów.

Po trzecie:
Nic nie jest jeszcze przesądzone. mam tylko do wszytskich prośbe - NIE ATAKUJCIE WSZYSTKICH I WSZYSTKIEGO TYLKO DLATEGO ŻE NIE ZGADZACIE SIĘ Z POGLĄDAMI DANEJ OSOBY. Napiszcie to w poście. Tutaj pytania padły proste i chodzi tylko o poznanie Waszej opinii w tym temacie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 6:56 pm 
tomalo

Co do wieku to mysle ze nikt sie swojego nie wstydzi i np. ja nie widze w problemu w tym aby taka informacja byla.
Co do roznych "gatunkowo" postow to owszem sa... Ale to juz kwestia kultury i rozgarniecia forumowiczow a nie doswiadczenia w zawodach... Tak jak napisalem wczesniej nawet osobom, ktore moglyby stanowic autorytety zdarzaja sie tego typu posty, wzajemne ataki itp. Inna sprawa ze osoby, ktore widza mniej a CHCA sie czegos dowiedziec sa przez niektorych traktowane z gory, zeby nie powiedziec "jak gowniarze" - nic dziwnego ze zaczynaja sie bronic, a najlepsza obrona jest przeciez atak :)

Co do przekonywania wszystkich na forum ze ich sprzet jest najlepszy to takich osob jest kilka i nie mozna traktowac ich zbyt serio... teraz wszyscy przeciez juz wiedza, ze "....najlepszy jest"

Jacku, nie chodzi o to czy sa zmiany czy nie, chodzi o podzialy na "kierowcow bioracych udzial w zawodach" i jak to ladnie Jacku napisales "amatorow zabawek"...

Zapewniam Cie ze na widok niektorych z tych "zabawek" pocieklaby Ci slinka... Osobiscie znam goscia, ktory JESZCZE nie staruje w zawodach, a "zabawki" ktorymi narazie jezdzi po parkach i parkingach to m.in. Kyosho Inferno MP 7.5 KANAI EDITION III i MUGEN MTX 3... Ale na forum nie bywa bo poprostu nie ma na to czasu...

osobiscie jestem bardzo zadowolony ze na forum spotykaja sie osoby i te z mniejszym i te z ogromnym doswiadczeniem i wiedza. Przeciez wlasnie do tego forum ma sluzyc - nawiazanie kontaktow, wymaina doswiadczen itp.

Co do poiomu niektorych wypowiedzi to Marcus ma racje - moze warto w niektorych (skrajnych) przypadkach stosowac bana...

pozdrawiam

Ostatnio edytowano So kwi 24, 2004 7:15 pm przez Tomasz Łuczyński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 7:11 pm 

NIe zebym sie nie zgadzal albo klucil czy kogos atakowal...ale to wlasnie te osoby ktore sa profesjonalistami i staruja w zawodach atakuja innych uzytkownikow forum. Fakt jestem nowy na forum ale czytalem juz nie jedna rozmowe przeprowadzana tutaj i tez sam cos napisalem lacznie z tematem w ktorym w pewnym momecie profesjonalista zmienil temat piszac to co pisze na innych tematach czyli dogryzl wypowiadajacej sie wczesniej osobie ktora w jego mniemaniu jest gorsza ale to ze jest amatorem i jest mlody to nie znaczy ze trzeba go skreslac..... Sadze ze niejedna osoba ze mna sie zgodzi bo nieraz widzailem jak rozmowy wlasnie takimi postami sie koncza .....to jak w takiej sytuacji mozna trzymac porzadek na forum. A co do jazdy modelami od zabawy trzeba zaczac zeby startowac w zawodach ale jest jedno ale np to co ja robilem na rowerach nigdy nie moze raz wystrtowalem w zawodach trialowych ale nie dalo mi to takiej satysfakcji jak robienie pokazow trialowych dla innych i uczenie innych i w trialu bylem profesjonalista i tak bylem traktowany bo to co umialem swiadczylo o profesjonaliznie a nie to czy STARAUJE W ZAWODACH.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 24, 2004 7:36 pm 

Koledzy Bugi, Tomalo, AmiZepiN ponad dziesięć lat temu też bawiłem się na placach i na parkingach.
Nie było moim zamiarem Was obrażać. Moje sformułowanie chyba rzeczywiście Was poruszyło.

Mam jednak nadzieje, że już niedługo zobaczymy się na zawodach i razem ze mną będziecie startować.
Takich ludzi jak Wy właśnie potrzebujemy aby ten sport się rozwijał.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona