Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 12, 2026 5:30 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:27 pm 

Mariusz, w tej chwili widzę, że dyskusja z Tobą jest cokolwiek jałowa.

Wypij herbatę i jeszcze raz przeczytaj to, co ja napisałem i to co ty na to odpisałeś.

Jeszcze raz napiszę, że nie ma znaczenia zdanie ludzi, którzy nie mają zamiaru z tego korzystać ( w tym Twoje). Skoro nie będą z tego korzystać, to po co są przeciw???

Liczy się opinia ludzi zainteresowanych i administratora.

I tak ostateczenie to administrator może założyć takie pod-forum na wniosek grupy, która poda listę członków.

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:43 pm 

Ja bym z tego nie kożystał ale sie wypowiem

Myśle że każdy team ma swoje forum/stronke a dodatkowo kontaktuja się poprzez gg itp. dlatego nie ma sensu tworzyć czegos co juz jest - pomijając fakt że jak stwierdzisz który "team" może mieć dział na rcauto a który nie bo napewno wielu zaczełby zakładać teamy po to żeby mieć swój dział.

Jedyne zaczym jestem to zrobić liste teamów z jakims kontaktem/adresem strony bo to napewno pomoże nowym w znalezieniu ludzi "w temacie" w swojej okolicy - to by zmniejszyło liste wątków typu "czy jest ktoś z ..."

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:49 pm 

http://www.sudety.klodzko.pl/
Tak jest prościej .Jest Team ,jest strona.Tam można co się chce "dokazywać".
Myślę ,że nie należy nadużywać gościnności na czyjejś prywatnej stronie.
Bo nie wiem czy wiecie ,że ta strona jest stroną prywatną za którą Admin płaci kasę,a co się tu wyprawia.... :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:32 pm 

No i o to tez chodzi, dlatego pisze że wystarczy jeden podwieszony temat z wypisanymi teamami z www i tyle

RC WORLD TEAM KATOWICE

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:48 pm 

Artur Powałka napisał(a):
OGÓLNA UWAGA: niech się wypowiedzą ludzie, którzy widzą w tym coś ciekawego i chcieli by z tego skorzystać.

Cytuj:
Liczy się opinia ludzi zainteresowanych i administratora.
Twoje podejście do tego jest co najmniej śmieszne. Forum jest dla wszystkich i wszyscy mogą się wypowiedzieć. Jak myślisz, jakie będą wypowiedzi tylko osób, które chcą takiego działu? Pozytywne? Brawo! Zgadłeś! Więc po co je wogóle pisać? Przecież osoba będąca za nie napisze, że stworzy to problemy.

Mówisz, że w php bb nie ma problemu ze zrobieniem grup i przypisaniu im specialnych uprawnień. Masz rację, na naszym forum już tak jest. Nie chodzi tylko o podział na NZF, bo te działy widoczne są dla wszystkich, ale jest forum dla administratorów i moderatorów, które jest niewidoczne. Ale po co znowu robić kolejne podziały i grupy? Będąć zawodnikiem, moderatorem i należąc do klubu będę w 3, słownie TRZECH grupach! Czy nie sądzisz, że będzie to trochę kłopotliwe dla osób utrzymujących to forum?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 8:27 pm 

ja póki co nie widzę potrzeby mnożenia for. nie widzę zapotrzebowania na oddzielne działy. ile mamy takich team`ów w Polsce? my, bywający na treningach na Gościeradowskiej mamy swój temat na forum spotkania - moim zdaniem osobny temat w zupełności wystarcza.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 10:05 pm 

OK,

ja zadam kilka prostych pytań
1. po co jest dział dotyczący forum
2. kiedy zaistniała ostatnia jakakolwiek zmiana na forum.

najważniejsze
3. po co zabierają głos w sprawie osoby, których to nie dotyczy / nie są zainteresowane?

taki widać los, forum i forumowicze.

Rafał:
1. kilka postów po kolei przed Twoim właśnie opisuje mnożenie forum.
2. post o Gościeradowskiej jest kiepskim przypadkiem, bo co, jak co, ale czytelny to on nie jest.

niemniej jednak, Twoją wypowiedź przyjmuję do wiadomości, ponieważ jesteś adminem.

Wniosek dla mnie jest taki, że nie warto próbować jakkolwiek usprawnić forum i uzupełnić o dodatkową wartość, bo to z góry skazane jest z kretyńskich powodów na niepowodzenie.
Nikt z wypowiadających się nigdy nie spróbował tego, co opisuję i nie przećwiczył (a ja i owszem). Nikt nie jest zainteresowany, ale to nie przeszkadza w zabieraniu głosu (w sumie słusznie, licznik bije).

temat umarł. c'est la vie.

Artur

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 10:45 pm 

Nikt nie jest zainteresowany, ale to nie przeszkadza w zabieraniu głosu (w sumie słusznie, licznik bije).

Troche przesadzasz, bo sam niewiem po co sobie nabijać licznik - liczy sie jakość a nie ilość.

Może nie czytasz dokładnie ale nie potraktowałęm twojego pomysłu odrazu źle, tylko po co robic cos co juz w większej części istnieje bo większość teamów ma swoje strony i fora, tam juz sobie wszystko omawiają.

Jedyne co sie może przydać na rcauto to spis tych teamów, bo tego nie ma a może być pomocne dla wielu użytkowników. I to by pewnie usprawniło forum, ale tworzenie dodatkowych for dla każdego teamu (a chętnych by się nazbierało) to poprostu marnowanie serwera za który admin płaci a po co skoro te teamy zakładają mniejsze fora na darmowych serwerach lub sami za nie płacą

Pozdrawiam
Kamil

RC WORLD TEAM KATOWICE

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 10:46 pm 

ja mysle ze najlepszym pomyslem było by albo na głównej stronie RC-AUTO zrobic dział Teamy i wypisac wszyytskie dane kontaktowe w celu łatwiejszego dostępu zaintersowanych lub na forum zrobi włąsnie tak jak wyzej powiedzieli przywieszony dział z danymi teamu :]

my tez mamy

www.rcteamkatowice.pl

i tam mamy własne forum i rozmawiamy na teamowe tematy dlatego chyba faktycznie nie ma sensu zasmiecac tez tego forum dodtakowymi działami tylko zrobic jedną liste teamów i gotowe :)

Pozdrawiam

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 10:52 pm 

mogę się zgodzić z logiką i rozumowaniem, żeby teamy zakładały swoje fora. być może w świecie rc nie da się inaczej.

Nie bardzo natomiast dociera do mnie kwestia 'zaśmiecania'.

Nie po tym co widziałem: ogonki (dopisz się do mojego posta) i inne syfy. A trochę tego jest. I nikt nie podnosi larum na temat zaśmiecania. (a uważam, że powinien - to się moderowanie nazywa)

Artur

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 8:02 am 

Masz straszne doświadczenie i osiągnięcia.Proponowałbym stworzyć stronę wzorcową,na której każdy będzie mógł utworzyć swoje forum do dyskusji na wszystkie tematy np.z rodziną.
Już wykazałeś się chęcią "duchowej"interpretacji przepisów,teraz następny pomysł.
Teamy jeśli są to się spotykają,lub mają kontakt w inny sposób.
Tak jest przynajmniej u nas w Klubie(jest tel.jest gg).
Nie rozumiem dlaczego mają się wypowiadać osoby tylko zainteresowane Twoim pomysłem(to jak z Fordem?).
Masz Team zrób stronę i tam rozwijaj wodze fantazji.
I pamiętaj,że Rcauto jest stroną prywatną za którą ktoś płaci.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 9:13 am 

uderz w stół na Za..., te no, jak im tam: nożyce się odezwie(ą).

argument z prywatnym forum, za które ktoś płaci jest głupi. co z tego wynika? w czym to ogranicza nowe pomysły?

ja osobiście czuję się częścią środowiska i nie mam problemu z dorzuceniem się do kosztów utrzymania forum, mogę też za darmo przedłużać domenę.

pozytywnyw wynikiem dyskusji o przepisach jest zdecydowanie to, że wreszcie Starszy Zaremba założył swój własny login - więc ZDECYDOWANIE warto było 8)

temat uważam za zamknięty i niebyły.

Artur

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 11:03 am 

1. po co jest dział dotyczący forum

Po to właśnie aby przedstawiać swoje pomysły, jak Ty to zrobiłeś. Ale również po to aby podawać argumenty ZA i PRZECIW a nie tylko za. Kto to widzał dyskusję, w której uznaje się tylko przychylne wypowiedzi? Czyżb to powrót do "starych, dobrych czasów"? "Łubu dubu. łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu..." :lol:

Cytuj:
2. kiedy zaistniała ostatnia jakakolwiek zmiana na forum.

Stosunkowo niedawno. Na prośbę użytkowników został otwarty cały dział "Elektronika".

Cytuj:
3. po co zabierają głos w sprawie osoby, których to nie dotyczy / nie są zainteresowane?

A po to, że na forum nie jesteś tylko Ty i osoby zainteresowane tym działem, są też inni, którzy mają prawo do wypowiadania się. Jak chyba zauważyłeś, Twój pomysł nie spotkał się z jakimś ogromnym entuzjazmem ze strony użytkowników, gdyby tak było to chyba byłoby więcej postów na "tak". Ale czy tak jest?

Cytuj:
...bo to z góry skazane jest z kretyńskich powodów na niepowodzenie.
To zostawiam bez komentarza.

Cytuj:
Nikt nie jest zainteresowany...

Sam to potwierdzasz a masz pretęsję do wszystkich, że nie dziekują Ci za ten wspaniały pomysł.

Cytuj:
...ale to nie przeszkadza w zabieraniu głosu (w sumie słusznie, licznik bije).

A ja jestem tego świetnym przykładem. Załóż jeszcze jakiś temat, w którym będę mógł sobie dobić do powiedzmy 3000 postów.

Pozdrawiam[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 12:20 pm 
Administrator forum

A ja to widze inaczej.

1. Mogę w ramach miejsca na serwerze dać TEAMOWI miejsce na stronę www w domenie rcauto.pl np. www.teamx.rcauto.pl
2. Wielkość takiej stronki - 50MB
3. Tam można by - na wzór klubu UKS Sudety http://www.sudety.klodzko.pl zrobić stronke klubową/teamową, dawać fotki z imprez itp.

Inne rozwiązanie:

1. Tworzymy na stronie RC-AUTO dział TEAMY.
2. Strona TEAMU może być TYLKO 3 podstrony - zdjęcia członków teamu, miejsc gdzie jeździcie, kontakt na Was, fotki ze spotkań
3. Stronka TEAMU przygotowywana jest przez kogoś z Teamu wg. z góry ustalonego szablonu.

Pierwsza opcja jest odpłatna (wiadomo - ja też ponosze koszta utrzymania strony, dzierżawy miejsca na serwerze). Odpłatnośc od TEAMU - 30zł rocznie płatne z góry.

Druga opcja jest bezpłatna

Co wy na to?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 12:41 pm 

Myślę,że bez kasy nic dzisiaj nie ma,nawet ciepła woda w Warszawie kosztuje 6 zł.
Strona ma jednoczyć środowisko modelarskie , pomagać początkującym,informować.
Tworzenie ekstra forum dla każdego Teamu wprowadza podział i nie wnosi nic nowego dla braci modelarskiej.Zaczną się tworzyć klany ,kliki itp.a nie o to chodzi.
PS.dotyczy nożyc i stołu-napewno jest lepiej gdyby wypowiadali się sami uduchowieni poplecznicy,niż obiektywni,rzeczowo oceniający uczestnicy forum(stanowiący wiekszość).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona