Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 05, 2026 5:58 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 7:01 pm 

Jeżeli ja coś nie tak , to przepraszam , nie przypuszczam , żebym "wszedł komuś w temat ze swoim". Musiała już być dyskusja, zaraz sprawdzę.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 7:17 pm 

AmiZepiN napisał(a):
a co do poziomu dyskusji to przypomnij sobie kto zmienil temat rozmowy na moim temacie o trasach dla MT i moglo byc normalnie tam ale zaczoles wlasnie jak dziecko dogryzac innej osobie. Wiec czy tylko my "mlodzi" przyczyniamy sie do slabego poziomu

A ja myślę , że Promian , który ma tak bogatych rodziców, i działkę ze 10 000 metrów. i zrobi u siebie taki tor i takie zawody , że nam szczena opadnie . Chyba kupię sobie MT.

To chyba nie jest nie na temat.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 7:20 pm 

Mysle ze to porostu bylo zlosliwe i chciales mu dogryzc a wiedzac ze jest mlody i jak zareaguje wytarczylo tego nie robic ,czytajac dalej widac jakie bylo echo tej wypowiedzi.Mozna sie bylo z tym powsztrzymac a napisac cos konkretnego.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 8:14 pm 
Raflee

No i wlasnie o to chodzi... jedna osoba napsize cos nie do teamtu, a reszta za nia :? Jakbyscie nie zauwazyli to przynajmnij 4 ostatnie posty razem z moim sa nie na temat... Dobrze byloby, jaby kazdy pilowal sie i pisal do teamtu...

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 8:56 pm 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
Ja tez teraz pisze nie na temat ale jest to skierowane do Mi-Mixa

Cytuj:
To i ja napisze ile mam lat a wiec w czerwcu koncze 25 wiosenek

Bez takich postów proszę........ - Mi-Mix

Jakbys nie zauwazyl to temat tej dyskusji brzmi "Wiek uzytkownikow forum" wiec nie wiem o co ci chodzilo? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

MOZESZ GO USUNAC PO PRZECZYTANIU ABY NIE ZASMIECAL FORUM

Przeczytaj wszystkie wypowiedzi w tym temacie i zastanów się, czy tamten post był na miejscu. Co on wniósł do tej dyskusji? - Mi-Mix

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 9:25 pm 

Raflee napisał(a):
Ja rozumiem, ze nie ma co się wstydzić, ze jest się młodym... ale jak popatrzy się na to inaczej...:
Przyjmijmy ,ze mam z 10 lat... Powiedziałem komuś ile mam lat, a ta osoba jest trochę starsza np. 25 lat. I ta osoba z góry zakalca, ze ja nic o tym nie wiem i uwierzę we wszystko.

Takie przynajmniej jest moje zdanie... ja może i jestem jeszcze młody, ale trochę już o tym wiem co i jak :)

Teraz może Wy cos napiszecie co o tym sadzicie...

Znam kilku nastolatków którzy mają więcej do zaoferowania na forum niż użytkownicy którzy napisali 2000 postów.
Nie liczy się ilość postów tylko jakość. Nie liczy się wiek tylko wiedza i doświadczenie.

Nie pękaj, widziałem na własne oczy jak mała dziewczynka (około 12 lat) wygrywała ze starymi wyjadaczami.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 9:56 pm 

Mi- MIX. Zastanó się , czy nie zaczynasz dzielić ; włos na czworo.; Wprawdzie Tobie wolno , ale się zastanów.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 25, 2004 10:05 pm 
Administrator forum

Ehhh wieku młody :)
Chłopaki, nie wiem, może ja jestem z innej planety - ale wg. mnie stwierdzenie że ktoś bedzie twierdził po podanym wieku że osoba ta nie ma pojęcia (bo jest duużo młodsza) o tym co mówi jest duzym błedem.
Sami zauważcie - nasze hobby (drogie jak diabli :) ) zrzesza ok. 300-350 osób które jeżdża na zawodach bądź jeździły. Was - młodych jest drugie tyle.
Tylko nie wiem czemu zdecydowana wiekszość młodych użytkowników nie pojedzie na zawody żeby się pościgać :( Przecież to nic strasznego i ręki za to nie utną. Na dodatek - jak pojedziecie pierwszy raz w jakiejś klasie (nie mówie tu o klasie E-10, E-12 czy E-10TC Open - chociaż wielu z Was ma takie aspiracje) to nawiązecie nowe kontakty, zobaczycie co i jak zmienić w modelu żeby ten nie kręcił bączków ale jechał jak należy. Też mnie bawiły bączki na asfalcie i wywalany piach spod kól jak miałe model Tamiya TB-01.
Wiadomo że nie wszyscy z Was chca jeździć na zawodach. Wielu starczy jak posmigają z kumplami pod blokiem czy na boisku przy szkole. Ale to nie tylko na tym polega.

Celem tej strony i tego forum (jeżeli powstanie forum dla zawodników - to jego celem też będzie) jest niesienie pomocy każdemu - od poczatkującego po doświadczonego modelarza. Ja wiem że dla niektórych liczba postów (na temat czy też nie) ma znaczenie. OK - jest HYDE PARK od tego (np. dowcipy - rewelka pomysł :) ) Po to jest podział na klasy modeli i tematycznie jest to tak rozwiązane żeby było każdemu łatwiej zdobyć informacje jemu potrzebną - pomyślcie o tym pisząc posty.

Co do weryfikacji zawodnik czy nie zawodnik: kwestia prosta do rozwiazania. Znam wiekszość zawodników a i oni znaja sie między sobą. Jeżeli będzie forum zawodnicze - to co jest teraz w żadnym razie nie zniknie :) - to może będzie to zacheta dla wszystkich żeby wystartować w zawodach, żeby na zawodach nie było 50 zawodników ale 100, 150. Niech to będa imprezy na które sponsorzy będa walić drzwiami i oknami. Niech nas zauważą. Bo narazie to ścigamy się prawie w tym samym gronie od kilku lat. A młodzieży nie ma za zawodach chociaz jest na forum.

Uff. Dośc tego posta. Mam nadzieję ze najbliższe zawody zgromadzą więcej zawodników. Może i do Torunia na Zlot przyjedzie więcej niż 30 osób jak w zeszłym roku ?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 6:04 am 

:) znowu tak mi sie wydaje ze jest to wypowiedz ktora troche generalizuje a czemu tak mysle dlatego ze nie wszyscy ktorzy nie sa zawodnikami sa mlodzieza ktorej wystarczy (boisko przy szkole i krecenie baczkow),ten zwrot widze ze jest popularny wsrod zawodnikow.Ja wiem ze jezeli sie jazdzi jako zawodnik to ma sie o sobie wielkie mniemanie ale sam z wlasnego doswiadczneia wiem ze mimo tego ze rozkrecalem swiat zawodow downhillowych(zjazd na rowerach gorskich) i mialem osiagi w skali Polski bardzo dobre to na poczatku wlasnie takie mialem podejscie do mlodych i poniekad dalej takie mam ale nauczylem sie pokory bo nie raz mozna sie naciac dlatego ze osoba z duzym talentem moze nie raz i nie dwa dac z siebie tyle i byc tyle warta co dwych starych wyjadaczy. Wiadomo jest to wszystko drogie sa ludzie ktorzy maja pieniadze i maja modele niewiadomo jakie i jak dla mnie nie jest to wymiernikiem tego co soba reprezentuja ale wiem jedno uczylem i downhillu i trialu wielu mlodych ludzi i takie wypowiedzi jak wiekszosci zawodnikow profesjonalistow tutaj na forum nie zacheca tych ludzi do wyjazdu na zawody a to dlatego ze wlsnie z gory sa traktowani jako dzieci z zabawkami i do tego za drogimi jak na ich umiejetnosci fakt ze czesto tak jest ze sprzet nie jest wykorzystywany nawet w 30% ale ci ludzie moga miec ambicje ktore moim zdaniem sa troche tlamszone przez niektore wypowiedzi i gasi sie taki zapal starow w zawodach w samym zarodku.
Ja np dlatego chce zaczac robic cos troche innego oczym juz pisalem forme zawodow off-road ale nie taka sztywna jak jest na zawodach bo ta sztywna atmosfera i zasady i regoly ktore czasami sa smieszne w innych klasach ,bo sa naprawde stare, to wlasnie to powoduje niechec nawet u mnie .A ja che zrobic cos co da mozliwosc przedewszystkim spotkania ,pogadania i poscigania ale w polaczenieu z innymi atrakcjami ktore dadza mozliwosc szerzej pojetej zabawy jak np wlasnie zawody w trialu monsterow czy podjazdow na wzniesienia czy stromych zjazdow ,skokow ,mozliwosci szybkiego poscigania sie na innej trasie czy nawet tak jak pisalem zrobienie z tego imprezy dwu dniowej na ktorej bedzie jescze mozliwosc zabawy w paintball ,jazda na czterokolowcach ognicho namioty i takie tam.Ale jak juz widzielismy moj pomysl zostal troche zripostowany przez zawodnikow ze nie ma co robic zawodow w miastach nie modelarskich i nie sprawdzonych bo i tak na zawody nikt nie przyjezdza. I wlasnie przez takie podejscie mlodzi ludzie nie przyjezdzaja bo jak maja sobie pomyslec o tym jak bedzie tam sztywno i "profesjonalnie" to sie im nie chce i dlatego jest mala frekfencja na zawodach.TO OCZYWISCIE JEST TYLKO I WYLACZIE MOJE ZDANIE NA TEN TEMAT WIEC PROSZE TEGO NIE GENERALIZOWAC BO TO SA MOJE ODCZUCIA. ------ OCZYWISCIE TRASA POWSTANIE I TAKIE ZAWODY A RACZEJ IMPREZA INTEGRACYJNA TEZ NIEZALEZNIE OD TEGO CO SIE BEDZIE DZIALO W KONCU JA TEZ CHCE GDZIES POJEZDZIC :) --------

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 7:50 am 

Do Ami Zepin.
I co z tego ,że piszesz jak karabin maszynowy , jeżeli nie można tego przeczytać a co ważniejsze , zrozumieć. Przecztaj powyższy post Mi Mix -czy widzisz różnicę? Jest taka , jak między jezdżeniem na zawodach , a bączkami pod blokiem. (bez urazy). Nikt nigdy i nigdzie nie napisał żeby nie robić imprez modelarskich w miejscowościach nie modelarskich. Wręcz przeciwnie. Jako przykład podam Murowaną Goślinę i Kłodzko. Obydwie weszły na stałe do kalendarza imprez. To samo będzie z MT. I nikt nie chce blokować powstania nowej klasy.

A co do kolarstwa: chyba nie zaprzeczysz , że szosowe jest 100 razy bardziej popularne od zjeżdżania z góry na łeb na szyję. ;powinni tego zabronić; :D :D :D A swoją drogą ciekawe , ilu Twoich kolegów skończyło na wózku inwalidzkim?

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 8:09 am 

Co do kolarstwa szosowego to sie nie zgodze moze kiedys bylo popularne ale teraz szeroko pojete kolarstwo gorskie i rozne jego odmiany wioda prym. A ze pisze jak karabin maszynowy to wynik tego ze male posty sa malo zauwazalne i i nie mialy wydzwieku fakt moze w poprzednim jest za wiele ale chcialem to napisac i napisalem.Czy to tez jest zle kurcze juz nie wiem co ci nie pasuje. Poprzediego posta czytalem 2 czy 3 razy i jest zrozumialy ale to bylo rano i bylem wkurzony na pracownika wiec moze dla mnie to jest zrozumiale a dla innyc nie.
Jak nie wiek czy nieprofesjonalizm to to ze ktos ma za duzo do powiedzenia ,widze ze i tak trzeba sie do czegos przyczepic....

Chodzi o to, żebyś zaczął używać znaków interpunkcyjnych :wink: - Mi-Mix

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 8:20 am 

Oki dzieki i wystraczy tak napisac ale co do tego to porosu wole mowic niz pisac z tego nigdy nie bylem dobry a i tak cud ze tak to wyglada bo mam dyzortografie ,wiec stram sie... a i jescze napweno co do polskich znakow bedzie pewnie ale to bede musial sie juz calkiem przestawic bo od dawna ich nie stosuje na kompie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 8:24 am 

Ja jeszcze dopisze takie miejscowości jak: Skawina pod Krakowem, Jelcz pod Wrocławiem, Radzymin, Białobrzegi, Pruszków, Wieliszew pod Warszawą, Sopot w Trójmieście i inne wioski w których są lub były organizowane zawody. Rzadko kiedy się zdarza aby ktoś odważył się w centrum miasta. Koszt takiej zabawy są tak duże, że szkoda gadać. Kiedyś może porozmawiamy na ten temat w innym wątku.

Posty które odnosiły się na forum do problemów z organizacją zawodów uważam za nieodpowiedzialne.
W Polsce brakuje zawodów na poziomie regionalnym. Czyli takich jakie chcesz zorganizować. Dla entuzjastów z jednej okolicy, z jednego miasta.
AmiZepin jeżeli rzeczywiście chcesz coś zrobić, jakiś piknik modelarski to bardzo dobrze. Z czasem może przerodzi się on w inną formę startów.
Marek zorganizował cykl imprez rally. Wszyscy z którymi rozmawiałem byli zachwyceni, osobiście niestety nie byłem. Forma nie koniecznie musi być taka sama jak na zawodach eliminacyjnych do Mistrzostw Polski. Ja mam też kilka pomysłów na takie zawody, np.: wyścig na 100 metrów, albo wyścigi na owalu na torze kolarskim. Można też pokusić się o wyścigi na torze crossowym dla motorów albo na torach dla kartów.

Jeszcze jedno pytanie do AmiZepin. Skąd masz informacje, może byłeś na zawodach jeżeli tak to na jakich i gdzie, że jest sztywna atmosfera.

Wydaje mi się, że naczytałeś się postów iż jest bałagan, że jest pijaństwo i chaos. Powiem szczerze są wpadki organizacyjne, ale na tle sąsiadów nie jest aż tak źle. Poziom stale rośnie i mam nadzieje, że takie osoby jak Ty będą go w Polsce podnosiły.

W końcu każdy początkujący modelarz będzie chciał się zmierzyć i spróbować sił na zawodach. Jazda na brudnym placu znudzi mu się po pewnym czasie.
Koszt prostego modelu elektrycznego aby wystartować to maksymalnie 1000PLN. Uważam, że nie są to aż tak duże pieniądze.
Wypisywanie głupot, że aby wystartować trzeba zainwestować wywrotkę pieniędzy to też jakieś nieporozumienie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 8:27 am 

I jeszcze do Ami Zepin.

Przez 8 lat (dwie kadencje) Burmistrz miasteczka Biała (niedaleko Opola) organizował zawody dwudniowe , z darmowym noclegiem i darmowym , pełnym wyżywieniem. Facet na dwa dni zamykał ruch kołowy na rynku (był objazd) Zawody odbywały w centrum miasta. To było prawdziwe święto dla mieszkanców i okolic. Mamy dokumentację Wideo i Foto , że chodniki wokół rynku były pełne kibiców. A w Białej na początku nie byo ani jednego modelarza .Burmistrz spędzał urlop w Nowym Sączu , trafił na zawody i tak się zaczeło. A frekfencja była porównywalna z mistrzostwami Polski. To były zawody i atmosfera , które się pamięta całe życie.

Ostatnio edytowano Pn kwi 26, 2004 8:52 am przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 26, 2004 8:38 am 

Ami Zepin.
Ja sie nie czepiam , że napisałeś dużo. Ale gdybyś używał kropek , przecinków , oddzielał jedną myśl od drugiej , jedym słowem............

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 90 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona